«Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης» λέει ο Κασσελάκης για το Πόθεν Έσχες...

Nonews-NEWS.com



«Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης» λέει ο Κασσελάκης για το Πόθεν Έσχες...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_81.html
Jun 4th 2024, 21:52








Το ότι ήταν εκπρόθεσμος παραδέχτηκε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών του σε ξένη εταιρεία και απαντώντας στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης για την υποβολή του Πόθεν Έσχες πέταξε για άλλη μια φορά το γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε μαζί το Πόθεν Έσχες»...


«Τυπικά όντως ήμουν εκπρόθεσμος, και για αυτή μου την αμέλεια είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης και αν μου επιβάλει πρόστιμο με χαρά θα το πληρώσω», τόνισε κατά την αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού επανέλαβε πως αποχώρησε από την εταιρεία όταν έμαθε τον νόμο.


Με χαρά θα είμαι ο πρώτος πολιτικός που θα πληρώσει την ποινή που θα του επιβάλει ο νόμος, υπογράμμισε ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με την αρχειοθέτηση των δηλώσεων του λέγοντας «αυτό που δεν είπε είναι ότι αρχειοθετήθηκαν παράνομα, μαζί με του Πάτση». Σημείωσε, δε, δηκτικά πως αυτή η φράση θυμίζει όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν αρχειοθετηθεί.




«Σας οφείλει δύο χρόνια ο πρωθυπουργός, που αρέσκεται να μένει στο 2021. Δεν έχει την ευθιξία να σας πει πόσο έχει αλλάξει η περιουσιακή του κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων.


Επανήλθε μάλιστα στη σύγκριση με τον πρωθυπουργό λέγοντας πως από τη μία είναι ένας επιχειρηματίας που έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων μετά από ιδρώτα και ρίσκο στην Αμερική, και από την άλλη ο πολιτικός που έπιασε κληρονομικό στασίδι και με τον μισθό του βουλευτή απέκτησε 39 ακίνητα, χωρίς το ακίνητο Βολταίρου μέσα.


Ο Στ. Κασσελάκης μίλησε για «αμηχανία Μαξίμου», μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. Αυτό, όπως είπε, το κατάλαβε από «το Πρώτο Θέμα, που άλλαζε κάθε 15 λεπτά τίτλο για να δουν από που θα το πιάσουν». Έλεγαν ότι είμαι ζάμπλουτος και μετά από δύο ώρες ότι δεν θα έχω να φάω, σχολίασε καυστικά.


Απαντήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία έδωσε και μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η οποία προβλήθηκε λίγη ώρα πριν από την ομιλία στην Κρήτη.


«Δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί η κυβέρνηση θέμα για εμένα και τα περιουσιακά μου στοιχεία και οι ρυθμίσεις των οφειλών της ΝΔ να μην είναι δημόσιες. Δεν είναι δυνατόν το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη να κάνει αυτή την καμπάνια. Εγώ τα δούλεψα, έχω πετύχει και έκανα περιουσία. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα για το πόθεν έσχες θα παρουσιάσω και τα παραστατικά για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Το πόθεν έσχες μου έγινε θέμα από την κυβέρνηση και από τα μίντια που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε καμία πολιτική ή οικονομική επιρροή στα μίντια. Το ζήτημα είναι σημαντικό. Η χώρα δεν έχει πετύχει σύγκλιση με την ΕΕ, στην αγοραστική δύναμη είμαστε πάνω από την Βουλγαρία. Για ποιο λόγο η Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες δεν πέτυχε την σύγκλιση. Γιατί χρεωκοπήσαμε; Η απάντηση είναι ότι έχουμε θέμα με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να περιμένει ο Έλληνας να αλλάξει κάτι στην χώρα αν έχει αποκτήσει ανοσία στα ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος».


Στο ερώτημα για το αν αναγνωρίζει ότι έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα γιατί δεν αποχώρησε εγκαίρως από την συμμετοχή του σε εταιρείες της αλλοδαπής απάντησε: «Υπήρξε μία παρατυπία γιατί ήμουν απόδημος. Ωστόσο ο νόμος δεν θα έπρεπε να ισχύει από την στιγμή που η Πολιτεία βάζει αποδήμους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Γιατί δεν τον άλλαξε; Ο νόμος αυτός όμως είναι για να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγάζουν μαύρα στο εξωτερικό, όχι για να μην μπορούν οι απόδημοι να φέρνουν άσπρα στην πατρίδα. Είμαι υπερήφανος που έχω την τόλμη να παραδεχθώ ότι ήταν μία παρατυπία, αλλά αυτή δεν επηρέασε κανέναν στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτε μεμπτό. Σε τι βοηθά αυτό τον Έλληνα πολίτη;».


Σε ερώτημα για το περσινό του εισόδημα απάντησε ότι «Ήταν η αμοιβή μου για τα 50 εκ. κέρδος που εξασφάλισα στους επενδυτές μου το 2022».


Βέλη κατά ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς
Κατά την ομιλία του στην Κρήτη ο Στ. Κασσελάκης, αφού είπε ότι «πρέπει όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος» που η Κρήτη «βάφτηκε» μπλε στις τελευταίες εκλογές, εξαπέλυσε βέλη κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά της Νέας Αριστεράς.


«Δεν είναι το χρώμα που είναι λάθος, είναι λάθος ζωή», είπε και ανέφερε πως είναι η ζωή που παίζεται στα ζάρια μπροστά στο αστυνομικό τμήμα αντί να υπάρχει ασφάλεια, είναι η ζωή του πολίτη που βλέπει το μισθό του μήνα να φτάνει για μισό μήνα.  «Είναι μισή ζωή που ο πρωθυπουργός τη μετράει στο μισό κιλό φέτα, στο μισό λίτρο βενζίνη», σχολίασε. «Είναι μισή ζωή που δεν μας αξίζει» επέμεινε και πρόσθεσε ότι «αυτό συμβολίζει η Κρήτη βαμμένη στα χρώματα της Ν.Δ.»


«Eίναι ζήτημα τιμής για τον δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα».


Tη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ την βλέπετε, είπε και κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν  αν αξίζει μια ψήφος που συνεχίζει να κόβει την κεντροαριστερά σε κομματάκια ή να δημιουργήσει επιτέλους ένα ισχυρό αντίπαλο.  «Πολλά μπορούν να αλλάξουν με την ψήφο σας την Κυριακή» είπε και επισήμανε πως η «μπορεί να φάει ένα γερό χαστούκι η φράση 41% έχω, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω».


Συνεχίζοντας την κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ είπε «για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε σήμερα;» Και σχολίασε πως αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έβλεπε κάπως τον σημερινό αρχηγό δεν θα ήταν ευχαριστημένος και «όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που φοβάται ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη». Αυτό δεν είναι η προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της δεξιάς, τόνισε.


Βέλη εκτόξευσε και κατά της Νέας Αριστεράς, καθώς μίλησε για «επαγγελματίες της κλεμμένης έδρας». Αλλά και στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου -ότι δεν είναι Αριστρερά-, λέγοντας: «Αριστερά δεν είναι να κλέβεις έδρες και μετά να λες ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά και όχι στο κόμμα. Αν οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά, ας δώσουν τα εισοδήματα σε ακτιβιστικές οργανώσεις. Δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς να κάνεις λευκή απεργία από τη πρώτη ημέρα της εκλογής αρχηγού και μετά να κλέβεις έδρες».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια