Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα...

Nonews-NEWS.com



Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_93.html
May 18th 2024, 19:42








Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά θάλασσα. Το συμβάν ανακοίνωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή (CENTRCOM), σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες...





Σύμφωνα με την CENTRCOM, πρόκειται για το πετρελαιοφόρο M/T Wind. Η επίθεση έγινε στη 1 τα ξημερώματα, ώρα Υεμένης και είχε αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο πλοίο, αλλά να απολέσει την πρόωσή του και το σύστημα διεύθυνσης.


Αν και έπλευσε κοντά του πολεμικό σκάφος του διεθνούς συνασπισμού που περιπολεί στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πλοίο δεν χρειάστηκε βοήθεια, καθώς το πλήρωμα κατόρθωσε να αποκαταστήσει τις βλάβες, ενώ όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.


Επισημαίνει επίσης ότι το πλοίο είχε δέσει πρόσφατα σε ρωσικό λιμάνι και είχε προορισμό την Κίνα.


Να σημειωθεί επίσης ότι νωρίτερα ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO είχε ανακοινώσει ότι πλοίο κινούμενο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο και υπέστη ελαφριά ζημιά. Ωστόσο, πρόσθετε, «το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τον λιμένα που αποτελεί τον επόμενο προορισμό τους».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικών συμφερόντων πλοίο δέχεται επίθεση από τους Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι πλήττουν και θα πλήττουν ισραηλινά πλοία, αλλά και πλοία συμφερόντων χωρών που συνδέονται ή έχουν συμμαχικές σχέσεις με το Ισραήλ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, λόγω του πολέμου στη Γάζα.






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια