Τα αγαθά της αποταμιεύσεως και ο από Βορρά κίνδυνος...

Nonews-NEWS.com



Τα αγαθά της αποταμιεύσεως και ο από Βορρά κίνδυνος...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_271.html
May 28th 2024, 14:00






«Τα αγαθά της αποταμιεύσεως». Ήταν θέμα έκθεσης που έβαζαν στους μαθητές τις 10ετίες  του '60 και του '70. Ε, αυτό έμοιαζε να θυμήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε σε τραπεζική εκδήλωση για την αποταμίευση. Λες και με την ακρίβεια που υπάρχει «μένουν στην άκρη».

Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα και την …
υποχρεωτική αποταμίευση που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους. Όπως δήλωσε αυτή «αποτελώντας έναν επενδυτικό αιμοδότη για την ελληνική οικονομία. Και εγγυώμενο ταυτόχρονα τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους ασφαλισμένους με βάση το ρίσκο το οποίο θέλουν να αναλάβουν».

Ερώτηση κρίσεως: Έχει ρωτήσεις κανείς τους νέους ασφαλισμένους αν θέλουν να …αναλάβουν ρίσκο για να χρηματοδοτηθούν οι κάθε λογής «επενδυτές»;
Από βορρά

Το ότι η Νέα Δημοκρατία στην Βόρεια Ελλάδα ήταν λίγο πολύ γνωστό. Όπως φαίνεται όμως έχει «ζορίσει» αρκετά το πράγμα σε …στεριά και θάλασσα. Έτσι λοιπόν στην Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Καλαφάτης γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ στις συνεντεύξεις του γκρινιάζει λέγοντας πως «είναι θλιβερό κατάντημα, η απόπειρα καπηλείας της πίστης, του ανθρώπινου  πόνου, του πατριωτισμού των Ελλήνων» μιλώντας για «κραυγές που αφενός διαστρεβλώνουν, πολώνουν και διχάζουν  και αν ποτέ εφαρμόζονταν, θα οδηγούσαν σε αδιέξοδα και βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης γυρίζει στα νησιά του Αιγαίου διατύμπανίζοντας το πόσο έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές.  Προσθέτοντας πως «είμαι αισιόδοξος, ιδίως βλέποντας Περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, που παραδοσιακά ήταν δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τις δυνάμεις της κρίσης, του λαϊκισμο»
Επισυνδέσεις - NEWS 24/7





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια