ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;
https://koukfamily.blogspot.com/2024/06/blog-post_578.html
Jun 5th 2024, 19:00



Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 


Ποτέ στον μακρότατο βίο μου δε βίωσα πιο ανιαρές, αδιάφορες, βαρετές και άσχετες εκλογές σαν αυτές που θα γίνουν την Κυριακή 9/6/24. Τα πολιτικά κόμματα να ασχολούνται με αλλότρια, άσχετα προς τους πολίτες θέματα αλλά και έξω από τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.
 

Όλοι έχουν επιδοθεί σε μια λογοδιάρροια χωρίς ουσία, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς περιεχόμενο, με ένα ξύλινο λόγο που δεν κολλάει στον πολίτη.

 
Ένα λόγο ανούσιο που δεν ασχολείται με δύο πολέμους που θαρρείς και δε συμβαίνουν στα σύνορα μας εντός του δυτικού μας κόσμου και ουδόλως τον επηρεάζουν. Αντίθετα, αφιερώνονται σε κοκορομαχίες, ποιος είναι καλύτερος για πρωθυπουργός, ποιο κόμμα θα βγει πρώτο πριν γίνουν οι εκλογές κ.α. 
 
Ομιλούν για την ακρίβεια σαν να βρίσκονται έξω από την αγορά και την επικαλούνται προς άγρα ψήφων. Ομιλούν για τα προβλήματα ωσάν να είναι δημοσιογράφοι που περιγράφουν την κατάσταση, αλλά δεν έχουν λύση διότι είναι άσχετοι. Και ορισμένοι που δίνουν λύσεις μας θυμίζουν τον GAP «υπάρχουν λεφτά» και μας μεταφέρουν σε άλλες εφιαλτικές εποχές που μετά τις εκλογές οι αγορές μας έβλεπαν σαν καράβι που πάει για φούντο στα βράχια. 
 
Ουδείς όμως ασχολείται με την ουσία αυτών των εκλογών όπως λ.χ: 
 
1/ Ποια τα καθήκοντα και τα προσόντα των ευρωβουλευτών που θα μας αντιπροσωπεύσουν στο ευρωκοινοβούλιο ένα προς ένα; Δηλαδή θα γνωρίζουν τα προβλήματα της Ελλάδος και τις διεθνείς σχέσεις, ή θα είναι του τύπου «Αρβανίτη κ.α» που ψήφιζαν σε βάρος της Ελλάδος, ή σαν τη «Ντόρα» που ψήφισε υπέρ του Κοσόβου; ή θα είναι άσχετοι και θα ασχολούνται με το ΠΡΟ-ΠΟ λόγω πρότερου βίου, ή θα γίνουν «προωθητές» συμφερόντων προς ίδιον πλουτισμό όπως η «Καιλή κ.α», ή τέλος πάνε για το «κονόμι» για τον παχυλό μισθό, το βοηθητικό προσωπικό, ταξίδια και τα τυχερά; Γιατί μέχρι τώρα τέτοιους είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. 
 
2/ Ποια γνώση πρέπει να έχει ο ευρωβουλευτής σε θέματα γεωπολιτικής του χώρου μας, επί των Ελληνικών Εθνικών θεμάτων, της Τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής, των αιτιών και των συνεπειών των δύο πολέμων εντός των συνόρων του δυτικού κόσμου; Διότι η Ρωσία ανήκει στη Δύση και κακώς ανεγκέφαλοι πολιτικοί των ΗΠΑ και της Ε.Ε προσπαθούν να την εντάξουν δια του αποκλεισμού (εμπάργκο) στην Ανατολή, τη στιγμή μάλιστα που χωρίς την ενέργεια της θα είχαμε ξεπαγιάσει το χειμώνα. Ουδεμία εμβάθυνση στο θέμα της ακρίβειας. Πως προέκυψε αυτή ως δια μαγείας, από τότε που επιβλήθηκαν τα εμπάργκο στη Ρωσία και ιδιαίτερα από της ενάρξεως του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και του πολέμου που ξεκίνησε η Χαμάς στις 7/10/23 εναντίον του Ισραήλ. 
 
Συμφωνούν στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και υλικού και εμπλοκής της Ε.Ε στον πόλεμο αυτό; 
 
Ουδεμία συζήτηση για τον κίνδυνο που ελοχεύει στην Ευρώπη σε περίπτωση που οι πόλεμοι αυτοί κλιμακωθούν σε πυρηνικούς, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο πρόεδρος Πούτιν και έχει μάλιστα στοχοποιήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σαν βάση ανεφοδιασμού των ΗΠΑ των Ουκρανικών δυνάμεων. 
 
3/ Ποια θα είναι η αυριανή Ευρώπη και ποίος θα την διοικεί και ποιες συνέπειες τους στην χώρα μας; Εδώ οι πάντες εξορκίζουν και με διατάγματα απαγορεύουν το φρόνημα των Ελλήνων, διότι στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα οι χώρες του βορρά. Όχι, διότι έγιναν ξαφνικά φασίστες οι πολίτες, αλλά για λόγους αυτοσυντηρήσεως και επιβιώσεως εντός της πατρίδας τους σαν Έθνος ελεύθερο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό, με τις άξιες του, τη γλώσσα του, τα σύνορα του, τον πολιτισμό του κ.ο.κ. Δεν θέλουν να γίνει τριτοκοσμικό μωσαϊκό με διαφορετικό πολιτισμό, ισλαμική θρησκεία, με γκέτο αδιάβατα, με γειτονιές με σαρία, με έγκλημα ανασφάλεια, κλοπές, ασχήμια κ.ο.κ Δεν ανέχεται επίσης τις υπερβολές των Λοατκι, την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την εφιαλτική του καθημερινότητα, μια Ελληνική χώρα που τείνει να γίνει φοβική, τουρκολαγνική, και χωρίς ταυτότητα. 
 
Ποια Ευρώπη θέλουμε; Μια ανεξάρτητη Ευρώπη με δική της άμυνα και ασφάλεια ή υποκινούμενη από τις ΗΠΑ και πιόνι του ΝΑΤΟ;
 
Αυτά και άλλα ζωτικά θέματα δεν απασχόλησαν την προεκλογική εκστρατεία και γι΄ αυτό δεν κίνησαν το ενδιαφέρον του κοινού. Υπεύθυνοι είναι οι καινοί και κούφιοι πολικοί, αλλά και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι (φερέφωνα), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μικρά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
 
Πολλοί φίλοι με ερωτούν ποιόν να ψηφίσουν; Τους απαντώ ότι ο Δίας μας έδωσε την ελεύθερη βούληση να κρίνουμε. Πάντως, τους λέγω αβιάστως ότι προσωπικά θα καταψηφίσω τα «4» μεγάλα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) που πρόδωσαν πολλάκις την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, τα οποία συμπτωματικά προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ.
 
(4/6/24) ,
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 
http://amphiktyon.blogspot.com/ 
http://amphiktyon.org




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια