Έπιασε πάτο ο Μακρόν...

Nonews-NEWS.com



Έπιασε πάτο ο Μακρόν...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_932.html
Jun 12th 2024, 09:30






Το «Λαϊκό Μέτωπο» της Αριστεράς ξεπέρασε τον Γάλλο πρόεδρο...

Η τελευταία δημοσκόπηση για τις επικείμενες γαλλικές εκλογές δείχνει πως η ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λεπέν και το κόμμα της «Εθνική Συσπείρωση» κυριαρχούν στην πρόθεση ψήφου. Με την προοπτική να καταλάβει σημαντικό αριθμό εδρών, η Λεπέν εδραιώνει την επιρροή της στη γαλλική πολιτική σκηνή. Η αριστερή – κεντροαριστερή συμμαχία «Λαϊκό Μέτωπο» και η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με σημαντικές απώλειες για τον Μακρόν...
Η πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη για το M6 και το RTL αποκαλύπτει ότι η «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 34% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ακολουθεί η αριστερή – κεντροαριστερή συμμαχία «Λαϊκό Μέτωπο» με 22%, και τρίτη έρχεται η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν «Αναγέννηση» με 19%.

Το «Λαϊκό Μέτωπο» αποτελείται από τους Σοσιαλιστές, την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν, τους Οικολόγους και τους Κομμουνιστές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 2.744 ατόμων και έχει περιθώριο σφάλματος μεταξύ 1,4 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Στη Γαλλία υπάρχουν 577 μονοεδρικές περιφέρειες, όπου ο βουλευτής κάθε περιφέρειας εκλέγεται μέσα από μια διαδικασία δύο γύρων. Οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου, είναι οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών από τη δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο, η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε να κερδίσει από 235 έως 265 έδρες, σημειώνοντας τεράστια άνοδο από τις σημερινές 88 έδρες. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν επαρκεί για την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών.

Το «Λαϊκό Μέτωπο» θα μπορούσε να κερδίσει 115 έως 145 έδρες, ενώ η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν ενδέχεται να χάσει τις μισές έδρες που κατέχει σήμερα, πέφτοντας από τις 250 σε έναν αριθμό που εκτιμάται από 125 έως 155.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια