Με το μήνυμα της κάλπης παλεύει ο Κ. Μητσοτάκης ενόψει Κ.Ο...

Nonews-NEWS.com



Με το μήνυμα της κάλπης παλεύει ο Κ. Μητσοτάκης ενόψει Κ.Ο...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_4816.html
Jun 23rd 2024, 15:15



«Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός μετά την αποτυχία της Ν.Δ. να πιάσει τον πήχη του 33% στις ευρωεκλογές την ώρα που εντείνονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό της, ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ο. της ερχόμενης Τετάρτης... Προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω πτώση της δημοτικότητας του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται στους πολίτες ότι θα προχωρήσει «με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους».

Στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στην ακρίβεια και «διαφήμισε» την επικοινωνιακή... ελεημοσύνη από τα πετρελαϊκά υπερκέρδη με την νέα -κουτσουρεμένη- έκτακτη συνεισφορά για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη των δύο διυλιστηρίων το 2023.
«Ως έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και δίκαιης αναδιανομής της υπερβάλλουσας κερδοφορίας συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, επιβάλλουμε επίσης Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στα πλεονάζοντα κέρδη που κατέγραψαν το 2023 τα διυλιστήρια καυσίμων, όπως είχαμε κάνει το 2022» λέει ξεχνώντας βέβαια το 90%, που είχε ανακοινώσει για τα υπερκέρδη του ενεργειακού τομέα το 2022. 
Και πρόσθεσε ότι τα έσοδα «θα διατεθούν τον Δεκέμβριο για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν θα ωφεληθούν από τη νέα αύξηση των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2025. Επιπλέον, ένα μέρος από τη νέα φορολόγηση των υπερκερδών θα ενισχύσει και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»
Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις πρόσφατες ανακοινώσεις για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση καφέ. «Όπως το κάναμε ήδη (δηλαδή από 1/1/2024) για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, παρατείνουμε για άλλο ένα εξάμηνο, έως τις 31 Δεκεμβρίου, τα μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ράφι και την καταπολέμηση της ακρίβειας και ενισχύουμε τη ΔΙΜΕΑ με επιπλέον 30 στελέχη για περισσότερους ελέγχους στην αγορά» έγραψε.
Και με φόντο την όγδοη γυναικοκτονία για φέτος, στην Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παρεμβάσεις υπέρ των θυμάτων. «Με λελογισμένες πρόσθετες παρεμβάσεις δικονομικού χαρακτήρα που επεξεργαζόμαστε, μπορούμε να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αποτρέποντας την επαναθυματοποίησή τους από το θύτη. Οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι προσεκτικές και με σεβασμό στις επιταγές του κράτους δικαίου» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε διάφορα ψηφιακά εργαλεία, στην ψηφιοποίηση διαδικασιών για πιο γρήγορο έλεγχο των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ, το «ψηφιακό αποθετήριο εργαστηριακών Εξετάσεων Ασθενούς» στο MyHealth, το ψηφιακό «Τέλος Συναλλαγής» το «mAiGreece» -ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για τουρίστες στην Ελλάδα-.
Τέλος, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο για την προστασία οφειλετών γράφοντας πως «πριν από μερικές μέρες διευρύναμε τα κριτήρια που ορίζουν τους ευάλωτους οφειλέτες, και έτσι πλέον συμπεριλαμβάνονται στις προστατευτικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τα άτομα με αναπηρία. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος το οποίο κάναμε πράξη και το οποίο αυξάνει την προστασία στους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη στην προσπάθειά τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια