Θα μπαζώσουν και το μυαλό μας;...


 Η αλλοίωση και καταστροφή στοιχείων στον τόπο του εγκλήματος είναι γεγονός. Το μπάζωμα στα Τέμπη, μετά τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αλλά η κυβέρνηση ακόμα δεν θέλει να μας πει ποιος έδωσε την εντολή, ποιος είναι ο υπεύθυνος. Γιατί κάτι τέτοιο είναι τόσο δύσκολο; Γιατί, προφανώς, υπάρχει ένας τελικός υπεύθυνος, αλλά η απόφαση για το κουκούλωμα είναι συλλογική, είναι κυβερνητική, ξεκινάει από το Μαξίμου...


Η τραγική μητέρα, η Μαρία Καρυστιανού, έκανε επωνύμως μια δημόσια καταγγελία. Οπως έχει δηλώσει, όταν πληροφορήθηκε το μπάζωμα, έστειλε ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβε μια γραπτή απάντηση, όπου ο κ. Αγοραστός έλεγε: «Εγώ ακολουθούσα εντολές, οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

Τώρα ο κ. Αγοραστός τα λέει αλλιώς. Ποτέ, λέει, δεν ενέπλεξε τον κ. Τριαντόπουλο. Αλλά τα γραπτά υπάρχουν. Προφανώς μας κοροϊδεύουν πάνω στους τάφους των νεκρών. Μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια ώρα και με αρκετή καθυστέρηση κυβερνητικές πηγές δικαιολογούν το μπάζωμα, αποδίδοντάς το σε εφαρμογή κάποιου –περίεργου όντως– πρωτοκόλλου αντιμετώπισης κρίσεων, φορτώνοντας τις ευθύνες στην πυροσβεστική.


Ο κ. Τριαντόπουλος το έκανε αυτό χθες από του βήματος της Βουλής και τον ακολούθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Προφανώς μας εμπαίζουν. Πάνω στους τάφους των νεκρών και μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελος Φαλάρας, τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Το κουκούλωμα της αλήθειας ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέχεια, σε όλη την πορεία των πραγμάτων. Αλλοιώθηκε ο τόπος του εγκλήματος, καταστράφηκαν στοιχεία, η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, έγινε μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανθρωπίνου λάθους» και διαχρονικών-διακυβερνητικών ευθυνών.

Εμβρόντητη μπροστά σε όλα αυτά, η ελληνική κοινωνία αγανακτεί και εξεγείρεται. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μόνο προσπάθεια εργαλειοποίησης του θέματος από τα κόμματα. Μπάζωσαν τον τόπο του εγκλήματος, μπαζώνουν την αλήθεια, θέλουν να μπαζώσουν και τα μυαλά των ανθρώπων.

efsyn.gr
Σχόλια