Έμπρακτη αλληλεγγύη...

Nonews-NEWS.com



Έμπρακτη αλληλεγγύη...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_944.html
May 28th 2024, 22:32



Κίνηση υψηλού συμβολισμού αποτελεί η επίσκεψη Κασσελάκη και ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε... μόνο στις δηλώσεις, έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό ζητώντας την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως τη μόνη διέξοδο από τον κύκλο του αίματος. Η επίσκεψη έγινε την ώρα που πλέον ασκείται πίεση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία, την προσπάθεια εθνοκάθαρσης. Και από την αμερικανική κοινωνία και ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά και από πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης.


«Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν κι ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης και υπέρ των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης, συνδέοντας τους κινδύνους που ενέχει η στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.




Ο Στ. Κασσελάκης έδειξε με την επίσκεψή του και αυτά που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Πρώτον, να συμπαρασταθεί στον παλαιστινιακό λαό, δεύτερον, να πιέσει για τον τερματισμό του πολέμου και, τρίτον, να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
«Αν όχι τώρα, πότε; Ποια είναι η καλύτερη στιγμή, επιτέλους, να αναγνωρίσουμε το παλαιστινιακό κράτος, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης μιλώντας στον ρ/σ 105.5 Στο Κόκκινο.


Η επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη συνάδει και με τη στάση πολλών ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς αλλά και του χώρου των σοσιαλιστών. Είναι και αυτό ακόμα ένα μήνυμα προς όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης ώστε να συμβάλουν στην ειρήνευση, που θα είναι λυτρωτική τελικώς και για τον λαό του Ισραήλ.


Η ΑΥΓΗ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια