Apple: Εργάζεται στο On-Device LLM για Generative AI λειτουργίες

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Apple: Εργάζεται στο On-Device LLM για Generative AI λειτουργίες
https://www.secnews.gr/535086/apple-ergazetai-sto-on-device-llm-gia-generative-ai-leitourgies/
Apr 22nd 2024, 10:41


Η Apple εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός δικού της εξελιγμένου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου, το οποίο θα λειτουργεί απευθείας στις συσκευές της (On-Device LLM), με στόχο να ενισχύσει την ταχύτητα και να εξασφαλίσει την προστασία των δεδομένων των χρηστών, σύμφωνα με αναφορά του Mark Gurman.



Σε άρθρο του στο ενημερωτικό δελτίο "Power On", ο Gurman αναφέρει πως το LLM της Apple θα ενισχύσει τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με "όλες τις ενδείξεις", φαίνεται ότι θα λειτουργεί αποκλειστικά εντός της συσκευής και θα διαφοροποιείται από την προσέγγιση μέσω cloud που ακολουθούν οι περισσότερες υπηρεσίες AI.



Διαβάστε περισσότερα: BBC: Δημιουργία Εσωτερικού Μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης;



Ενώ τα AI εργαλεία της Apple, που λειτουργούν εντός συσκευής, ενδέχεται να μην προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες με τα αντίστοιχα cloud-based προγράμματα των ανταγωνιστών της, ο Gurman υποστήριξε ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να «αντιμετωπίσει αυτά τα κενά» μέσω της αδειοδότησης τεχνολογίας από την Google και άλλους παρόχους υπηρεσιών AI. Πρόσφατα, ο Gurman αποκάλυψε ότι η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini AI engine στο iPhone ως μέρος του iOS 18, υπογραμμίζοντας τα κυρίαρχα πλεονεκτήματα της επεξεργασίας εντός συσκευής: ταχύτερους χρόνους απόκρισης και αυξημένη ιδιωτικότητα σε σύγκριση με τις cloud-based λύσεις.



Η Apple σχεδιάζει να επικεντρώσει τη στρατηγική marketing για την τεχνολογία AI της, όχι στην προηγμένη δύναμή της, αλλά στην ικανότητά της να είναι χρήσιμη στην καθημερινότητα των χρηστών. Η ευρύτερη στρατηγική της Apple για το AI αναμένεται να αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των προεπισκοπήσεων των σημαντικών αναβαθμίσεων λογισμικού στην εκδήλωση WWDC τον Ιούνιο.



Πηγή: macrumors




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια