Απόλυτη σιωπή και κοροϊδία...

Nonews-NEWS.com



Απόλυτη σιωπή και κοροϊδία...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_355.html
Jun 7th 2024, 22:40





Δύο συν μία μέρες μένουν μέχρι το κρίσιμο εκλογικό ραντεβού της 9ης Ιουνίου. Κρίσιμο για όλη την Ευρώπη, καθώς αυτές οι ευρωεκλογές θα αναδείξουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα κληθεί να χειριστεί τα σημαντικότερα ζητήματα για τον πλανήτη ολόκληρο: από την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση μέχρι τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες με την Κίνα και τη Ρωσία, η οποία επιχειρεί να παρέμβει... στην εκλογική διαδικασία ενεργοποιώντας όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς παραπληροφόρησης προς όφελος των φιλικών της δυνάμεων, που κινούνται κυρίως στο ακροδεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό πολέμου στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.





Κρίσιμες οι εκλογές της 9ης Ιουνίου και για την κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά. Η πράσινη μετάβαση, η νέα ενεργειακή πραγματικότητα, το οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο, το μέλλον της Ε.Ε. συνδιαμορφώνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις. Διαφορετική διαπραγμάτευση γίνεται αν στις συνόδους κορυφής κάθονται στο... ίδιο θρανίο η «συνεπής» Μελόνι με τον Μητσοτάκη και άλλη κατεύθυνση χτίζεις με τον Σάντσεθ και τους ευρωσοσιαλιστές.


Το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου μπορεί να επιτρέψει στον Μητσοτάκη να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση του νερού και της Υγείας ή να βάλει φρένο στη διάλυση δημιουργώντας συνάμα τις προϋποθέσεις για την επάνοδο του βαρύτατα τραυματισμένου Κράτους Δικαίου στη χώρα, ανοίγοντας επιτέλους τους φακέλους του εγκλήματος των Τεμπών και των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και το Predator.


Ο Μητσοτάκης το γνωρίζει πολύ καλά και ακριβώς γι' αυτό, την ίδια ώρα που γυρίζει διαφημιστικά σποτάκια στο Ζάππειο ενδυόμενος τον μανδύα του ευρωπαϊστή, αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση για τα επίμαχα - ευρωπαϊκά και ελληνικά. Επιβάλλει απόλυτη σιωπή και παριστάνει τον φίλο των νέων θυμίζοντας ότι «εκτός από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, έχουμε και τη διπλή συναυλία των Coldplay», που «θα είναι το μεγάλο μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού» (αυτή είναι μία από τις ελάχιστες αλήθειες που έχει εκστομίσει). Πριν σαγηνευτούν από τις μουσικές του προτάσεις, οι νέοι ας τον ξανακούσουν στον ΣΚΑΪ 100,3 να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι «έχουμε πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τα παιδιά μας, να σπουδάσουμε τα παιδιά μας» - έτσι, ως ένα μικρό αλλά πολύ χαρακτηριστικό δείγμα της απόλυτης κοροϊδίας προς τους ίδιους τους νέους και τους γονείς τους...


Λάμπρος Αθ. Τσουκνίδας


Η ΑΥΓΗ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια