Υπουργικό στη δίνη του ανασχηματισμού: Όλα τα σενάρια...

Nonews-NEWS.com



Υπουργικό στη δίνη του ανασχηματισμού: Όλα τα σενάρια...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_942.html
Jun 13th 2024, 22:49



Δεν αποκλείεται ακόμη και προσπάθεια αιφνιδιασμού από τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΣε… αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, καθώς το Μαξίμου και η Ν.Δ. εξακολουθούν να κινούνται σε ρυθμούς ανασχηματισμού...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει προαναγγείλει «διορθωτικές αλλαγές» εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δηλώνοντας δημοσίως ότι η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει με την παρούσα κυβερνητική σύνθεση, όμως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διαφορετικά σενάρια.
Μπορεί τα μέχρι τώρα δεδομένα, αλλά και το δεδομένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού (ο οποίος θα λείπει το Σαββατοκύριακο στη Διάσκεψη Ειρήνης στην Ελβετία) οι ανακοινώσεις δεν αναμένονται πριν από την Τρίτη, όμως, πλέον, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα.

Αναφορές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει να ξεκινήσει το υπουργικό προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις στον ανασχηματισμό, ακόμη και να μην γίνει καθόλου η συνεδρίαση. 
Η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει με τις αλλαγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο να μην αναμένεται να είναι σαρωτικές, όμως  θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν μόνο καραμπόλες, αλλά και αποχωρήσεις υπουργών. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, σήμερα επανέλαβε το μονότονο κλισέ ότι ο «ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού», ενώ και άλλα κεντρικά στελέχη δεν θέλησαν να τοποθετηθούν ανοιχτά.
«Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να ξέρει, αλλά η έμφαση κυρίως πρέπει να είναι στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία πάνω στα οποία θα πρέπει να επιμείνει και αν θεωρεί ότι ακολουθεί μια πολιτική που δεν έχει αποδώσει και άρα πρέπει να την καταστήσει πιο λειτουργική Δεύτερον πρέπει να δει τι περισσότερο είναι εκείνο που μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σημεία», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης επισήμανε ότι «οι υπουργοί δε διαλέγουν υπουργεία. Αυτή είναι δουλειά του πρωθυπουργού ενώ δική μας είναι να λύνουμε προβλήματα».
«Υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που αποδίδουν πάρα πολύ καλά και υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδίδουν τέλεια. Αυτό το ξέρει ο Μητσοτάκης και είπε ότι κρίνει από την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές. Τις συμπεριφορές εγώ τις ονόμασα καλάμια, είχα συγκεκριμένα παραδείγματα. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο», δήλωσε με πιο αιχμηρό τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια