«Η άλλη όψη του τουρισμού στην Ελλάδα- Έτσι θα γίνει και στην Αλβανία;»

«Το κόλπο έγκειται στην εξεύρεση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ των τουριστικών εισροών, που είναι αναμφισβήτητα θετικές για την ελληνική οικονομία, και



Φωτό: Bordo.al

«Το κόλπο έγκειται στην εξεύρεση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ των τουριστικών εισροών, που είναι αναμφισβήτητα θετικές για την ελληνική οικονομία, και ενός αποδεκτού βιοτικού επιπέδου των ντόπιων πολιτών», σχολιάζει αλβανικό δημοσίευμα.


Οι Έλληνες, ειδικά μετά την πανδημία, έχουν αρχίσει να είναι επιφυλακτικοί για τις επιπτώσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών στην καθημερινότητά τους.

Αυτό τονίζεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη χώρα από ειδικούς για τον αειφόρο τουρισμό.

Βασισμένοι σε μια 20ετή εμπειρία, ταξιδεύοντας σε τουλάχιστον 120 χώρες, οι συντάκτες αυτής της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει «υπερβάλλει» σε ορισμένα σημεία με τον τουρισμό.

Πράγματι, οι Έλληνες εκφράζουν ολοένα και περισσότερο ανησυχία για το αυξανόμενο κόστος των διακοπών τους, τις αυξανόμενες τιμές των βραχυχρόνιων ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα της μεγάλης εισροής ταξιδιωτών στη χώρα.

Αυτή η ροή έφτασε τα 27,8 εκατομμύρια πέρυσι.
Advertisements


Φυσικά, τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος αναμένεται να φτάσουν τα 39,2 δισ. ευρώ, μόλις 4% χαμηλότερα από το ρεκόρ του 2019 στη χώρα, δίνοντας ισχυρή στήριξη στην εθνική οικονομία.

Όμως η «Ελλάδα των Ελλήνων» κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όσο πιο πολύ ανθίζει η Ελλάδα των τουριστών.

Αυτό θα συμβεί στο μέλλον και με την Αλβανία; καταλήγει το δημοσίευμα.



The Hellenic Information Team
Σχόλια