Νέα Υόρκη: Συνάντηση ΥΠΕΞ Σκοπίων και Τουρκίας

Νέα Υόρκη: Συνάντηση ΥΠΕΞ Σκοπίων και Τουρκίας Ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φ








Ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.



Η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Συγχαίροντας για άλλη μια φορά για τη νέα θέση, ο Οσμάνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το συνολικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και μετέφερε τη δέσμευση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας, σύμφωνα με τη Στρατηγική για την Ενίσχυση των Διμερών Σχέσεων, από το 2008.

«Εκτός από τακτικές συναντήσεις και διάλογο, ενδιαφέρον και των δύο χωρών είναι να συνεχιστεί η θετική δυναμική και στην οικονομική συνεργασία. Το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος πέρυσι με ανταλλαγές ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι καλοδεχούμενο», είπε ο Οσμάνι, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδεται στην παρουσία τουρκικών εταιρειών και επενδύσεων στη Βόρεια Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με τα media των Σκοπίων συζητήθηκε, επίσης, η περιφερειακή συνεργασία και συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ, των οποίων προεδρεύει φέτος η Βόρεια Μακεδονία, καθώς και οι τρέχουσες προκλήσεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι συνέπειες της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.


The Hellenic Information Team
Σχόλια