Πρωθύστερη η συζήτηση για τις συνεργασίες..

Nonews-NEWS.com



Πρωθύστερη η συζήτηση για τις συνεργασίες..
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_593.html
Jun 23rd 2024, 12:30





H συζήτηση είναι πρωθύστερη. Με τη φράση αυτή, στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη κλείνουν, επί του παρόντος, τη συζήτηση για τις συνεργασίες με όμορα κόμματα. Προηγούνται, άλλωστε, οι -όποιες- εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν, και πριν καταλήξει εκεί η κομματική μπίλια, είναι πρόωρο να πει κανείς οτιδήποτε, υποστηρίζουν...

Συν τοις άλλοις, ο Στ. Κασσελάκης, που δεν θέλει να τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις, έχει ήδη προτείνει σε ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή και την κοινωνία, σε μια χρονιά που έχει και άλλες, μικρότερης σημασίας, κάλπες (επιμελητήρια, φορείς κ.ά.). Το πρώτο αυτό δείγμα θα δείξει πολλά για τη συνέχεια, εκτιμούν.
Την ίδια ώρα, πάντως, τους βασανίζει και μια απορία, με αρκετή δόση δυσπιστίας, είναι αλήθεια. Ολοι αυτοί οι σύντροφοί τους στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βγει μπροστά και ζητούν τώρα πρωτοβουλίες, πού ήσαν πέρυσι, τέτοια εποχή, την επομένη των εθνικών εκλογών; Τότε, δηλαδή, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 18% και το ΠΑΣΟΚ στο 12%; είναι το ερώτημα που θέτουν συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός, πάντως, από το ερώτημα, έχουν και μία πρώτη απάντηση, αφού καταλογίζουν σε πολλούς... αντιρρησίες διάθεση δημιουργίας… αναταράξεων.
Στην Κουμουνδούρου προσβλέπουν, φυσικά, να μείνουν πίσω οι αιχμηρές τοποθετήσεις. Κάτι το οποίο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο, ιδίως όταν η αφορμή είναι η λύση σύμβασης συνεργατών - πολιτικών στελεχών. Δεν μπορεί, πάντως, να αποκλειστεί, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο, με τον Στ. Κασσελάκη οιονεί παρόντα, χάρη στην τεχνολογία.
Η παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής περιλαμβάνει, ήδη, ένα σημαντικό ραντεβού: την επίσκεψη την Τρίτη στη Wall Street Journal, όπου, εκτός από τη συνέντευξη που θα δώσει, θα ανταλλάξει απόψεις με το επιτελείο της εφημερίδας. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ… εσωτερικού ανεβάζει στροφές έχοντας στο επίκεντρο τρία θέματα: ακρίβεια, φορολογικό αλλά και υποκλοπές.
Για το τελευταίο θέμα, μάλιστα, κατά πληροφορίες, την Τρίτη το μεσημέρι θα περάσουν το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, ο συντονιστής στην παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου Γιάννης Σαρακιώτης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν με την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, κ. Γεωργία Αδειλίνη, θα είναι οι καθυστερήσεις στην πολύκροτη υπόθεση.
Για τα άλλα δύο θέματα (ακρίβεια και φορολογικό), η μείζων αντιπολίτευση, πιστή στο δόγμα «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», εμμένει στη συζήτηση στη Βουλή των δύο προτάσεων νόμου που έχει καταθέσει. Για τον σκοπό αυτό, με επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Σωκράτης Φάμελλος του ζητά τον άμεσο προγραμματισμό της συζήτησης των δύο προτάσεων νόμου, οι οποίες, υπενθυμίζει, έχουν κατατεθεί στις αρχές και τα μέσα Μαΐου.
Οι εκθέσεις
Με δεδομένο, άλλωστε, ότι «οι προτάσεις νόμου συνοδεύονται και από τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα οικονομικά αποτελέσματα που επιφέρουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η παραπομπή τους στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία», διαμηνύει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Και στο πολιτικό «διά ταύτα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ακραία ακρίβεια και το φορολογικό σύστημα επηρεάζουν το εισόδημα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών καθώς και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Κατά συνέπεια η Ελληνική Βουλή οφείλει να ενσκήψει στο αίτημά μας για να συζητηθούν οι προτάσεις μας για τα ζητήματα αυτά και όχι να επιβραδύνει και να αναβάλλει τις οφειλόμενες διαδικασίες».
Νίκος Παπαδημητρίου
Εfsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια