Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης...

Nonews-NEWS.com



Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_440.html
Jun 14th 2024, 19:44



Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη τα νέα μέλη της κυβέρνησης αλλά και όσοι μετακινήθηκαν σε άλλα πόστα, μετά τον ανασχηματισμό που ακολούθησε το «χαστούκι» των Ευρωεκλογών, με κεντρικό χαρακτηριστικό την υπουργοποίηση βουλευτών από τη Βόρεια Ελλάδα...
Συγκεκριμένα ορκίστηκαν οι:
Θεόδωρος Λιβάνιος, ως υπουργός ΕσωτερικώνΠαναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός ΑνάπτυξηςΝίκη Κεραμέως, ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΝικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως υπουργός Μετανάστευσης και ΑσύλουΚωνσταντίνος Τσιάρας, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΓεώργιος Μυλωνάκης, ως υφυπουργός στον πρωθυπουργόΧρίστος Δήμας, ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΒασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, ως υφυπουργός ΕσωτερικώνΚωνσταντίνος Γκιουλέκας, ως υφυπουργός ΕσωτερικώνΒασίλειος Οικονόμου, ως υφυπουργός Υποδομών και ΜεταφορώνΖωή Ράπτη, ως υφυπουργός ΑνάπτυξηςΚωνσταντίνος Καραγκούνης, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΙ. Φωτήλας, ως υφυπουργός ΠολιτισμούΑικατερίνη Παπακώστα – Παλιούρα, ως υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και ΟικογένειαςΧρήστος Κέλλας, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΣτέφανος Γκίκας, ως υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΠοιοι ήρθαν και ποιοι άλλαξαν πόστοΣτην κυβέρνηση επανήλθε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη θέση του Κώστα Σκρέκα. Επιστροφή στην κυβέρνηση και του πρώην ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, που αναλαμβάνει το υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, που μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου που μένει εκτός κυβέρνησης. Υφυπουργός Εργασίας ορίστηκε ο Κώστας Καραγκούνης.
Υπουργός Εσωτερικών από αναπληρωτής ανέλαβε ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργούς τον Βασίλη Σπανάκη (πρώην υφ. Εργασίας) και τον Κώστα Γκιουλέκα. 
Ο Κώστας Τσιάρας αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη, που μένει εκτός κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως υφυπουργός στη θέση του Χάρη Θεοχάρη.
Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, εντάσσεται στο κυβερνητικό επιτελείο και αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος ήταν ο Σταύρος Κελέτσης (τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αιτία της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση ήταν η αρνητική ψήφος του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Υπουργείο Ναυτιλίας
Σε μια αλλαγή προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλάζοντας τον υφυπουργό Γιάννη Παππά, βουλευτή Δωδεκανήσου, ο οποίος κατείχε τη θέση από τον Ιούνιο του 2023, όταν υπουργός είχε οριστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Υπουργός παρέμεινε ο Χρήστος Στυλιανίδης.Στη θέση του κ.Παππά, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Γκίκας, αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκπαιδεύσεως του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο βιογραφικό του, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960 και είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό σε μάχιμες θέσεις επί 30 χρόνια, και παραιτήθηκε το 2007 με το βαθμό του αρχιπλοιάρχου, για να πολιτευθεί. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κερκύρας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια