Εκκενώσεις στη Γαύριανη Αλμυρού...

Nonews-NEWS.com



Εκκενώσεις στη Γαύριανη Αλμυρού...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_229.html
Jun 19th 2024, 18:30


Τέσσερα μέτωπα στην Αργολίδα...Κινητοποίηση των πυροσβεστικών για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά της 4 το απόγευμα σε έκταση με πουρνάρια στην Γαύριανη Αλμυρού.
Για... προληπτικούς λόγους λίγο μετά τις 4.30 οι κάτοικοι της Γαύριανης και όσοι βρίσκονται στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Η φωτιά, που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή του οικισμού Γαύριανη, καίει εκτάσεις με πουρνάρια και συνεχώς ενισχύονται από τον Βόλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για να περιορίσουν και να ελέγξουν το μέτωπο, το οποίο απειλεί ήδη τον οικισμό της Γαύριανης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και επιχειρούν συνεχώς πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, αλλά το έργο τους δυσκολεύουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι. 
Τέσσερα μέτωπα στην Αργολίδα
«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».
Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια