Η ΠτΔ φεύγει - Έρχονται οι δεξιοί...

Nonews-NEWS.com



Η ΠτΔ φεύγει - Έρχονται οι δεξιοί...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_1658.html
Jun 13th 2024, 14:30



Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής σήμανε και την ολοκλήρωση της προεδρικής θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου – δεν πρόκειται να ανανεωθεί η παρουσία της στην Ηρώδου Αττικού...Στο Μαξίμου αναζητούν τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ένα κύριο χαρακτηριστικό: Να είναι δεξιός. Λιγότερο ή περισσότερο δεξιός, με ολίγο «κέντρο» ή και χωρίς «κέντρο», πάντως δεξιός.   

Ο λόγος είναι απλός: Μπορεί να μην απαιτούνται ενισχυμένες ή απόλυτες πλειοψηφίες για την εκλογή του, καθότι η διαδικασία αποσυνδέθηκε από προσφυγή σε εθνικές κάλπες, αλλά το τελευταίο που θέλει η ΝΔ είναι να μην ψηφίσει ο Σαμαράς και άλλοι 20-30 βουλευτές του κόμματος.

Τα πρώτα ονόματα κυκλοφορούν ήδη.

Ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είναι ένα από αυτά τα ονόματα.

Εναλλακτικά συζητείται ο Παναγιώτης Πικραμμένος, η περίπτωση του οποίου είναι όμως δύσκολη, λόγω της προχωρημένης ηλικίας.

Άλλη λύση είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – με διεθνές κύρος και ευρύτερη απήχηση. Με την ελπίδα ότι ο Σαμαράς δεν έχει ξεχάσει την πολύτιμη βοήθεια που του παρείχε για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ το 2010 – να μην τον ψηφίσει η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι δύσκολο!

Ο Αβραμόπουλος ή ο Νικήτας Κακλαμάνης, σεβάσμιος και έμπειρος πολιτικός της παράταξης, ακούγονται για την προεδρία της Βουλής, εάν ο Τασούλας (μετά των αστείων του) μετακομίσει στο προεδρικό μέγαρο...Κάλχας - Το Ποντίκι




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια