Web 3.0 έναντι Web 2.0: κύριες διαφορές

Διαφορές μεταξύ Web 3.0 και 2.0 Le web 3.0 είναι γνωστό ως το νεότερο Διαδίκτυο. Αυτό ονομάζεται Διαδίκτυο στο Cloud, επειδή μεγά

 




Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλούς όρους που αναφέρονται σε διαφορετικές ενότητες και χαρακτηριστικά του δικτύου. Πρόσφατα, μπορείτε να διαβάσετε πολλές πληροφορίες στο Web 3.0. Μπορούμε επίσης να το βρούμε ως Internet 3.0. Καλύπτει ένα πολύ ευρύ πεδίο και μερικές φορές οι χρήστες δεν είναι σίγουροι τι σημαίνει. Θα το συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο. Θα εξηγήσουμε πραγματικά ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του web 3.0 και του web 2.0 .

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημαίνει όταν διαβάζουμε αυτούς τους όρους ενώ σερφάρετε στο διαδίκτυο.Το δίκτυο έχει προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνιαΠρώτα απ 'όλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το δίκτυο, το Διαδίκτυο γενικά, έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουν προκύψει πολλές δυνατότητες που, πριν από λίγα χρόνια, φαινόταν αδύνατες ή εξωπραγματικές. Έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων.Εάν σκεφτούμε τι ήταν μια ιστοσελίδα πριν από δέκα χρόνια, πώς ήταν να πλοηγηθείτε από ένα κινητό τηλέφωνο ή πώς μοιάζουν οι διάφορες πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε στον Ιστό, σίγουρα θα δούμε ότι αυτό έχει αλλάξει πολύ. Είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς και σε πολλές περιπτώσεις δεν συνειδητοποιούμε μέχρι να επιστρέψουμε πολύ πίσω στο χρόνο.

Ο τρόπος σύνδεσης στο Διαδίκτυο έχει επίσης αλλάξει. Πριν από μερικά χρόνια, το συνηθισμένο ήταν να συνδεθείτε μέσω υπολογιστή που συνδέεται μέσω καλωδίου με το δρομολογητή. Είναι διαφορετικό σήμερα, επειδή οι περισσότερες συνδέσεις είναι ασύρματες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην άνοδο των κινητών συσκευών, αλλά και στη βελτίωση του Wi-Fi συνδέσεις .

Διαφορές μεταξύ Web 3.0 και 2.0

Le web 3.0 είναι γνωστό ως το νεότερο Διαδίκτυο. Αυτό ονομάζεται Διαδίκτυο στο Cloud, επειδή μεγάλο μέρος του περιεχομένου αποθηκεύεται με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη σημασία των διαθέσιμων εφαρμογών ιστού και πλατφορμών για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και όχι μόνο ως ιστοσελίδα.

Χρήση διαδικτυακών εφαρμογών

Εάν μιλάμε για σημαντικές διαφορές, στο web 2.0 αυτό ήταν απαραίτητη για την εγκατάσταση εφαρμογών για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες. Πάρτε το παράδειγμα των προγραμμάτων άμεσων μηνυμάτων. Στο παρελθόν, ήταν απαραίτητο να εγκαταστήσετε προγράμματα για επικοινωνία, όπως το παλιό Messenger και άλλα παρόμοια.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε με το Web 3.0. Σήμερα, μπορούμε απλώς να εισέλθουμε στον ιστότοπό σας και να λάβουμε τις ίδιες υπηρεσίες από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορεί να το δει με το WhatsApp, για παράδειγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσουμε οτιδήποτε άλλο.Αλληλεπίδραση χρήστηΟ τρόπος αλληλεπίδρασης των χρηστών έχει επίσης αλλάξει. Με το web 2.0 έχουμε κάνει ένα σημαντικό άλμα επιτρέποντας την κοινή χρήση σε κοινωνικά δίκτυα και ξεκινώντας μηνύματα που έχουν κοινό. Ένας τρόπος να δοθεί ορατότητα στις απόψεις ή τις δημιουργίες οποιουδήποτε χρήστη με έναν απλό τρόπο που θα μπορούσε επίσης να γίνει viral.Τώρα με το Web 3.0 να επεκτείνεται με βάση ένα εξυπνότερο Διαδίκτυο, όπου οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητούν πιο κοντά και να είναι πιο συνδεδεμένοι μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών και συσκευών. Προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων από την άποψη αυτή που μπορούμε να λάβουμε υπόψη κατά την περιήγηση.Βασικά, ο όρος web 2.0 εμφανίστηκε με την άνοδο των κοινωνικών δικτύων και την αλληλεπίδραση με αυτά. Οι χρήστες είχαν στη διάθεσή τους μια σειρά δυνατοτήτων που μέχρι τότε δεν ήταν δυνατές. Προηγουμένως, διαβάσαμε μόνο περιεχόμενο, ενώ η δική μας δημιουργία ήταν πιο περίπλοκη.

Με το web 3.0, το εύρος των δυνατοτήτων έχει διευρυνθεί. Έχουμε πολλούς τρόπους να είμαστε σε θέση αλληλεπιδρά ακόμη και σε πραγματικό χρόνο με το δίκτυο. Είμαστε πλήρως προσβάσιμοι σε όλο το περιεχόμενο από οποιαδήποτε συσκευή και όπου κι αν είμαστε. Αυτή είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές.

Προσβασιμότητα από πολλές συσκευές

Αλλά χωρίς αμφιβολία, η πιο σημαντική αλλαγή στο Web 3.0 είναι η προσβασιμότητα από διαφορετικές συσκευές . Δεν είμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο όρο, όπως γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να δούμε ότι τα τελευταία χρόνια πλατφόρμες όπως η Google έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να επιτρέψουν την πλοήγηση κάτω από τις ίδιες συνθήκες ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητό ή tablet για αναζήτηση, είσοδο σε ιστότοπο όπως το RedesZone και το περιεχόμενο εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο και χωρίς προβλήματα μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

Προηγουμένως ήταν πολύ κοινό ότι όταν εισέρχεστε σε ένα ιστοσελίδα από κινητό, αυτό φαίνεται λάθος. Δεν είχαν βελτιστοποιηθεί σωστά και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές όταν αλληλεπιδράτε μέσω του μενού και των διαφόρων ενοτήτων. Μπορεί να συναντήσουμε ακόμη και τη δυνατότητα να έχουμε μια διαδικτυακή έκδοση αυτού του ιστότοπου. Τώρα που έχει αλλάξει και μπορούμε να εισάγουμε την ίδια σελίδα από οποιαδήποτε συσκευή και θα ταιριάζει καλά.

Χρησιμοποιήστε το σύννεφο

Το Web 3.0 μας επέτρεψε να το κάνουμε χρησιμοποιήστε το cloud περισσότερο . Μπορούμε να αποθηκεύσουμε αρχεία σε πολλές πλατφόρμες και να τα διαθέσουμε από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας για να ελευθερώσουμε χώρο στο κινητό μας, για παράδειγμα.

Υπάρχουν πολλά πλατφόρμες αποθήκευσης cloud που έχουμε στη διάθεσή μας. Έχουμε πολλές δωρεάν επιλογές, αλλά και πληρέστερες εκδόσεις που πληρώνονται. Χωρίς αμφιβολία, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται πλέον να αποθηκεύουμε περιεχόμενο σε σκληρό δίσκο ή μνήμη. τώρα μπορούμε απλώς να το έχουμε στον Ιστό, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Εν ολίγοις, υπάρχουν διαφορές μεταξύ του web 3.0 και του web 2.0. Οι βελτιώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Προχωρούμε προς ένα πιο προσβάσιμο Διαδίκτυο από κάθε είδους συσκευή και αυτό θα αναγκάσει επίσης τις σελίδες να προσαρμοστούν.

Σχόλια