Η Γάζα γονατίζει από τους βομβαρδισμούς...

Nonews-NEWS.com



Η Γάζα γονατίζει από τους βομβαρδισμούς...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_83.html
Jun 13th 2024, 14:15



Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπεί σήμερα τη νότια Λωρίδα της Γάζας, μετά την περιοδεία στη Μέση Ανατολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, που τόνισε πως συνεχίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί η σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Ισραήλ και της Χαμάς...Η Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν «πίεση» στο Ισραήλ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι το πυροβολικό και ελικόπτερα εξαπέλυαν εντατικά πλήγματα στον τομέα της Ράφας, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θυλάκου, πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Χθες η λιβανική Χεζμπολά, σύμμαχος της Χαμάς, εξαπέλυσε βροχή ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ και διεμήνυσε πως θα κλιμακώσει τις επιθέσεις για να εκδικηθεί τον θάνατο στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα μια ημέρα νωρίτερα, σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο.

Νωρίς σήμερα ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για επίθεση με ρουκέτες για ακόμη μια φορά στο βόρειο Ισραήλ, γνωστοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις. Ενώ στην Υεμένη, οι αντάρτες Χούθι, επίσης σύμμαχοι της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, υποστηρίζοντας πως «συνδεόταν» με το Ισραήλ.

Ολοκληρώνοντας στη Ντόχα την τετραήμερη περιοδεία του στην περιοχή, που συμπεριέλαβε σταθμό στο Ισραήλ, ο κ. Μπλίνκεν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του, μαζί με τους άλλους μεσολαβητές (το Κατάρ και την Αίγυπτο) συνεχίζει να εργάζεται για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Όσο περισσότερο διαρκεί αυτό (σ.σ. ο πόλεμος), τόσο περισσότερος κόσμος θα υποφέρει (...) είναι καιρός να τελειώνουμε με τα παζάρια», δήλωσε.

Προχθές Τρίτη, η Χαμάς ανακοίνωσε πως επέδωσε στο Κατάρ και την Αίγυπτο την απάντησή της στην πρόταση που παρουσιάστηκε την 31η Μαΐου από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το σχέδιο προβλέπει, στην πρώτη του φάση, «άμεση και πλήρη» κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από «πυκνοκατοικημένες περιοχές» της Λωρίδας της Γάζας και απελευθέρωση ορισμένων ομήρων, ιδίως γυναικών και αρρώστων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και την είσοδο περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια