Φουντώνουν οι φωνές εντός ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση προοδευτικών δυνάμεων...

Nonews-NEWS.com



Φουντώνουν οι φωνές εντός ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση προοδευτικών δυνάμεων...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_1341.html
Jun 19th 2024, 19:30



Μιχάλης Κατρίνης και Μανώλης Χριστοδουλάκης έκαναν αιχμηρές παρεμβάσεις, με τον δεύτερο να ζητά εκλογές για νέα ηγεσία το φθινόπωρο. Στο τέλος του μήνα αποφάσεις για τον οδικό χάρτη εκλογής ηγεσίας, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης...Αν μπορεί να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ και του Πολιτικού Γραφείου είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης βαδίζει σε κινούμενη άμμο, μετά το ανοιχτό κύμα αμφισβήτησης μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και πως ενισχύονται τα αιτήματα στελεχών για συμπόρευση με άλλες δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης και βασικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των αντιλαϊκών της πολιτικών. Στελέχη που έχουν ήδη θέσει θέμα ηγεσίας μετά τις Ευρωεκλογές, μίλησαν ανοιχτά για την ανάγκη σύγκλισης και ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Πιο αιχμηροί εμφανίστηκαν ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε χαμηλότερους τόνους η Μιλένα Αποστολάκη. Κοινή συνισταμένη πάντως η θέση τους να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε σοβαρό διάλογο με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στους αμφισβητίες, τους οποίους κατηγόρησε πως «παρουσιάζουν εικόνα καταστροφής, παίρνοντας τη δημοσιότητα από τους πραγματικά ηττημένους».
Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε κατά την παρέμβασή του πως «στρατηγική επιλογή» πρέπει να η μία και μεγάλη παράταξη που κερδίζει εκλογές».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια κόμμα εξουσίας και υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν «όταν βρουν απέναντι τους μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης» και «όταν καταφέρουμε να συνομιλήσουμε με την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτή που τρέμει η κυβέρνηση».
«Πρέπει να υπάρχει σαφής στρατηγική: Να φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να ενωθούμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που είναι πλειοψηφία και να γίνουμε πολιτική της έκφραση. Με στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ την προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και στόχο μία, μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
Άφησε πάντως και αιχμές κατά συντρόφων του σημειώνοντας ότι «στελέχη μας θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη μία συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία» και «φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης» θολώνοντας τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του Χάρη Δούκα, που ήδη χθες απάντησε στις βολές του προέδρου, λέγοντας ότι «η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα».
Τα βασικά σημεία της παρέμβασης Κατρίνη
Η πραγματικότητα είναι μία: το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας.Κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13% η του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι.Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν από κάποιον που απλά δηλώνει ότι θα τον νικήσει. Το έκανε και κάποιος άλλος και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν έχοντας απέναντι κόμματα του 13 και του 15%Δεν θα φύγουν όταν στελέχη μας θεωρουύν φυσιολογική εξέλιξη μία συγκυβέρνηση με την Νέα ΔημοκρατίαΔεν θα φύγουν με στελέχη μας να φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης, να θολώνουν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα.Δεν θα φύγουν όσο απευθυνόμαστε μόνο σε ένα συμπυκνωμένο κομματικό ακροατήριο, ένα διαρκώς μειούμενο εκλογικό σώμα, στους συστημικούς παίκτες και τα ΜΜΕ, σε κάθε είδους κατεστημένα.Πως θα φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης
Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε, και όταν καταστήσουμε σαφές με ποιους δεν είμαστε.Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν βρουν απέναντι τους μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικο σχέδιο διακυβέρνησης.Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και όσοι αυτό δεν το αντέχουν, ας πάνε στο φυσικό τους χώρο.Όταν καταφέρουμε να συνομιλήσουμε με την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτή που τρέμει η κυβέρνηση.Όταν δυσαρεστήσουμε φίλους και συμμάχους που θεωρούν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους στα εθνικά θέματα. Όταν τοποθετηθούμε ανοιχτά και ξεκάθαρα απέναντι στην απαράδεκτη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και το μοίρασμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε 10 οικογένειες.Στρατηγική συνεργασία πάνω σε προγραμματικές αρχές και θέσεις με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Να γίνει μία ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έγινε, τι δεν έγινε, πως πρέπει να κινηθούμε, τι επιλογές κάνουμε, με καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο.Πρέπει να υπάρχει σαφής στρατηγική: Να φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να ενωθούμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που είναι πλειοψηφία και να γίνουμε πολιτική της έκφραση.Με στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ την προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και στόχο μία, μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια