«Κύριε πρωθυπουργέ ξέρατε για το μπάζωμα στα Τέμπη πριν γίνει;»...

Nonews-NEWS.com



«Κύριε πρωθυπουργέ ξέρατε για το μπάζωμα στα Τέμπη πριν γίνει;»...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_511.html
May 30th 2024, 20:46






Εύλογα ερωτήματα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας...
Ως έγκλημα χαρακτήρισε την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. 




Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στην πρόσφατη αποκάλυψη του Mega, ότι το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία ήταν παρόντα κυβερνητικά στελέχη.


 


«Κύριε πρωθυπουργέ ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει;», είπε ο Στ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στον Κυρ. Μητσοτάκη. Υπενθύμισε ότι κρατήθηκε μυστική από την κυβέρνηση η εν λόγω σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα, καθώς και «να πεταχτούν οστά και να καλυφθούν στοιχεία». 


«Υπάρχει μια μυστική συνάντηση, η οποία ουδέποτε είχε αναφερθεί στις καταθέσεις που έδωσαν στη Βουλή. Ουδέποτε. Την έκρυψαν, στην οποία είναι ο κ. Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και είναι και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών. Ποιου την απόφαση μεταδίδει ο κ. υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εάν όχι του πρωθυπουργού;», ρώτησε επίσης με νόημα ο κ. Κασσελάκης.






Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για μονταζιέρα και για τραμπουκισμό συγγενών θυμάτων, αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά την πρόσφατη ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα. Τόνισε εξάλλου ότι μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πει «εάν θα αφήσει» τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή «να πάει στη δικαιοσύνη».  


Θύμισε επίσης τη φράση του πρωθυπουργού πως εάν δεν είχε κάνει λάθη ο σταθμάρχης, θα ζούσαν τα θύματα της τραγωδίας. Και επισήμανε χρησιμοποιώντας την «ίδια λογική», όπως ανέφερε: «Εάν δεν είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις ο υπουργός θα ζούσαν τα παιδιά»


Σε κάθε περίπτωση, ο Στ. Κασσελάκης απέρριψε τα περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό ζήτημα», αλλά «είναι ζήτημα δημοκρατίας». Και πρόσθεσε: «Δεν εργαλειοποιείς τη δημοκρατία, όταν ζητάς οι θεσμοί να τηρούνται, είτε πρόκειται για υποκλοπές είτε πρόκειται για Τέμπη».


► Για το θέμα με τη Βόρεια Μακεδονία, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως «είναι αυτοί που εργαλειοποίησαν αυτό το ζήτημα δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσε την περικεφαλαία του 2019 και έκτοτε όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να ακυρώσει τις θετικές πλευρές αυτής της συμφωνίας, αλλά αντ' αυτού αυτή τη στιγμή έρχεται και μας λέει "Είναι μια επιζήμια συμφωνία, αλλά την τηρώ"». 


► Όσο για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε την κυβέρνηση να είναι «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Και υπογράμμισε: «Μου λέτε γιατί δεν πήγα να συναντήσω την κυβέρνηση του Ισραήλ. Δεν μπορώ να συναντήσω αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση η οποία συνειδητά, προκαλεί δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, δολοφονεί με αυτό τον τρόπο. Είναι μία ανεπτυγμένη βιομηχανικά δημοκρατία, έχει καταδικαστεί η συμπεριφορά της και από τους εποικισμούς και από το Διεθνές Δικαστήριο και από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, άρα λοιπόν, πώς κάθεται κάποιος να αμνηστεύσει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή;»


► Για άλλη μια φορά, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην κυβερνητική «αλαζονεία του 41%». Στις 9 Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα των ευρωεκλογών, «αυτή η αλαζονεία θα πάρει την απάντησή της». 




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια