Το καθεστώς Ράμα χτυπά την ελληνική μειονότητα: Συνελήφθη ο Φρέντι Μπελέρης- υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας

Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο υποψήφιος του συνδυασμού ‘Bashkë Fitojmë’ /«Μαζί Κερδίζουμε» για τον Δήμο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης. Σήμερα

 



Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο υποψήφιος του συνδυασμού ‘Bashkë Fitojmë’ /«Μαζί Κερδίζουμε» για τον Δήμο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης και κατηγορήθηκε για «ενεργητική διαφθορά σε εκλογές που έγιναν σε συνεργασία»

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ντοριάνα Μπεζάτ, ο Μπελέρης συνελήφθη στο εστιατόριό του στη Χειμάρρα και οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Αυλώνα γύρω στις 00:15.

Ο Μπελέρι συνοδευόταν από δύο άτομα με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρας και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι στάλθηκε στον Αυλώνα. Συνοδευόταν από τον προσωπικό του δικηγόρο και άλλο μέρος του εργατικού επιτελείου.

Στο αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας, ο Μπελέρι συνάντησε με συμπαθούντες, ενώ μαζί τους ήταν και ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ/PBDNJ, Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύλληψη του, ως καθαρά πολιτική επίθεση και ζητά να σταματήσουν τέτοιες προσπάθειες παρεμπόδισης της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον Ντούλε, η σύλληψη του Μπελέρη ενορχηστρώθηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Μετά από τρεις ώρες, ο προσωπικός δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρι αφέθηκε ελεύθερος από τη συνοδεία, ο οποίος δεν ενημερώθηκε για ποιο λόγο συνελήφθη.

Στο μεταξύ, ο Μπελέρι έχει οδηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνας και κατηγορείται για αγοραπωλησία ψήφων.

Ο διευθυντής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ρεμπάνι Τζάουπι είπε ότι η Εισαγγελία Αυλώνας ασκεί ποινική δίωξη κατά του υποψηφίου δημάρχου στη Χειμάρρα.

Η σύλληψή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αλβανική πολιτική και τα ελληνικά υπουργεία.

Μάλιστα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για το γεγονός, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της συνομιλίας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Χειμάρρας και του Δερμίου, που κατέθεσαν στην αστυνομία, τους υποσχέθηκε 100.000 λεκ ο Μπελέρης για μία ψήφο εάν τον ψηφίσουν στις 14 Μαΐου.

Αν και έχει συλληφθεί, συνεχίζει να είναι υποψήφιος για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, ενώ χρειάζεται δικαστική απόφαση για να κριθεί ένοχος, όπως γράφει το αλβανικό top channel.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην αλβανική ηγεσία

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πληροφορήθηκε το συμβάν στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης. Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».


The Hellenic Information Team
Σχόλια