Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων
https://koukfamily.blogspot.com/2024/05/blog-post_606.html
May 20th 2024, 17:00


Γράφει ο Δημήτριος Γκιουζέλης
 
Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού είναι πάντοτε μια καλή ευκαιρία περισυλλογής για όλους μας. Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος λαός που να δοκιμάστηκε περισσότερο από τον δικό μας; Το αθώο αίμα των Αγίων και των Ηρώων μας, τα κατορθώματα των παππούδων και των προπαππούδων μας, υψώνονται σαν ευωδιαστό αγιορείτικο θυμίαμα και φτάνουν ως τον ουρανό, εκεί που βρίσκεται ο θρόνος που κάθεται ο Βασιλιάς της Δόξης.
 
Η ιστορία μας αποδεικνύει την αγάπη του λαού μας για το Χριστό και την ελευθερία. Χωρίς αυτά τα δύο πρέπει να το καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε...δεν έχει νόημα να ζήσουμε. Χρειαζόμαστε τον Χριστό και την ελευθερία, όπως χρειαζόμαστε το ψωμί, το νερό και το οξυγόνο. Οι μεγάλοι λαοί απομακρύνθηκαν από την Αλήθεια. Απομακρύνθηκαν από τον Χριστό και παρέσυραν μαζί τους στον όλεθρο και τους άλλους λαούς, στις μέρες μας, ακόμα και τον δικό μας. Εάν όμως τους παρατηρήσουμε καλά, θα δούμε πώς δεν είναι υγιείς, δεν ζουν δίκαια ζωή, τους λείπει το φως, η αλήθεια, η ανθρωπιά, η συμπόνοια, το όραμα του ουρανού, μας γράφει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.
 
Δυστυχώς αδελφοί μου, έχουμε και εμείς τα συμπτώματα της ίδιας αρρώστιας με αυτούς τους λαούς και είναι ερώτημα πως θα μπορέσουμε να γίνουμε το παράδειγμα της πνευματικής αφύπνισης, πως θα φέρουμε εις πέρας το έργο του Ευαγγελισμού του κόσμου, καθώς το Γένος μας επιλέχτηκε από τον Θεό προ καταβολής του κόσμου, για αυτή την μεγάλη αποστολή, όπως μας πληροφόρησε ο μεγάλος μας Άγιος, ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός.
 
Αλλά θαρσείτε Έλληνες. Εκείνο που στους άλλους λαούς είναι αρρώστια του πνεύματος, του μυαλού και της καρδιάς, σε μας είναι αρρώστια επιδερμική, διότι έχουμε λάβει -δόξα τω Θεώ- το ύψιστο δώρο, τη Βάφτιση και το Χρίσμα και το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μας.
 
Ο Άγιος Παΐσιος, ο μεγάλος Άγιος των εσχάτων χρόνων, ο προστάτης της γενιάς μας και της Ρωμιοσύνης, μας έχει ενημερώσει σχετικά:
"Όταν ο Θεός το αποφασίσει, θα εγείρει νέους Μακαββαίους και θα ξαναβαπτιστούμε πνευματικά στην ηρωική και μαρτυρική μας ιστορία".
 
Τότε θα γυρίσουμε "όλοι πίσω", στη δική μας θαυματουργή Εκκλησία και θα γίνουμε πνευματικά υγιείς, όπως μας γνώρισε ο άλλος μεγάλος μας Άγιος των εσχάτων, Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.
 
Τότε θα μπορέσουμε με δέος και φόβο να προσκυνήσουμε τον Ύψιστο Κύριο, τον Θεό. Τότε ίσως να αξιωθούμε, εμείς και τα παιδιά μας να πούμε: "Εδώ είμαστε Κύριε! Στείλε μας να κάνουμε το θέλημα Σου, για να δοξαστεί το Άγιο Όνομα Σου". Αμήν. Γένοιτο.
 
Δημήτριος Γκιουζέλης
Πολιτευτής στην Α' εκλ. περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Τουρισμού της ΝΙΚΗΣ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια