Την ίδια κασέτα παίζει η κυβέρνηση για τον όρο «γυναικοκτονία»...

Nonews-NEWS.com



Την ίδια κασέτα παίζει η κυβέρνηση για τον όρο «γυναικοκτονία»...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_3052.html
Apr 9th 2024, 17:27





Στην επανάληψη του ίδιου και μόνου επιχειρήματος επενδύουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αιτιολογήσουν την εμμονή τους να μην αναγνωρίζουν νομικά τη «γυναικοκτονία». Νέο επεισόδιο σήμερα στην εργώδη της προσπάθεια, με την εμφάνιση του υφυπουργού Δικαιοσύνης στην τηλεοπτική συχνότητα του OPEN, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ιωάννης Μπούγας επέμεινε ότι ενδεχόμενη νομική κατοχύρωση του όρου, μάλλον υποβαθμίζει παρά αναβαθμίζει την εν λόγω εγκληματική πράξη!...





Στη δε ένσταση του δημοσιογράφου για την επιβαρυντική για τον εκάστοτε δράστη ποινική μεταχείριση, κατ΄επίκληση του συγκεκριμένου όρου, αντέτεινε το έωλο επιχείρημα ότι «κάτι τέτοιο θα είχε νόημα αν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν τιμωρείτο με την εσχάτην των ποινών δλδ με την ισόσβια κάθειρξη Από το 2019 το αδίκημα της ανθρωποκτονίας τιμωρείται μόνο με την ποινή της ισόβια κάθειρξης...»








Καθ' όλη τη συνέντευξη, ο υφυπουργός απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στη σημασία της αναγνώρισης του όρου γυναικοκτονία, όπως αυτή προσδιορίζεται στις περισσότερες χώρες, καθώς στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού εγκλήματος, αλλά η ανάσχεση του φαινομένου και η αποτελεσματική προστασία των αδυνάτων. Είναι η αύξηση της ευαισθησίας των αρχών για τα θύματα ενδοοικογενειακής και κακοποιητικής βίας, η κοινωνική αντίδραση και η αποτελεσματική απάντηση στις περιπτώσεις αυτές. 


Σε αυτό το πλαίσιο εσκεμμένης κυβερνητικής τυφλότητας άλλωστε εντάσσεται η  «απροθυμία» του Μαξίμου να ενσωματώσει τον όρο «γυναικοκτονία» στο ποινικό δίκαιο, όπως εκφράστηκε με την απόρριψη της πρότασης τροπολογίας που κατέθεσε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά και η Νέα Αριστερά για την ενσωμάτωση του όρου «γυναικοκτονία» στο ποινικό δίκαιο, προικαλώντας σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση.


Την ίδια ώρα και ως δια μαγείας, την επικαιρότητα κυρίως στα φιλικά της κυβέρνησης ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες - μετά φυσικά τη νέα ανθρωποθυσία, με σφάγιο στον βωμό την Κυριακή Γρίβα - δείχνει να μονοπωλεί ο καταιγισμός περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με στόχο να επισημανθεί η έξαρση του φαινομένου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αδυναμία των αρχών να επιληφθούν.


Ενδεικτικά, δημοσιεύματα παραθέτουν συγκεκριμένα περιστατικά και επικαλούνται αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τους οποίους μόνο χθες καταγγέλθηκαν 14 περιπτώσεις βίας, ή με δράστες συζύγους/συντρόφους, είτε μεταξύ γονιών και παιδιών. «Κάθε μία ώρα έχουμε μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «πηγές» των εν λόγω μέσων ενημέρωσης.


Ωστόσο, άλλα ρεπορτάζ αναδεικνύουν μία άλλη παράμετρο του φαινομένου, που αφορά όχι στα επεισόδια βίας, αλλά στη διαχείριση τους από την αστυνομία, με τις μαρτυρίες δεκάδων κακοποιημένων γυναικών να αποκαλύπτουν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της 28χρονης Κυριακής από τους αξωματικούς του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων - Καματερού, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό


efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια