Οι γαλάζιοι παρατηρητές και η παραδοχή Μητσοτάκη...

Nonews-NEWS.com



Οι γαλάζιοι παρατηρητές και η παραδοχή Μητσοτάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_1800.html
May 30th 2024, 14:30






Μάλλον δεν υπάρχει πιο σαφής τρόπος για να πει μια κυβέρνηση ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια από την χθεσινή τηλεοπτική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη...
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και 3 χρόνια που οι τιμές ανεβαίνουν απάντησε: «Ξεδιπλώνοντας τα μέτρα και βλέποντας και την αποτελεσματικότητά τους κρίναμε ότι πρέπει να κάνουμε και μια παρέμβαση πιο έντονη, ευρωπαϊκή».

Πόσο πιο ξεκάθαρα να πει πως τα κυβερνητικά μέτρα ήταν μια «τρύπα στο νερό». Όσο για την «δυνατή φωνή» που η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως έχει στην Ευρώπη η οποία θα αναγκάσει τις πολυεθνικές να πειθαρχήσουν, προφανώς δεν πείθει.

Άλλωστε γενικώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δείξει εδώ και 5 χρόνια ότι μπορεί να «πείσει» για οτιδήποτε τις …εγχώριες επιχειρήσεις. Αφού ως γνωστόν τα τοπικά «καρτέλ» κάνουν πάρτι.
Ευελιξία

Στην ίδια συνέντευξη πάντως ο πρωθυπουργός μας μίλησε και για την αύξηση του εισοδήματος που είναι – είπε- στόχος της κυβέρνησης. Το πώς θα γίνει όμως δεν μπήκε στον κόπο να μας το εξηγήσει. Σίγουρα πάντως όχι μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δηλαδή τον τρόπου που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη.

Όποιος έχει αμφιβολία γι αυτό δεν έχει παρά να ακούσει τον Σπύρο Θεοδωρόπουλου που κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΒ. Όπως δήλωσε θέση του είναι πως «πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την εργασιακή νομοθεσία» και «να δώσουμε και στους εργαζόμενους και στους εργοδότες αυτό που επιθυμούν. Οι πρώτοι θέλουν περισσότερα χρήματα, οι δεύτεροι ευελιξία». Προσθέτοντας πως «είμαστε παγιδευμένοι σε στερεότυπα και πρέπει να ξεφύγουμε απ' αυτά».

Η «μετάφραση» είναι φυσικά εύκολη. Γιατί όπου ακούς «ευελιξία» σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς, χωρίς υπερωρίες και απολύσεις δίχως αποζημιώσεις. Απλά πραγματάκια….
Επισυνδέσεις - NEWS 24/7





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια