Ως μάρτυρας στον Άρειο Πάγο ο Δημητριάδης, αλλά έφυγε από το γκαράζ...

Nonews-NEWS.com



Ως μάρτυρας στον Άρειο Πάγο ο Δημητριάδης, αλλά έφυγε από το γκαράζ...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_127.html
Jun 25th 2024, 22:54



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργικός ανιψιός και πρώην υπεύθυνος του γραφείου Μητσοτάκη στο Μαξίμου εκλήθη να απαντήσει σε ερωτήσεις του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο των υποκλοπών...Το δικαστικό ρεπορτάζ απάντησε τελικά στις αιχμές της Κουμουνδούρου για την ιδιότητα με την οποία προσήλθε σήμερα Τρίτη δημόσια στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που χειρίζεται το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. 
Κατά τις εν λόγω πηγές, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην υπεύθυνος του γραφείου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, κλήθηκε ως μάρτυρας να απαντήσει - μόλις μία ημέρα μετά τη «διαρροή» περί αιφνιδιαστικού ελέγχου από τον Αχιλλέα Ζήση στα γραφεία της ΕΥΠ, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου - σε δεκάδες ερωτήσεις του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Δυόμισι ώρες μετά, αποχώρησε, όχι όμως όπως είχε έρθει, αλλά μυστικά, από το γκαράζ.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη είχε βρεθεί στο επίκεντρο του θηριώδους σκανδάλου των υποκλοπών, με τον ίδιο να παραιτείται από τη θέση του υπεύθυνου του πρωθυπουργικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 5 Αυγούστου του 2022, σχεδόν ταυτόχρονα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ύστερα από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.
Ο ανιψιός του πρωθυπουργού είχε αποδώσει τότε την παραίτησή του σε «τοξικό κλίμα», ωστόσο δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τον είχαν φέρει στο επίκεντρο της υπόθεσης, με τον ίδιο να απαντά με εξοντωτικές slapp αγωγές, μεταξύ άλλων και κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ΜΜΕ και δημοσιογράφους.
Νωρίτερα σήμερα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, είχε επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αποτελούμενη από τους Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Γιάννη Σαρακιώτη, ζητώντας επίσπευση της έρευνας. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέδωσαν αναφορά με ερωτήματα που κατά την Κουμουνδούρου έχουν μείνει αναπάντητα εδώ και δύο χρόνια.
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια