Τα φιλοπόλεμα ρωσικά «γεράκια» υποστήριξαν δημοσίως την απόφαση αποχώρησης από τη Kherson αλλά υπάρχει πικρία


συμβεί», δήλωσε η Simonyan.
Η Ρωσία εγκαταλείπει τόσο ένα συμβολικό βραβείο - μια πόλη που ιδρύθηκε από την αυτοκράτειρα Αικατερίνη του 18ου αιώνα - όσο και ένα στρατηγικό σημείο στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, λίγες εβδομάδες αφότου διακήρυξε την προσάρτησή της, μαζί με άλλες ουκρανικές περιοχές, αναφέροντας ότι θα είναι μέρος της Ρωσίας «για πάντα».
Ανάλογα με το με πόση ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η Ρωσία θα καταφέρει να αποσύρει τους στρατιώτες και τον εξοπλισμό της, η αποχώρηση αυτή μπορεί να τη θέσει σε ισχυρότερη θέση για να διατηρήσει άλλες γραμμές του μετώπου στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Rob Lee.
Αλλά, όπως είπε ο ίδιος, η παραχώρηση της Kherson στην Ουκρανία θα έθετε τη ρωσική Κριμαία εντός της εμβέλειας των ουκρανικών συστημάτων κατευθυνόμενων πυραύλων και των αμερικανικών πυραύλων HIMARS.
Η απώλεια της πόλης αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει τη δημόσια κριτική, καθώς μεγάλες προπαγανδιστικές φωνές όπως ο Prigozin  και ο Kadyrov έχουν εστιάσει την οργή τους στους στρατηγούς του.

bankingnews.gr
Σχόλια