Your 12 hourly digest for Koukfamily.blogspot.com
Koukfamily.blogspot.com
"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_3401.html
Mar 30th 2024, 22:30
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαιώνει ομόφωνα την απουσία του δικαιώματος του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ευρώπη / Διεθνές — από τον Léo Kersauzie — 9 Ιουνίου 2016
Δελτίο τύπου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης:
Το ΕΔΑΔ επιβεβαιώνει ομόφωνα την απουσία του δικαιώματος του γάμου ομοφύλων Στις 9 Ιουνίου 2016, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση Chapin and Charpentier v. Γαλλία (αριθ. 40183/07).
Αμφισβήτησε την ακύρωση από τα γαλλικά δικαστήρια του «γάμου Bègles» που γιορτάστηκε το 2004 μεταξύ δύο ανδρών, κατά παράβαση του γαλλικού νόμου.
Με την απόφαση αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπενθυμίζει ομόφωνα ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τόσο ως προς το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής όσο και της οικογενειακής ζωής (άρθρο 8). όπως αυτή του γάμου και της σύστασης οικογένειας (άρθρο 12).
Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή απόφαση επιβεβαιώνει μια σειρά από αποφάσεις, υπενθυμίζοντας ειδικότερα ότι: το ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων «διέπεται από τις εθνικές νομοθεσίες των Συμβαλλόμενων Κρατών» (§ 36, παραπέμποντας στην υπόθεση Schalk και Kopf κατά Αυστρίας (αριθ. 30141/04)· το άρθρο 12 κατοχύρωσε την παραδοσιακή έννοια του γάμου, δηλαδή την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» και «δεν επέβαλε στην εναγόμενη κυβέρνηση την υποχρέωση να ανοίξει γάμο με ομοφυλόφιλο ζευγάρι» (§ 36, αναφερόμενο στο Gas και Dubois κατά Γαλλίας, n°25951/07, § 66)· το άρθρο 12 «δεν θα μπορούσε να γίνει κατανοητό ως επιβολή μιας τέτοιας υποχρέωσης [να ανοίξει ο γάμος] στα Συμβαλλόμενα Κράτη.
Αυτή η υπενθύμιση του πρόσφατου Hämäläinen v. Finland [GC] (αρ. 37359/09), και Oliari και άλλοι v. aΗ Ιταλία (n°18766/11 και 36030/11), έχει ισχυρό αντίκτυπο αφού αναγνωρίζει ένα θεωρητικό όριο στην κυριολεκτική ερμηνεία του δικαιώματος γάμου (§ 39). όσον αφορά το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής (που κατοχυρώνεται στο άρθρο 8) και την αρχή της μη διάκρισης (άρθρο 14), «τα κράτη παραμένουν ελεύθερα (...) να ανοίγουν γάμους μόνο με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και (...) να επωφελούνται από ένα ορισμένο περιθώριο εκτίμησης για να αποφασιστεί η ακριβής φύση του καθεστώτος που απονέμεται από άλλους τρόπους νομικής αναγνώρισης» (αναφερόμενος στην απόφαση Schalk και Kopf, § 108 και Gas and Dubois, § 66).
Τα κράτη «επωφελούνται από ένα ορισμένο περιθώριο εκτίμησης για να αποφασίσουν την ακριβή φύση του καθεστώτος που παρέχεται από άλλους τρόπους νομικής αναγνώρισης» στα ομόφυλα ζευγάρια και τις διαφορές του με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που παρέχει ο γάμος (§ 51).
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης (ECLJ) χαιρετίζει αυτήν την απόφαση, την οποία θεωρεί ότι συνάδει με μια δίκαιη ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το ECLJ σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτή η απόφαση, μετά την απόφαση Oliari, δεν κλείνει εντελώς τη δυνατότητα μελλοντικής εξέλιξης της θέσης του Δικαστηρίου υπέρ του δικαιώματος στον γάμο ομοφυλοφίλων ως στοιχείο του δικαιώματος «αναγνώρισης». σταθερών σχέσεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι μια τέτοια ερμηνεία δεν μπορεί να βασίζεται στο γράμμα της Σύμβασης.
Το ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων θέτει το Δικαστήριο αντιμέτωπο με τα όρια της εξουσίας του να ερμηνεύει τη Σύμβαση, όρια που χαρακτηρίζονται από το ίδιο το γράμμα αυτής της συνθήκης και από τη ρητή βούληση ενός σημαντικού αριθμού των συμβαλλόμενων κρατών του.
Αν και είναι πάντα σκόπιμο να εφαρμόζεται η Σύμβαση στις εξελίξεις στην κοινωνία, είναι ωστόσο καταχρηστικό να ισχυριζόμαστε ότι «εξελίσσουμε» το ίδιο το περιεχόμενο της Σύμβασης.
Γκρέγκορ Πούπινκ
ΣΧΟΛΙΟ Κώστα Λάμπου:
Η ΠΑΝΣΟΦΗ ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΙ' ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ.
Ο Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΑΡΙΣΑΪΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ (ηχητικό)
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_45.html
Mar 30th 2024, 21:31
Ὁ θλιβερὸς κατήφορος τῆς ἑλλαδικῆς Ἱεραρχίας, ὅπως ἐπιδεινώθηκε τὶς τελευταῖες ἑβδομάδες καὶ κορυφώθηκε μὲ τὶς εἰκόνες ἀκραίου φαρισαϊσμοῦ κατὰ τὸ πρόσφατο ἑορταστικὸ διήμερο (Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας ἀρχικὰ καὶ 25η Μαρτίου ἀκολούθως), ἦταν τὸ κεντρικὸ θέμα τῆς προχτεσινῆς ραδιοφωνικῆς παρουσίας τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα στὸν Focus FM. Παρατίθεται πιὸ κάτω τὸ 13λεπτο ἠχητικό:
Η Daily Sabah συγκαλύπτει διακριτικά πιθανή συμμετοχή του τουρκικού βαθέως κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Crocus City Hall στη Μόσχα
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/daily-sabah-crocus-city-hall.html
Mar 30th 2024, 20:00
Η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, τρεις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall στη Μόσχα, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της άρθρο με τίτλο: «Η Τουρκία διερωτάται γιατί το «αντι-αμερικανικό» ISIS-K χτύπησε την ίδια, τη Ρωσία και το Ιράν».
Ο γράφων θεωρεί πως ο τίτλος καθώς και το περιεχόμενο του άρθρου, όχι μόνο είναι παραπλανητικά αλλά αγγίζουν και τα όρια του δόλου (γνωστού και με τον όρο deception) που ανήκει στο οπλοστάσιο των τακτικών τις οποίες χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες. Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι του τουρκικού καθεστώτος υπαγόρευσαν συγκεκριμένα σημεία του εν λόγω άρθρου.
Παραθέτουμε τη μετάφραση του άρθρου, με σκοπό να αναδείξουμε αργότερα κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες οι οποίες μυρίζουν συγκάλυψη.
Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους, η Τουρκία διερωτάται γιατί η τρομοκρατική οργάνωση ISIS στοχεύει συστηματικά την ίδια περιοχή, δηλαδή την Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι μια αυτοαποκαλούμενη «αντι-αμερικανική» ομάδα.
«Είναι αξιοσημείωτο ότι το ISIS, που θεωρείται μια από τις πιο αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις, και το λεγόμενο παρακλάδι του, ISIS-K, πραγματοποίησαν τις πρόσφατες επιθέσεις τους στην ίδια περιοχή», ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.
«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μία από τις περισσότερο στοχοποιημένες από το ISIS χώρες, ανέφεραν, παραθέτοντας πρόσφατες επιθέσεις, όπως αυτή σε μια εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και θα υπήρχαν κι άλλα θύματα αν δεν είχαν μπλοκάρει τα όπλα των τρομοκρατών».
Το ISIS παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει κινδύνους ασφάλειας από πολλές τρομοκρατικές ομάδες και ήταν από τις πρώτες χώρες που κήρυξαν το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική ομάδα το 2013.
Οι εξτρεμιστές του ISIS δεν έχουν στο παρελθόν στοχοποιήσει χώρους λατρείας σε τουρκικό έδαφος, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων, μεταξύ άλλων εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη το 2017 με 39 νεκρούς και μια βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το 2015 με 109 νεκρούς.
Τον Οκτώβριο του 2022, το ISIS-K, που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται κυρίως στο Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές, επιτέθηκε στο τέμενος Shah Cheragh στο Σιράζ του Ιράν, σκοτώνοντας 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 40.
Τον Δεκέμβριο του 2022, η ίδια τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε ξενοδοχείο κινεζικής ιδιοκτησίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15.
Στις αρχές του 2024, το ISIS-K πραγματοποίησε επίθεση, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για τον δολοφονηθέντα στρατηγό Qassem Soleimani στην επέτειο της δολοφονίας του, στο Kerman του Ιράν.
Το μοτίβο των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς επιλέγουν τις χώρες που στοχοποιούν και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται ο δυτικός κόσμος ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας.
Ριζοσπαστικοποίηση των τρομοκρατών
Η ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τέσσερις ένοπλοι που επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας επισκέφθηκαν για λίγο την Τουρκία για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία.
Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία.
Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονταν από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους.
Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με πηγές, ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκική Δημοκρατία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Στην κατάθεσή του, ομολόγησε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τη λήξη της ρωσικής βίζας του.
Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Fatih και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni.
Το Daesh-K (ISIS-K) αναζητά νέες «μεθόδους» και στρατολογεί ξένα μέλη για τις δραστηριότητές της, αφού οι συνεχείς αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έγιναν «πρόκληση», λένε πηγές.
Η ΜΙΤ ματαίωσε τις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας για στρατολόγηση, απόκτηση κεφαλαίων και υλικοτεχνική υποστήριξη ύστερα από την τελευταία της επιχείρηση μετά τους πυροβολισμούς στην εκκλησία.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 32 υπόπτους για φερόμενες διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές, καθώς και στην πρεσβεία του Ιράκ.
Η Τουρκική Δημοκρατία απέλασε 9.000 ξένους τρομοκράτες μαχητές, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, από 102 διαφορετικές εθνικότητες, εκ των οποίων οι 1.168 είναι από τις ΗΠΑ ή χώρες μέλη της ΕΕ, από το 2011.
Τους τελευταίους εννέα μήνες, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε επίσης 656 φερόμενους ως τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και απέτρεψε 19 απόπειρες επίθεσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ομοίως, την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν συνολικά 147 υπόπτους που συνδέονται με το ISIS σε ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες.
ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ
Γράφει: Γιάννης Λιναρδάτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: Μια καλά κεκαλυμμένη λεπτομέρεια, η οποία είναι ικανή να αποπροσανατολίσει σε μεγάλο βαθμό την προσοχή του αναγνώστη, είναι όταν οι τρομοκράτες παρουσιάζονται ως μετανάστες που αναγκάζονται να επισκεφθούν την Τουρκία έτσι ώστε να μπορέσουν με κάποιον τρόπο να ανανεώσουν τη διαμονή τους στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα η Daily Sabah γράφει ότι: «Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία. Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους. Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».
Το άρθρο, λοιπόν, αναφέρει ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ διέμεναν στην Ρωσία, ταξίδεψαν στην Τουρκία, επειδή έπρεπε να επισκεφθούν μια άλλη χώρα έτσι ώστε να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Ρωσία. Μάλιστα, λέει ότι επισκέφθηκαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της στη Ρωσία. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;
Ο 45χρονος A. C., υπήκοος του Κιργιστάν, με καταγωγή από Τατζικιστάν και ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, που έγινε πληροφοριοδότης, ομολόγησε ότι είχε διοργανώσει τη διέλευση βομβιστών από τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Επιπλέον, το ISIS-K έχει στρατολογήσει άτομα από Ρωσία, Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Πακιστάν και χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Αμέσως μετά, η Daily Sabah γράφει ότι στην ουσία οι δύο συλληφθέντες εκ Τατζικιστάν, οι οποίοι συμμετείχαν στο μακελειό του Crocus City Hall στη Μόσχα ριζοσπαστικοποιήθηκαν, δηλαδή μυήθηκαν στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ, στην Ρωσία και όχι στην Τουρκία, στηρίζοντας το επιχείρημά τους στη σύντομη διαμονή των τρομοκρατών στην Τουρκία. Ο ισχυρισμός αυτός έχει καθαρά σκοπό να αποπροσανατολίσει. Τις αρχές ενδιαφέρει κυρίως το άτομο που μύησε/στρατολόγησε τους τρομοκράτες στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ και σε μικρότερο βαθμό η τοποθεσία.
Πιο κάτω αναφέρεται ότι «δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας». Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχύει αυτό;
Σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρεται η επίθεση σε μία εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τρομοκρατική επίθεση στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Santa Maria, που βρίσκεται στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, με απολογισμό έναν νεκρό. Οι δύο ένοπλοι εκτελεστές ήταν ο 24χρονος υπήκοος Τατζικιστάν Amirjon Kholikov (γνωστός και ως Hamza) και ο 37χρονος Ρώσος υπήκοος με καταγωγή από το Τατζικιστάν David Tanduev. Πιο πάνω είδαμε το ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, το οποίο έχει και αυτό καταγωγή από Τατζικιστάν. Και τώρα μιλάμε για τα δύο άτομα που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που και αυτά είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Το ερώτημα που αναιρεί τον ισχυρισμό της Daily Sabah: «ότι δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες ονόματι Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» είναι το εξής. Πώς είναι δυνατόν μία χώρα όπως η Τουρκία, όπου οι έλεγχοι ασφαλείας είναι αυστηροί, εξαιτίας της δράσης του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος PKK και του κινήματος Γκιουλέν, να ΑΓΝΟΕΙ χαρακτηριστικά το «ΜΟΤΙΒΟ του Τατζίκου τρομοκράτη του ISIS-K που ταξιδεύει από Ρωσία σε Τουρκία»; Το ερώτημα μας σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσει κάθε Τατζίκο υπήκοο που τυχαίνει να ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Τουρκία σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και πάλι θα επιμείνουμε στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής.
Ας συνεχίσουμε με κάποιες περίεργες συμπτώσεις σχετικά με τους δύο μακελάρηδες της Μόσχας που επισκέφτηκαν την Τουρκία. Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Daily Sabah, αναφέρει ότι: «ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Φατίχ και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni».
Και εδώ αρχίζουν τα «ωραία»! Σε άρθρο του δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor, αναφέρεται η μαρτυρία του ηγετικού στελέχους του ISIS-K στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS-K διέμεναν σε ξενοδοχεία στην συντηρητική περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί τους παρείχαν πλαστά αφγανικά διαβατήρια και ταυτότητες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν από το Αφγανιστάν μέσω του Ιράν. Η προετοιμασία των πλαστών εγγράφων έλαβε χώρα σε Τουρκία, Συρία και Αφγανιστάν. Ας έχουμε υπόψιν μας, ότι το άρθρο του Bozkurt αναρτήθηκε στις 12 -02-2024, πριν δηλαδή οι τρομοκράτες Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda, οποίοι έσπειραν το θάνατο σε γυναικόπαιδα στη Μόσχα, διαμείνουν σε ξενοδοχεία στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
Στην πραγματικότητα, κανείς δεν εκπλήσσεται. Η συνεργασία του τουρκικού καθεστώτος με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες είναι κάτι το σύνηθες. Το ISIS-K χρησιμοποιεί την Τουρκία ως κόμβο για τη μεταφορά μαχητών, απόκτηση πλαστών εγγράφων, οργάνωση κρησφύγετων, προμήθεια όπλων και εκρηκτικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το τουρκικό καθεστώς ακόμη και όταν συλλάβει τρομοκράτες του ISIS-K, μετά από λίγο τους αφήνει ελεύθερους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, κάτι και το οποίο συνέβη στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Santa Maria.
Η τρομοκρατική επίθεση, όμως, στο Crocus City Hall στη Μόσχα ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν πιο άνανδρη από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το 2015 στη Συρία και τη δολοφονία του πιλότου. Ήταν κάτι πιο ύπουλο από την πολιτική δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Κάρλοφ, το 2016. Η Τουρκία πιο μπλεγμένη από ποτέ στα γρανάζια των δικών της μηχανορραφιών. Όμως, έτσι είναι αυτά. Όταν παίζεις με την πυρά, κάποια στιγμή γίνεσαι παρανάλωμά της.
Άραγε, η Ελλάδα χρειάζεται να ανησυχεί που έχει γείτονα τον πάτρωνα της ισλαμικής τρομοκρατίας; Η ερώτηση φυσικά ήταν ρητορική. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε όταν μία υπερδύναμη με ισχυρές δομές εσωτερικής ασφάλειας τη στιγμή αυτή θρηνεί θύματα, ο αριθμός των οποίων έχει σχεδόν αγγίξει τα 150. Η Τουρκία παίζει ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και ταυτόχρονα είναι πιθανόν να προασπίζει ιδεολογικά τη δράση αυτή συντηρώντας σκοτεινούς κύκλους που προάγουν την πολιτική ορθότητα σε παράλογα επίπεδα. Επιπλέον, με υπεράριθμα τρολς του διαδικτύου προσπαθεί να επηρεάσει την ελληνική πραγματικότητα προωθώντας ως κοινωνική νόρμα την άκριτη αποδοχή της κατάστασης αυτής. Μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Σόιλου είχε στη διάθεσή του 8000 τρολς που προάσπιζαν τις θέσεις του Ερντογάν. Πόσα τρολς, άραγε, κάποιας υπηρεσίας της Τουρκίας τη στιγμή αυτή επηρεάζουν την ελληνική κοινή γνώμη; Πόσες φορές ο εχθρός έχει διχάσει τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου; Ο αριθμός των ισλαμιστών εν Ελλάδι όλο και αυξάνεται, χωρίς να γνωρίζει κανείς το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, το ποινικό τους μητρώο και τις προθέσεις τους. Είναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές του Ερντογάν, που θα ενεργοποιηθούν «μια νύχτα ξαφνικά»; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πόσοι μισθοφόροι του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούν φτωχές οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα ριζοσπαστικοποιώντας σταδιακά τα παιδιά τους και διαμορφώνοντας μελλοντικούς μαχητές του σκληροπυρηνικού Ισλάμ που θα περιμένουν την εντολή του πάτρωνά τους για να σκορπίσουν το χάος;
Αν ο Ερντογάν είναι πάτρωνας και χρηματοδότης της ισλαμικής τρομοκρατίας που σκορπίζει τον θάνατο και τον τρόμο, τι είναι εκείνοι που υποκλίνονται δουλικά μπροστά του και συνδιαλέγονται μαζί του κλείνοντας συμφωνίες «ειρήνης»; Αν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας έχει πειστεί ότι ο δημιουργός του τρόμου, Ερντογάν, θα τηρήσει την ειρήνη, μήπως ο ψυχολογικός πόλεμος που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τις τουρκικές υπηρεσίες έχει αρχίσει να φέρνει χαμόγελα στους Τούρκους αξιωματούχους;
Πηγή:
1) https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/turkiye-questions-why-anti-us-daesh-hit-it-russia-iran
2) https://nordicmonitor.com/2024/02/islamic-state-affiliate-isis-k-exploits-turkey-for-logistics-fighter-transfers-and-terror-attacks/
πηγή
Εθνικές υποχωρήσεις με πολιτική αλληλοκάλυψης σε Αιγαίο και Κύπρο
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_505.html
Mar 30th 2024, 19:00
Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
Έχουν περάσει 121 χρόνια από την έκδοση το 1903 των "Ποιημάτων" του Γεωργίου Σουρή. Των 126 σατιρικών-κωμικών ποιημάτων που τόλμησε να εκδώσει παρά την ποινική δίωξή του το 1897 λόγω ενός "απαγορευμένου" το οποίο σατίριζε το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια του Γεωργίου Α' (1863-1913).
Το "απαγορευμένο" (που δημοσιεύτηκε στον "Ρωμηό", την έμμετρη, εβδομαδιαία εφημερίδα του Σουρή) ήταν το ποίημα "Ο Φασουλής συνομιλεί με την κυρίαν Φασουλήν" και έγινε αιτία σύλληψής του (επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Θεοτόκη) επειδή θεωρήθηκε κακεντρεχές, αντιβασιλικό, με υβριστικούς υπαινιγμούς για το θεσμό της Βασιλείας επικεντρωμένους στο πρόσωπο της Βασίλισσας Όλγας.
Γιατί ενδιαφέρει ο Σουρής σήμερα; Γιατί είναι ο μόνος "σύγχρονος Αριστοφάνης" (προτεινόμενος για Νόμπελ στη διάρκεια της ζωής του) που έχει γράψει τόσο εύστοχα και διαχρονικά ποιήματα για την κακοδαιμονία της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπου καθρεφτίζονται ανάγλυφα, σαρκαστικά, απαράμιλλα, τα διαχρονικά ελαττώματα της φυλής και των πολιτικών μας.
Ελαττώματα που, αν προσπαθούσαν να τα διορθώσουν οι τελευταίοι δείχνοντας τον δρόμο της αυτογνωσίας στους Έλληνες, δεν θα μέναμε στάσιμοι μέχρι τις μέρες μας στο θέμα αναβάθμισης της ποιότητας στην πολιτική μας ζωή.
Θέμα που πάει κι έρχεται στην επικαιρότητα με περίβλημα το γλυκόπικρο χιούμορ του ελληνικού λαού, ο οποίος — με σύγχρονη ορολογία — καυτηριάζει τα πολλά τελευταία χρόνια όσα εν συντομία είχε εκφράσει ο Σουρής στους καταληκτικούς στίχους του ποιήματος "Δυστυχία σου Ελλάς" ("… Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!").
Καυτηριάζει την υποκρισία των πολιτικών, τον διφορούμενο λόγο τους που εκπέμπει θολά μηνύματα δημιουργώντας σκιές στα θέματα προστασίας των θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων. Καυτηριάζει και εθνικά λάθη τους τα οποία αλληλοκαλύπτονται τεχνηέντως, γιατί αυτό επιτάσσει ο… "ρεαλισμός" της "κατευναστικής" Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής διακυβερνητικά από το 1996 και εντεύθεν…
Ο "ρεαλισμός" των αυταπατημένων ελληνικών ηγεσιών που εκδηλώνουν "κοινή συναινέσει" (όπως αποδείχθηκε) τα "στραβοπατήματά" τους στα εθνικά θέματα λόγω προσωπικών ή καθ' υπόδειξη τρίτων στρατηγικών για τις οποίες έχουν λόγο οι ξένοι και όχι ο ελληνικός λαός που τους ψήφισε (βλ. "Συμφωνία Πρεσπών" κλπ).
Οι καθαρές κουβέντες, όμως — προεκλογικά και μετεκλογικά — είναι αναγκαία προϋπόθεση για διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών, ώστε οι δεύτεροι να είναι σίγουροι για την εντιμότητα των πρώτων, δεδομένου ότι οι πικρές εμπειρίες απ' τις πολιτικές μεταλλάξεις και κυβιστήσεις ηγετών μας γέννησαν και γεννούν δικαιολογημένα αμφισβητήσεις είτε για την ικανότητά τους είτε για τη διάθεσή τους να προτάξουν το "εμείς" έναντι του "εγώ" προς χάριν των εθνικών συμφερόντων.
Αμφισβητήσεις μεταπολιτευτικές είχαμε ασφαλώς και στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, όταν η εξουσία ήταν ακόμα παιχνίδι δικομματικό και τα τότε κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) συνεργάζονταν στις ελληνοτουρκικές κρίσεις για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Έτσι είχαμε την αλληλοκάλυψή τους το 1976 (στήριξη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον τότε αρχηγό Αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου με… σήμα κατατεθέν το ιστορικό λεχθέν από τον δεύτερο "Βυθίσατε το ΧΟΡΑ").
Κάτι ανάλογο συνεβη και το 1987 με την είσοδο του ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο, την οποία ακολούθησε η στήριξη του πρωθυπουργού Παπανδρέου από τον ΠτΔ Καραμανλή λόγω αμφισβήτησης των ΕΧΥ από την Τουρκία με κίνδυνο να βρεθούμε στα πρόθυρα πολέμου μ' αυτήν.
Την τότε πολιτική αλληλοκάλυψης των κομμάτων εξουσίας για εθνικούς λόγους — που συνιστούσε, ουσιαστικά, προστασία τριών ανθρώπων: πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας — την είδαμε (με παραλλαγμένο τον εθνικό της σκοπό λόγω εφαρμογής της "κατευναστικής" πολιτικής Σημίτη) εννιά χρόνια αργότερα στα Ίμια (1996). Την είδαμε αμέσως μετά και στη συμφωνία των κομμάτων του Κοινοβουλίου για το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Εκσυγχρονισμού των ΕΔ).
΄Ολες οι παραπάνω αφορμές αλληλοστήριξης των μεγαλύτερων κομμάτων του Κοινοβουλίου για ενιαία αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ωστόσο, απόκτησαν άλλες (δυσοίωνες) διαστάσεις στην περίπτωση του Μακεδονικού το '18, όπου αντίπαλος των ελληνικών συμφερόντων δεν ήταν ο Τούρκος, αλλά ο Σκοπιανός.
Σ' αυτήν την περίπτωση θριάμβευσε όχι η πολιτική ενότητα χάριν του εθνικού συμφέροντος, αλλά η πολιτική υποκρισία, αφού — ενώ η ΝΔ διαφώνησε προεκλογικά (2018) με την "εθνικά ασύμφορη Συμφωνία των Πρεσπών" (όπως τη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης), μετεκλογικά (μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019) την υιοθέτησε ασκαρδαμυκτί προς ικανοποίηση της ΕΕ (βλ. Γερμανία της Μέρκελ) και του ΝΑΤΟ, που είχαν πείσει Κοτζιά και Τσίπρα τον Ιούνιο του '18 να την υπογράψουν…
Την υιοθέτησε με εντυπωσιακή κυβίστηση ο νυν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να γίνει από εχθρός της "Συμφωνίας των Πρεσπών"… ορκισμένος επιτηρητής της εφαρμογής της, αν και — έξι χρόνια μετά — δεν έγιναν ακόμα οι αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί στο Σύνταγμα της "Βόρειας Μακεδονίας" ούτε οι άλλες αλυτρωτικού περιεχομένου στα βιβλία των σχολείων της…
Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα αλληλοκάλυψης των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) στα λάθη. Λάθη σαν την αδιάφορη σχεδόν στάση τους για τα ελληνοτουρκικά (συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού), όπως — για παράδειγμα — για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανεμπόδιστης παραβίασης των ΕΧΥ από τουρκικά πλοία (αλιευτικά κατά κύριο λόγο) στο Αιγαίο.
Το είδαμε να συμβαίνει σε κλιμάκωση ανιούσα προ τριετίας στα όρια της ακραίας πρόκλησης, στην περίπτωση της τρίμηνης παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από το Ορούτς Ρέις. Πρόκλησης για την οποία δεν ακούστηκε "κιχ" απ' τα αντιπολιτευτικά κόμματα εξουσίας λόγω πολιτικής σύμπλευσης με την παθητική στάση των κυβερνώντων…
Με άλλα λόγια τα κόμματα εξουσίας στα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν να εκληφθεί η στάση τους ως εχθρική απέναντι στην πολιτική του κατευνασμού που μας έχουν υποχρεώσει να ακολουθούμε απ' το '96 (βλ. Ίμια) οι "Μεγάλοι"της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.
Τώρα θα με ρωτήσει κανείς, δικαιολογημένα: "Δηλαδή, διαφωνείτε με τη συνεννόηση των κομμάτων εξουσίας για μείζονα εθνικά θέματα, όταν ευχόμασταν χρόνια την αλληλοϋποστήριξή τους υπό το πνεύμα της εθνικής ενότητας;"
Ξεκαθαρίζω μια και καλή ότι είμαι υπέρ της συνεννόησης των κομμάτων στα εθνικά θέματα, αρκεί οι συναποφάσεις που παίρνονται διακομματικά να μην είναι ζημιογόνες για την πατρίδα, γιατί οι αποφάσεις μιας πλειοψηφίας δεν είναι σωστές και επωφελείς όταν γίνονται για λόγους συμφέροντος ή ετεροκατευθύνονται…
Με άλλα λόγια η αλληλοστήριξη για συγκάλυψη λαθών ζημιώνουν την Ελλάδα. Βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και ανοίγουν τις ορέξεις των εχθρών μας ή των "άσπονδων" φίλων μας που μας σπρώχνουν σε νέες υποχωρήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.
Η αλληλοστήριξη στα λάθη επιτείνει την κακοδαιμονία της πολιτικής μας σκηνής και έχει σαν αποτέλεσμα να στέλνει το λάθος διττό μήνυμα στον λαό μας: Ότι η ασκούμενη Εξωτερική πολιτική εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια είναι μονόδρομος και ότι — για να διασφαλιστεί η ειρήνη — πρέπει μονίμως να υποχωρούμε μονομερώς σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια, γιατί η ειρήνη δεν προϋποθέτει "ενδοτισμό" του ενός από τον φόβο του άλλου. Με άλλα λόγια, λέμε "ΝΑΙ" στην μακροημέρευση της ειρήνης με την Τουρκία, εφόσον υπάρχει αμφίπλευρη διάθεση γι' αυτό με έργα κι όχι με λόγια. Γιατί επί των ημερών μας εκτυλίσσεται το εξής τραγελαφικό με συνευθύνη κυβέρνησης και λοιπών κομμάτων εξουσίας:
Πλέκουμε — σε πολιτικό επίπεδο — όνειρα περί "ήσυχων νερών"& "ελληνοτουρκικής φιλίας", αφού κατάπιαμε ενοχικά, προηγουμένως, την τουριστική οικειοποίηση του "Τουρκο"-Αιγαίου από τον δόλιο γείτονα, γιατί οι υπεύθυνοι δικοί μας καθηύδον υπό μανδραγόρα. Επέδειξαν αδιαφορία και ανευθυνότητα, κοινώς…
Ανοίγουμε ριψοκίνδυνα τις πόρτες 10 νησιών μας ("γκριζαρισμένων" ως διεκδικούμενων μέσα στα 152 της λίστας «EGAYDAAK που αμφισβητούν οι Τούρκοι) σε επισκέπτες της γείτονος αδιαφορώντας για τις βουλιμικές ορέξεις των "Γκρίζων Λύκων" της και χωρίς να σκεφτούμε να ζητήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο επωφελεία μας (κατά το "καζάν καζάν" του Ερντογάν) με την Ίμβρο και την Τένεδο.
Επικοινωνούμε την φιλειρηνική μας διάθεση στους ξένους "προστάτες" μας συρόμενοι σε ΜΟΕ χωρίς αντίκρυσμα ή προβαίνουμε σε φιλειρηνικές διακηρύξεις και γενναιόδωρες κινήσεις (ταF16 στην Τουρκία έχουν, πιθανόν, εχέγγυο το "ΝΑΙ" της Αθήνας), την ώρα που…
Οι Τούρκοι, δια του Τύπου τους, στοχοποιούν τη χώρα μας με χάρτες και απειλούν να πλήξουν την ηπειρωτική Ελλάδα με πυραύλους Atmaca εγκλωβίζοντας τον ελληνικό στόλο στα λιμάνια του. Και, επιπλέον, προχωρούν ακάθεκτοι τα σχέδιά τους για την "Γαλάζια Πατρίδα" βλέποντας ότι τους φοβηθήκαμε.
Και αυτή, δυστυχώς, είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω απ' τα διπλωματικά και "ανέμελα" χαμόγελά μας: Ότι από φόβο δεν βγάζουμε "κιχ" για επέκταση των ΕΧΥ στα 12 νμ μετά την "Διακήρυξη των Αθηνών" (7/12/'23). Από φόβο μην γκρεμιστεί η βαβέλ των ονειρώξεών μας να κρατήσουμε πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, για τα μάτια των Αμερικανών…
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, εγκαταλείψαμε την Κύπρο στην τύχη της. Την "Μικρή Ελλάδα της ψυχής και της ιστορίας μας", όπως την αποκάλεσα άλλοτε, η οποία — ως φαίνεται — "κείται μακράν" και για την νυν κυβέρνησή μας…
Δεδομένων αυτών, το "Στηρίζω θερμά τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό" που συνηθίζει να λέει ο Γεραπετρίτης, για να μη δυσαρεστήσει τη γείτονα εξ Ανατολών και τις ΝΑΤΟϊκές βακτηρίες της, δεν βγάζει πουθενά.
Απλά επιβεβαιώνει ότι συνεχίζουμε να τρέφουμε αυταπάτες περί ελληνοτουρκικής φιλίας, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν απεργάζεται και επιθυμεί εμμονικά τη διχοτόμηση της Κύπρου σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να την καταπιεί ολόκληρη, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα σε ομιλία του προς τους στρατιώτες της 4ης Διοίκησης τουρκικού Στρατού: "[…] Η Κύπρος θα ήταν όλη δική μας, αν δεν σταματούσαμε το 1974…".
πηγή
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com
If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_3401.html
Mar 30th 2024, 22:30
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαιώνει ομόφωνα την απουσία του δικαιώματος του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ευρώπη / Διεθνές — από τον Léo Kersauzie — 9 Ιουνίου 2016
Δελτίο τύπου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης:
Το ΕΔΑΔ επιβεβαιώνει ομόφωνα την απουσία του δικαιώματος του γάμου ομοφύλων Στις 9 Ιουνίου 2016, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση Chapin and Charpentier v. Γαλλία (αριθ. 40183/07).
Αμφισβήτησε την ακύρωση από τα γαλλικά δικαστήρια του «γάμου Bègles» που γιορτάστηκε το 2004 μεταξύ δύο ανδρών, κατά παράβαση του γαλλικού νόμου.
Με την απόφαση αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπενθυμίζει ομόφωνα ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τόσο ως προς το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής όσο και της οικογενειακής ζωής (άρθρο 8). όπως αυτή του γάμου και της σύστασης οικογένειας (άρθρο 12).
Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή απόφαση επιβεβαιώνει μια σειρά από αποφάσεις, υπενθυμίζοντας ειδικότερα ότι: το ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων «διέπεται από τις εθνικές νομοθεσίες των Συμβαλλόμενων Κρατών» (§ 36, παραπέμποντας στην υπόθεση Schalk και Kopf κατά Αυστρίας (αριθ. 30141/04)· το άρθρο 12 κατοχύρωσε την παραδοσιακή έννοια του γάμου, δηλαδή την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» και «δεν επέβαλε στην εναγόμενη κυβέρνηση την υποχρέωση να ανοίξει γάμο με ομοφυλόφιλο ζευγάρι» (§ 36, αναφερόμενο στο Gas και Dubois κατά Γαλλίας, n°25951/07, § 66)· το άρθρο 12 «δεν θα μπορούσε να γίνει κατανοητό ως επιβολή μιας τέτοιας υποχρέωσης [να ανοίξει ο γάμος] στα Συμβαλλόμενα Κράτη.
Αυτή η υπενθύμιση του πρόσφατου Hämäläinen v. Finland [GC] (αρ. 37359/09), και Oliari και άλλοι v. aΗ Ιταλία (n°18766/11 και 36030/11), έχει ισχυρό αντίκτυπο αφού αναγνωρίζει ένα θεωρητικό όριο στην κυριολεκτική ερμηνεία του δικαιώματος γάμου (§ 39). όσον αφορά το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής (που κατοχυρώνεται στο άρθρο 8) και την αρχή της μη διάκρισης (άρθρο 14), «τα κράτη παραμένουν ελεύθερα (...) να ανοίγουν γάμους μόνο με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και (...) να επωφελούνται από ένα ορισμένο περιθώριο εκτίμησης για να αποφασιστεί η ακριβής φύση του καθεστώτος που απονέμεται από άλλους τρόπους νομικής αναγνώρισης» (αναφερόμενος στην απόφαση Schalk και Kopf, § 108 και Gas and Dubois, § 66).
Τα κράτη «επωφελούνται από ένα ορισμένο περιθώριο εκτίμησης για να αποφασίσουν την ακριβή φύση του καθεστώτος που παρέχεται από άλλους τρόπους νομικής αναγνώρισης» στα ομόφυλα ζευγάρια και τις διαφορές του με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που παρέχει ο γάμος (§ 51).
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης (ECLJ) χαιρετίζει αυτήν την απόφαση, την οποία θεωρεί ότι συνάδει με μια δίκαιη ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το ECLJ σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτή η απόφαση, μετά την απόφαση Oliari, δεν κλείνει εντελώς τη δυνατότητα μελλοντικής εξέλιξης της θέσης του Δικαστηρίου υπέρ του δικαιώματος στον γάμο ομοφυλοφίλων ως στοιχείο του δικαιώματος «αναγνώρισης». σταθερών σχέσεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι μια τέτοια ερμηνεία δεν μπορεί να βασίζεται στο γράμμα της Σύμβασης.
Το ζήτημα του γάμου ομοφυλοφίλων θέτει το Δικαστήριο αντιμέτωπο με τα όρια της εξουσίας του να ερμηνεύει τη Σύμβαση, όρια που χαρακτηρίζονται από το ίδιο το γράμμα αυτής της συνθήκης και από τη ρητή βούληση ενός σημαντικού αριθμού των συμβαλλόμενων κρατών του.
Αν και είναι πάντα σκόπιμο να εφαρμόζεται η Σύμβαση στις εξελίξεις στην κοινωνία, είναι ωστόσο καταχρηστικό να ισχυριζόμαστε ότι «εξελίσσουμε» το ίδιο το περιεχόμενο της Σύμβασης.
Γκρέγκορ Πούπινκ
ΣΧΟΛΙΟ Κώστα Λάμπου:
Η ΠΑΝΣΟΦΗ ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΙ' ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ.
Ο Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΑΡΙΣΑΪΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ (ηχητικό)
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_45.html
Mar 30th 2024, 21:31
Ὁ θλιβερὸς κατήφορος τῆς ἑλλαδικῆς Ἱεραρχίας, ὅπως ἐπιδεινώθηκε τὶς τελευταῖες ἑβδομάδες καὶ κορυφώθηκε μὲ τὶς εἰκόνες ἀκραίου φαρισαϊσμοῦ κατὰ τὸ πρόσφατο ἑορταστικὸ διήμερο (Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας ἀρχικὰ καὶ 25η Μαρτίου ἀκολούθως), ἦταν τὸ κεντρικὸ θέμα τῆς προχτεσινῆς ραδιοφωνικῆς παρουσίας τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα στὸν Focus FM. Παρατίθεται πιὸ κάτω τὸ 13λεπτο ἠχητικό:
Η Daily Sabah συγκαλύπτει διακριτικά πιθανή συμμετοχή του τουρκικού βαθέως κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Crocus City Hall στη Μόσχα
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/daily-sabah-crocus-city-hall.html
Mar 30th 2024, 20:00
Η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, τρεις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall στη Μόσχα, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της άρθρο με τίτλο: «Η Τουρκία διερωτάται γιατί το «αντι-αμερικανικό» ISIS-K χτύπησε την ίδια, τη Ρωσία και το Ιράν».
Ο γράφων θεωρεί πως ο τίτλος καθώς και το περιεχόμενο του άρθρου, όχι μόνο είναι παραπλανητικά αλλά αγγίζουν και τα όρια του δόλου (γνωστού και με τον όρο deception) που ανήκει στο οπλοστάσιο των τακτικών τις οποίες χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες. Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι του τουρκικού καθεστώτος υπαγόρευσαν συγκεκριμένα σημεία του εν λόγω άρθρου.
Παραθέτουμε τη μετάφραση του άρθρου, με σκοπό να αναδείξουμε αργότερα κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες οι οποίες μυρίζουν συγκάλυψη.
Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους, η Τουρκία διερωτάται γιατί η τρομοκρατική οργάνωση ISIS στοχεύει συστηματικά την ίδια περιοχή, δηλαδή την Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι μια αυτοαποκαλούμενη «αντι-αμερικανική» ομάδα.
«Είναι αξιοσημείωτο ότι το ISIS, που θεωρείται μια από τις πιο αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις, και το λεγόμενο παρακλάδι του, ISIS-K, πραγματοποίησαν τις πρόσφατες επιθέσεις τους στην ίδια περιοχή», ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.
«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μία από τις περισσότερο στοχοποιημένες από το ISIS χώρες, ανέφεραν, παραθέτοντας πρόσφατες επιθέσεις, όπως αυτή σε μια εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και θα υπήρχαν κι άλλα θύματα αν δεν είχαν μπλοκάρει τα όπλα των τρομοκρατών».
Το ISIS παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει κινδύνους ασφάλειας από πολλές τρομοκρατικές ομάδες και ήταν από τις πρώτες χώρες που κήρυξαν το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική ομάδα το 2013.
Οι εξτρεμιστές του ISIS δεν έχουν στο παρελθόν στοχοποιήσει χώρους λατρείας σε τουρκικό έδαφος, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων, μεταξύ άλλων εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη το 2017 με 39 νεκρούς και μια βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το 2015 με 109 νεκρούς.
Τον Οκτώβριο του 2022, το ISIS-K, που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται κυρίως στο Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές, επιτέθηκε στο τέμενος Shah Cheragh στο Σιράζ του Ιράν, σκοτώνοντας 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 40.
Τον Δεκέμβριο του 2022, η ίδια τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε ξενοδοχείο κινεζικής ιδιοκτησίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15.
Στις αρχές του 2024, το ISIS-K πραγματοποίησε επίθεση, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για τον δολοφονηθέντα στρατηγό Qassem Soleimani στην επέτειο της δολοφονίας του, στο Kerman του Ιράν.
Το μοτίβο των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς επιλέγουν τις χώρες που στοχοποιούν και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται ο δυτικός κόσμος ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας.
Ριζοσπαστικοποίηση των τρομοκρατών
Η ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τέσσερις ένοπλοι που επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας επισκέφθηκαν για λίγο την Τουρκία για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία.
Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία.
Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονταν από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους.
Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με πηγές, ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκική Δημοκρατία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Στην κατάθεσή του, ομολόγησε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τη λήξη της ρωσικής βίζας του.
Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Fatih και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni.
Το Daesh-K (ISIS-K) αναζητά νέες «μεθόδους» και στρατολογεί ξένα μέλη για τις δραστηριότητές της, αφού οι συνεχείς αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έγιναν «πρόκληση», λένε πηγές.
Η ΜΙΤ ματαίωσε τις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας για στρατολόγηση, απόκτηση κεφαλαίων και υλικοτεχνική υποστήριξη ύστερα από την τελευταία της επιχείρηση μετά τους πυροβολισμούς στην εκκλησία.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 32 υπόπτους για φερόμενες διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές, καθώς και στην πρεσβεία του Ιράκ.
Η Τουρκική Δημοκρατία απέλασε 9.000 ξένους τρομοκράτες μαχητές, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, από 102 διαφορετικές εθνικότητες, εκ των οποίων οι 1.168 είναι από τις ΗΠΑ ή χώρες μέλη της ΕΕ, από το 2011.
Τους τελευταίους εννέα μήνες, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε επίσης 656 φερόμενους ως τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και απέτρεψε 19 απόπειρες επίθεσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ομοίως, την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν συνολικά 147 υπόπτους που συνδέονται με το ISIS σε ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες.
ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ
Γράφει: Γιάννης Λιναρδάτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: Μια καλά κεκαλυμμένη λεπτομέρεια, η οποία είναι ικανή να αποπροσανατολίσει σε μεγάλο βαθμό την προσοχή του αναγνώστη, είναι όταν οι τρομοκράτες παρουσιάζονται ως μετανάστες που αναγκάζονται να επισκεφθούν την Τουρκία έτσι ώστε να μπορέσουν με κάποιον τρόπο να ανανεώσουν τη διαμονή τους στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα η Daily Sabah γράφει ότι: «Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία. Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους. Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».
Το άρθρο, λοιπόν, αναφέρει ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ διέμεναν στην Ρωσία, ταξίδεψαν στην Τουρκία, επειδή έπρεπε να επισκεφθούν μια άλλη χώρα έτσι ώστε να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Ρωσία. Μάλιστα, λέει ότι επισκέφθηκαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της στη Ρωσία. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;
Ο 45χρονος A. C., υπήκοος του Κιργιστάν, με καταγωγή από Τατζικιστάν και ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, που έγινε πληροφοριοδότης, ομολόγησε ότι είχε διοργανώσει τη διέλευση βομβιστών από τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Επιπλέον, το ISIS-K έχει στρατολογήσει άτομα από Ρωσία, Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Πακιστάν και χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Αμέσως μετά, η Daily Sabah γράφει ότι στην ουσία οι δύο συλληφθέντες εκ Τατζικιστάν, οι οποίοι συμμετείχαν στο μακελειό του Crocus City Hall στη Μόσχα ριζοσπαστικοποιήθηκαν, δηλαδή μυήθηκαν στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ, στην Ρωσία και όχι στην Τουρκία, στηρίζοντας το επιχείρημά τους στη σύντομη διαμονή των τρομοκρατών στην Τουρκία. Ο ισχυρισμός αυτός έχει καθαρά σκοπό να αποπροσανατολίσει. Τις αρχές ενδιαφέρει κυρίως το άτομο που μύησε/στρατολόγησε τους τρομοκράτες στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ και σε μικρότερο βαθμό η τοποθεσία.
Πιο κάτω αναφέρεται ότι «δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας». Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχύει αυτό;
Σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρεται η επίθεση σε μία εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τρομοκρατική επίθεση στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Santa Maria, που βρίσκεται στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, με απολογισμό έναν νεκρό. Οι δύο ένοπλοι εκτελεστές ήταν ο 24χρονος υπήκοος Τατζικιστάν Amirjon Kholikov (γνωστός και ως Hamza) και ο 37χρονος Ρώσος υπήκοος με καταγωγή από το Τατζικιστάν David Tanduev. Πιο πάνω είδαμε το ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, το οποίο έχει και αυτό καταγωγή από Τατζικιστάν. Και τώρα μιλάμε για τα δύο άτομα που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που και αυτά είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Το ερώτημα που αναιρεί τον ισχυρισμό της Daily Sabah: «ότι δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες ονόματι Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» είναι το εξής. Πώς είναι δυνατόν μία χώρα όπως η Τουρκία, όπου οι έλεγχοι ασφαλείας είναι αυστηροί, εξαιτίας της δράσης του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος PKK και του κινήματος Γκιουλέν, να ΑΓΝΟΕΙ χαρακτηριστικά το «ΜΟΤΙΒΟ του Τατζίκου τρομοκράτη του ISIS-K που ταξιδεύει από Ρωσία σε Τουρκία»; Το ερώτημα μας σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσει κάθε Τατζίκο υπήκοο που τυχαίνει να ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Τουρκία σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και πάλι θα επιμείνουμε στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής.
Ας συνεχίσουμε με κάποιες περίεργες συμπτώσεις σχετικά με τους δύο μακελάρηδες της Μόσχας που επισκέφτηκαν την Τουρκία. Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Daily Sabah, αναφέρει ότι: «ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Φατίχ και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni».
Και εδώ αρχίζουν τα «ωραία»! Σε άρθρο του δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor, αναφέρεται η μαρτυρία του ηγετικού στελέχους του ISIS-K στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS-K διέμεναν σε ξενοδοχεία στην συντηρητική περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί τους παρείχαν πλαστά αφγανικά διαβατήρια και ταυτότητες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν από το Αφγανιστάν μέσω του Ιράν. Η προετοιμασία των πλαστών εγγράφων έλαβε χώρα σε Τουρκία, Συρία και Αφγανιστάν. Ας έχουμε υπόψιν μας, ότι το άρθρο του Bozkurt αναρτήθηκε στις 12 -02-2024, πριν δηλαδή οι τρομοκράτες Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda, οποίοι έσπειραν το θάνατο σε γυναικόπαιδα στη Μόσχα, διαμείνουν σε ξενοδοχεία στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
Στην πραγματικότητα, κανείς δεν εκπλήσσεται. Η συνεργασία του τουρκικού καθεστώτος με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες είναι κάτι το σύνηθες. Το ISIS-K χρησιμοποιεί την Τουρκία ως κόμβο για τη μεταφορά μαχητών, απόκτηση πλαστών εγγράφων, οργάνωση κρησφύγετων, προμήθεια όπλων και εκρηκτικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το τουρκικό καθεστώς ακόμη και όταν συλλάβει τρομοκράτες του ISIS-K, μετά από λίγο τους αφήνει ελεύθερους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, κάτι και το οποίο συνέβη στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Santa Maria.
Η τρομοκρατική επίθεση, όμως, στο Crocus City Hall στη Μόσχα ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν πιο άνανδρη από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το 2015 στη Συρία και τη δολοφονία του πιλότου. Ήταν κάτι πιο ύπουλο από την πολιτική δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Κάρλοφ, το 2016. Η Τουρκία πιο μπλεγμένη από ποτέ στα γρανάζια των δικών της μηχανορραφιών. Όμως, έτσι είναι αυτά. Όταν παίζεις με την πυρά, κάποια στιγμή γίνεσαι παρανάλωμά της.
Άραγε, η Ελλάδα χρειάζεται να ανησυχεί που έχει γείτονα τον πάτρωνα της ισλαμικής τρομοκρατίας; Η ερώτηση φυσικά ήταν ρητορική. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε όταν μία υπερδύναμη με ισχυρές δομές εσωτερικής ασφάλειας τη στιγμή αυτή θρηνεί θύματα, ο αριθμός των οποίων έχει σχεδόν αγγίξει τα 150. Η Τουρκία παίζει ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και ταυτόχρονα είναι πιθανόν να προασπίζει ιδεολογικά τη δράση αυτή συντηρώντας σκοτεινούς κύκλους που προάγουν την πολιτική ορθότητα σε παράλογα επίπεδα. Επιπλέον, με υπεράριθμα τρολς του διαδικτύου προσπαθεί να επηρεάσει την ελληνική πραγματικότητα προωθώντας ως κοινωνική νόρμα την άκριτη αποδοχή της κατάστασης αυτής. Μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Σόιλου είχε στη διάθεσή του 8000 τρολς που προάσπιζαν τις θέσεις του Ερντογάν. Πόσα τρολς, άραγε, κάποιας υπηρεσίας της Τουρκίας τη στιγμή αυτή επηρεάζουν την ελληνική κοινή γνώμη; Πόσες φορές ο εχθρός έχει διχάσει τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου; Ο αριθμός των ισλαμιστών εν Ελλάδι όλο και αυξάνεται, χωρίς να γνωρίζει κανείς το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, το ποινικό τους μητρώο και τις προθέσεις τους. Είναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές του Ερντογάν, που θα ενεργοποιηθούν «μια νύχτα ξαφνικά»; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πόσοι μισθοφόροι του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούν φτωχές οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα ριζοσπαστικοποιώντας σταδιακά τα παιδιά τους και διαμορφώνοντας μελλοντικούς μαχητές του σκληροπυρηνικού Ισλάμ που θα περιμένουν την εντολή του πάτρωνά τους για να σκορπίσουν το χάος;
Αν ο Ερντογάν είναι πάτρωνας και χρηματοδότης της ισλαμικής τρομοκρατίας που σκορπίζει τον θάνατο και τον τρόμο, τι είναι εκείνοι που υποκλίνονται δουλικά μπροστά του και συνδιαλέγονται μαζί του κλείνοντας συμφωνίες «ειρήνης»; Αν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας έχει πειστεί ότι ο δημιουργός του τρόμου, Ερντογάν, θα τηρήσει την ειρήνη, μήπως ο ψυχολογικός πόλεμος που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τις τουρκικές υπηρεσίες έχει αρχίσει να φέρνει χαμόγελα στους Τούρκους αξιωματούχους;
Πηγή:
1) https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/turkiye-questions-why-anti-us-daesh-hit-it-russia-iran
2) https://nordicmonitor.com/2024/02/islamic-state-affiliate-isis-k-exploits-turkey-for-logistics-fighter-transfers-and-terror-attacks/
πηγή
Εθνικές υποχωρήσεις με πολιτική αλληλοκάλυψης σε Αιγαίο και Κύπρο
https://koukfamily.blogspot.com/2024/03/blog-post_505.html
Mar 30th 2024, 19:00
Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
Έχουν περάσει 121 χρόνια από την έκδοση το 1903 των "Ποιημάτων" του Γεωργίου Σουρή. Των 126 σατιρικών-κωμικών ποιημάτων που τόλμησε να εκδώσει παρά την ποινική δίωξή του το 1897 λόγω ενός "απαγορευμένου" το οποίο σατίριζε το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια του Γεωργίου Α' (1863-1913).
Το "απαγορευμένο" (που δημοσιεύτηκε στον "Ρωμηό", την έμμετρη, εβδομαδιαία εφημερίδα του Σουρή) ήταν το ποίημα "Ο Φασουλής συνομιλεί με την κυρίαν Φασουλήν" και έγινε αιτία σύλληψής του (επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Θεοτόκη) επειδή θεωρήθηκε κακεντρεχές, αντιβασιλικό, με υβριστικούς υπαινιγμούς για το θεσμό της Βασιλείας επικεντρωμένους στο πρόσωπο της Βασίλισσας Όλγας.
Γιατί ενδιαφέρει ο Σουρής σήμερα; Γιατί είναι ο μόνος "σύγχρονος Αριστοφάνης" (προτεινόμενος για Νόμπελ στη διάρκεια της ζωής του) που έχει γράψει τόσο εύστοχα και διαχρονικά ποιήματα για την κακοδαιμονία της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπου καθρεφτίζονται ανάγλυφα, σαρκαστικά, απαράμιλλα, τα διαχρονικά ελαττώματα της φυλής και των πολιτικών μας.
Ελαττώματα που, αν προσπαθούσαν να τα διορθώσουν οι τελευταίοι δείχνοντας τον δρόμο της αυτογνωσίας στους Έλληνες, δεν θα μέναμε στάσιμοι μέχρι τις μέρες μας στο θέμα αναβάθμισης της ποιότητας στην πολιτική μας ζωή.
Θέμα που πάει κι έρχεται στην επικαιρότητα με περίβλημα το γλυκόπικρο χιούμορ του ελληνικού λαού, ο οποίος — με σύγχρονη ορολογία — καυτηριάζει τα πολλά τελευταία χρόνια όσα εν συντομία είχε εκφράσει ο Σουρής στους καταληκτικούς στίχους του ποιήματος "Δυστυχία σου Ελλάς" ("… Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!").
Καυτηριάζει την υποκρισία των πολιτικών, τον διφορούμενο λόγο τους που εκπέμπει θολά μηνύματα δημιουργώντας σκιές στα θέματα προστασίας των θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων. Καυτηριάζει και εθνικά λάθη τους τα οποία αλληλοκαλύπτονται τεχνηέντως, γιατί αυτό επιτάσσει ο… "ρεαλισμός" της "κατευναστικής" Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής διακυβερνητικά από το 1996 και εντεύθεν…
Ο "ρεαλισμός" των αυταπατημένων ελληνικών ηγεσιών που εκδηλώνουν "κοινή συναινέσει" (όπως αποδείχθηκε) τα "στραβοπατήματά" τους στα εθνικά θέματα λόγω προσωπικών ή καθ' υπόδειξη τρίτων στρατηγικών για τις οποίες έχουν λόγο οι ξένοι και όχι ο ελληνικός λαός που τους ψήφισε (βλ. "Συμφωνία Πρεσπών" κλπ).
Οι καθαρές κουβέντες, όμως — προεκλογικά και μετεκλογικά — είναι αναγκαία προϋπόθεση για διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών, ώστε οι δεύτεροι να είναι σίγουροι για την εντιμότητα των πρώτων, δεδομένου ότι οι πικρές εμπειρίες απ' τις πολιτικές μεταλλάξεις και κυβιστήσεις ηγετών μας γέννησαν και γεννούν δικαιολογημένα αμφισβητήσεις είτε για την ικανότητά τους είτε για τη διάθεσή τους να προτάξουν το "εμείς" έναντι του "εγώ" προς χάριν των εθνικών συμφερόντων.
Αμφισβητήσεις μεταπολιτευτικές είχαμε ασφαλώς και στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, όταν η εξουσία ήταν ακόμα παιχνίδι δικομματικό και τα τότε κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) συνεργάζονταν στις ελληνοτουρκικές κρίσεις για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Έτσι είχαμε την αλληλοκάλυψή τους το 1976 (στήριξη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον τότε αρχηγό Αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου με… σήμα κατατεθέν το ιστορικό λεχθέν από τον δεύτερο "Βυθίσατε το ΧΟΡΑ").
Κάτι ανάλογο συνεβη και το 1987 με την είσοδο του ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο, την οποία ακολούθησε η στήριξη του πρωθυπουργού Παπανδρέου από τον ΠτΔ Καραμανλή λόγω αμφισβήτησης των ΕΧΥ από την Τουρκία με κίνδυνο να βρεθούμε στα πρόθυρα πολέμου μ' αυτήν.
Την τότε πολιτική αλληλοκάλυψης των κομμάτων εξουσίας για εθνικούς λόγους — που συνιστούσε, ουσιαστικά, προστασία τριών ανθρώπων: πρωθυπουργού, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας — την είδαμε (με παραλλαγμένο τον εθνικό της σκοπό λόγω εφαρμογής της "κατευναστικής" πολιτικής Σημίτη) εννιά χρόνια αργότερα στα Ίμια (1996). Την είδαμε αμέσως μετά και στη συμφωνία των κομμάτων του Κοινοβουλίου για το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Εκσυγχρονισμού των ΕΔ).
΄Ολες οι παραπάνω αφορμές αλληλοστήριξης των μεγαλύτερων κομμάτων του Κοινοβουλίου για ενιαία αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ωστόσο, απόκτησαν άλλες (δυσοίωνες) διαστάσεις στην περίπτωση του Μακεδονικού το '18, όπου αντίπαλος των ελληνικών συμφερόντων δεν ήταν ο Τούρκος, αλλά ο Σκοπιανός.
Σ' αυτήν την περίπτωση θριάμβευσε όχι η πολιτική ενότητα χάριν του εθνικού συμφέροντος, αλλά η πολιτική υποκρισία, αφού — ενώ η ΝΔ διαφώνησε προεκλογικά (2018) με την "εθνικά ασύμφορη Συμφωνία των Πρεσπών" (όπως τη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης), μετεκλογικά (μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019) την υιοθέτησε ασκαρδαμυκτί προς ικανοποίηση της ΕΕ (βλ. Γερμανία της Μέρκελ) και του ΝΑΤΟ, που είχαν πείσει Κοτζιά και Τσίπρα τον Ιούνιο του '18 να την υπογράψουν…
Την υιοθέτησε με εντυπωσιακή κυβίστηση ο νυν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να γίνει από εχθρός της "Συμφωνίας των Πρεσπών"… ορκισμένος επιτηρητής της εφαρμογής της, αν και — έξι χρόνια μετά — δεν έγιναν ακόμα οι αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί στο Σύνταγμα της "Βόρειας Μακεδονίας" ούτε οι άλλες αλυτρωτικού περιεχομένου στα βιβλία των σχολείων της…
Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα αλληλοκάλυψης των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) στα λάθη. Λάθη σαν την αδιάφορη σχεδόν στάση τους για τα ελληνοτουρκικά (συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού), όπως — για παράδειγμα — για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανεμπόδιστης παραβίασης των ΕΧΥ από τουρκικά πλοία (αλιευτικά κατά κύριο λόγο) στο Αιγαίο.
Το είδαμε να συμβαίνει σε κλιμάκωση ανιούσα προ τριετίας στα όρια της ακραίας πρόκλησης, στην περίπτωση της τρίμηνης παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από το Ορούτς Ρέις. Πρόκλησης για την οποία δεν ακούστηκε "κιχ" απ' τα αντιπολιτευτικά κόμματα εξουσίας λόγω πολιτικής σύμπλευσης με την παθητική στάση των κυβερνώντων…
Με άλλα λόγια τα κόμματα εξουσίας στα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν να εκληφθεί η στάση τους ως εχθρική απέναντι στην πολιτική του κατευνασμού που μας έχουν υποχρεώσει να ακολουθούμε απ' το '96 (βλ. Ίμια) οι "Μεγάλοι"της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.
Τώρα θα με ρωτήσει κανείς, δικαιολογημένα: "Δηλαδή, διαφωνείτε με τη συνεννόηση των κομμάτων εξουσίας για μείζονα εθνικά θέματα, όταν ευχόμασταν χρόνια την αλληλοϋποστήριξή τους υπό το πνεύμα της εθνικής ενότητας;"
Ξεκαθαρίζω μια και καλή ότι είμαι υπέρ της συνεννόησης των κομμάτων στα εθνικά θέματα, αρκεί οι συναποφάσεις που παίρνονται διακομματικά να μην είναι ζημιογόνες για την πατρίδα, γιατί οι αποφάσεις μιας πλειοψηφίας δεν είναι σωστές και επωφελείς όταν γίνονται για λόγους συμφέροντος ή ετεροκατευθύνονται…
Με άλλα λόγια η αλληλοστήριξη για συγκάλυψη λαθών ζημιώνουν την Ελλάδα. Βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και ανοίγουν τις ορέξεις των εχθρών μας ή των "άσπονδων" φίλων μας που μας σπρώχνουν σε νέες υποχωρήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.
Η αλληλοστήριξη στα λάθη επιτείνει την κακοδαιμονία της πολιτικής μας σκηνής και έχει σαν αποτέλεσμα να στέλνει το λάθος διττό μήνυμα στον λαό μας: Ότι η ασκούμενη Εξωτερική πολιτική εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια είναι μονόδρομος και ότι — για να διασφαλιστεί η ειρήνη — πρέπει μονίμως να υποχωρούμε μονομερώς σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια, γιατί η ειρήνη δεν προϋποθέτει "ενδοτισμό" του ενός από τον φόβο του άλλου. Με άλλα λόγια, λέμε "ΝΑΙ" στην μακροημέρευση της ειρήνης με την Τουρκία, εφόσον υπάρχει αμφίπλευρη διάθεση γι' αυτό με έργα κι όχι με λόγια. Γιατί επί των ημερών μας εκτυλίσσεται το εξής τραγελαφικό με συνευθύνη κυβέρνησης και λοιπών κομμάτων εξουσίας:
Πλέκουμε — σε πολιτικό επίπεδο — όνειρα περί "ήσυχων νερών"& "ελληνοτουρκικής φιλίας", αφού κατάπιαμε ενοχικά, προηγουμένως, την τουριστική οικειοποίηση του "Τουρκο"-Αιγαίου από τον δόλιο γείτονα, γιατί οι υπεύθυνοι δικοί μας καθηύδον υπό μανδραγόρα. Επέδειξαν αδιαφορία και ανευθυνότητα, κοινώς…
Ανοίγουμε ριψοκίνδυνα τις πόρτες 10 νησιών μας ("γκριζαρισμένων" ως διεκδικούμενων μέσα στα 152 της λίστας «EGAYDAAK που αμφισβητούν οι Τούρκοι) σε επισκέπτες της γείτονος αδιαφορώντας για τις βουλιμικές ορέξεις των "Γκρίζων Λύκων" της και χωρίς να σκεφτούμε να ζητήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο επωφελεία μας (κατά το "καζάν καζάν" του Ερντογάν) με την Ίμβρο και την Τένεδο.
Επικοινωνούμε την φιλειρηνική μας διάθεση στους ξένους "προστάτες" μας συρόμενοι σε ΜΟΕ χωρίς αντίκρυσμα ή προβαίνουμε σε φιλειρηνικές διακηρύξεις και γενναιόδωρες κινήσεις (ταF16 στην Τουρκία έχουν, πιθανόν, εχέγγυο το "ΝΑΙ" της Αθήνας), την ώρα που…
Οι Τούρκοι, δια του Τύπου τους, στοχοποιούν τη χώρα μας με χάρτες και απειλούν να πλήξουν την ηπειρωτική Ελλάδα με πυραύλους Atmaca εγκλωβίζοντας τον ελληνικό στόλο στα λιμάνια του. Και, επιπλέον, προχωρούν ακάθεκτοι τα σχέδιά τους για την "Γαλάζια Πατρίδα" βλέποντας ότι τους φοβηθήκαμε.
Και αυτή, δυστυχώς, είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω απ' τα διπλωματικά και "ανέμελα" χαμόγελά μας: Ότι από φόβο δεν βγάζουμε "κιχ" για επέκταση των ΕΧΥ στα 12 νμ μετά την "Διακήρυξη των Αθηνών" (7/12/'23). Από φόβο μην γκρεμιστεί η βαβέλ των ονειρώξεών μας να κρατήσουμε πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, για τα μάτια των Αμερικανών…
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, εγκαταλείψαμε την Κύπρο στην τύχη της. Την "Μικρή Ελλάδα της ψυχής και της ιστορίας μας", όπως την αποκάλεσα άλλοτε, η οποία — ως φαίνεται — "κείται μακράν" και για την νυν κυβέρνησή μας…
Δεδομένων αυτών, το "Στηρίζω θερμά τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό" που συνηθίζει να λέει ο Γεραπετρίτης, για να μη δυσαρεστήσει τη γείτονα εξ Ανατολών και τις ΝΑΤΟϊκές βακτηρίες της, δεν βγάζει πουθενά.
Απλά επιβεβαιώνει ότι συνεχίζουμε να τρέφουμε αυταπάτες περί ελληνοτουρκικής φιλίας, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν απεργάζεται και επιθυμεί εμμονικά τη διχοτόμηση της Κύπρου σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να την καταπιεί ολόκληρη, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα σε ομιλία του προς τους στρατιώτες της 4ης Διοίκησης τουρκικού Στρατού: "[…] Η Κύπρος θα ήταν όλη δική μας, αν δεν σταματούσαμε το 1974…".
πηγή
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com
If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια