Η Γαλλία αντιμέτωπη με το τέρας...

Nonews-NEWS.com



Η Γαλλία αντιμέτωπη με το τέρας...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_253.html
Jun 30th 2024, 15:32



To πρώτο μεγάλο σοκ ήρθε το όχι και τόσο μακρινό 2002. Τότε που, προς γενική έκπληξη, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αναγκάζοντας άπαντες τους δημοκρατικούς πολίτες να ψηφίσουν Σιράκ προκειμένου να αποφύγουν τα πολύ χειρότερα. Φαίνεται όμως πως έκτοτε οι Γάλλοι σοκάρονται όλο και λιγότερο από το τέρας της Ακρας Δεξιάς...
Στη Γαλλία, τη χώρα του Μάη του '68 και των κοινωνικών κινημάτων, όλα δείχνουν πως στον αυριανό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, της κόρης του Ζαν Μαρί, θα είναι το πρώτο κόμμα.
Τι μεσολάβησε ανάμεσα στο 2002 και στο 2024; Μια ολοένα μεγαλύτερη μετατόπιση της Κεντροδεξιάς προς την Ακροδεξιά πάνω στην προσπάθεια να επιστρέψουν στο «μαντρί» οι συντηρητικοί ψηφοφόροι, μια τραγική θητεία Ολάντ που παραλίγο να οδηγήσει σε αφανισμό το Σοσιαλιστικό Κόμμα και δυο θητείες του ακροκεντρώου Εμανουέλ Μακρόν που έβγαζε ωραία λογύδρια περί δημοκρατίας στην Πνύκα, αλλά στο εσωτερικό της Γαλλίας κυβερνούσε με αυταρχικές μεθόδους, χωρίς να διστάζει να παρακάμπτει τη Βουλή προκειμένου να περάσει τα σκληρά, αντιλαϊκά του
Μένει να δούμε αν στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής οι μακρονικοί θα αποφασίσουν να στήσουν ανάχωμα απέναντι στην Ακροδεξιά εναποθέτοντας την ψήφο τους στους υποψήφιους του αριστερού Λαϊκού Μετώπου ή αν τα μεγάλα λόγια περί «αναχωμάτων» ίσχυαν μόνο όταν ο Εμανουέλ Μακρόν είχε απέναντί του τη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές του 2017 και του 2022.
Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πόσο μεγάλο και ανησυχητικό πισωγύρισμα για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη, θα συνιστούσε η ανάληψη της κυβέρνησης από την Ακρα Δεξιά. Μόνη ελπίδα μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο είναι το Λαϊκό Μέτωπο –που στήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μετά την προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ακρα Δεξιά– να παραμείνει ενιαίο και μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Αν δεν κατορθώσει να γίνει κυβέρνηση, να γίνει η αντιπολίτευση που θα προβάλει αντίσταση και στην οποία θα μπορούν να προστρέξουν οι δημοκρατικοί πολίτες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς επικρατήσει η γνωστή κατάρα της Αριστεράς, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Οχι μόνο για τους Γάλλους.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια