Απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 4 ατόμων με πρόσχημα την 17η Νοεμβρίου... φοβήθηκαν διαδηλώσεις κατά του lockdown 2 - «Δικαιώνεται η 21η Απριλίου»

Απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 4 ατόμων με πρόσχημα την 17η Νοεμβρίου... φοβήθηκαν διαδηλώσεις κατά του lockdown 2 - «Δικαιώνεται η 21η Απριλίο




Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις είναι απαράδεκτη, παραβιάζει το Σύνταγμα και την Δημοκρατία
Σε μια πρωτοφανή απόφαση, που παραβιάζει το Σύνταγμα, με εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με την πλήρη έγκριση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελληνική Αστυνομία με πρόσχημα την αναχρονιστική επέτειο της 17ης Νοεμβρίου... επέβαλλε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2020.
Ο στόχος δεν ήταν βεβαίως η 17η Νοεμβρίου και η παρωχημένη εκδήλωση αλλά ο τρόμος μήπως υπάρξουν διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης για τα απαράδεκτα μέτρα του lockdown 2, των περιοριστικών μέτρων και άλλων ανόητων επιλογών, που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε μαρασμό.
Η κυβέρνηση δεν είχε στόχο την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου αλλά μήπως οι διαδηλώσεις εξελιχθούν σε ταραχές κατά των μέτρων για τον κορωνοιό και αμφισβητηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης.
Η εντολή αυτή δόθηκε όχι για να μην πραγματοποιηθεί η παρωχημένη, αναχρονιστική επέτειος του Πολυτεχνείου αλλά ο στόχος ήταν άλλος φοβήθηκαν μήπως οι διαδηλώσεις στρέφονταν κατά της κυβέρνησης για την δεύτερη καραντίνα.
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της δίκης της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν 14.000 άτομα για να διαδηλώσουν και η κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε ότι ήταν ηθικό ζήτημα.
Η διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής επιτρεπόταν, άλλες εκδηλώσεις που μπορεί να στοχοποιήσουν την κυβέρνηση δεν επιτρέπονται.
Η απόφαση της απαγόρευσης συνάθροισης είναι απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της διαχείρισης του κορωνοιού, είναι απόδειξη πανικού, υπό τον φόβο αντιδράσεων της κοινωνίας για τα μέτρα λαμβάνουν αποφάσεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα.
Στην Ισπανία, στην Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο οι διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων γιγαντώνονται... η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη μαζί με την Βόρεια Κορέα που απαγορεύει την συνάθροιση άνω των 4 ατόμων.
Η εντολή για απαγόρευση συναθροίσεων δίδεται από δικτατορικά καθεστώτα όχι από συνταγματικές δημοκρατίες.
Η απόφαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είναι ηθικά, συνταγματικά και δημοκρατικά απαράδεκτη.

Τι αναφέρει η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας;

Σε απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων προχωρά η κυβέρνηση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις.
Με πρόσχημα την ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
- διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
- διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Τι αναφέρει το Σύνταγμα;

Άρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι)

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία.
Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως η 17η Νοεμβρίου εξελιχθεί σε διαδηλώσεις κατά του κορωνοιού

Η κυβέρνηση της Ελλάδος ανησυχεί μήπως με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο… δημιουργεί ρεύμα κατά της καραντίνας, των περιοριστικών μέτρων και γενικώς του lockdown 2.
Στην κυβέρνηση ανησυχούν μήπως με πρόσχημα την εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου 2020 υπάρξουν διαδηλώσεις, που θα μπορούσαν να συνοδευτούν από βίαια επεισόδια και αντί του Πολυτεχνείου… στοχοποιηθεί η κυβέρνηση για τα μέτρα της νέας καραντίνας που έχει επιβάλλει στην κοινωνία.
Ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια που υποβόσκει στην κοινωνία καθώς ενώ δέχθηκαν το lockdown 1 οι πολίτες αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό το lockdown 2… δεν αισθάνονται καλά με τα περιοριστικά μέτρα οι πολίτες και οι επιχειρηματίες που έχουν υποστεί οικονομική ζημία.

Ορισμένες πικρές αλήθειες

Ανεξαρτήτως εάν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με την εκδήλωση του Πολυτεχνείου, στην πράξη είναι μια αναχρονιστική γιορτή όπου έχει σχεδόν σβήσει στην μνήμη των πολιτών.
Το bankingnews όχι λόγω κορωνοιού αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει αναφέρει ότι είναι μια μοιρολατρική στα όρια της ειδωλοποίησης εκδήλωση όπου πραγματικά με φανταστικά, αληθινά με ψεύτικα στοιχεία συνθέτουν ένα σκηνικό όπου έχει σχεδόν πάντα την ίδια κατάληξη.
Επεισόδια, ταραχές, τραυματισμούς και εντάσεις χωρίς κανένα νόημα.
Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, όσοι επικαλούνται την 21η Απριλίου 1967 αλλά και την εξέγερση στο Πολυτεχνείο απλά ανακυκλώνουν λίγα γεγονότα και πολύ ονειροφαντασία.
Η γενιά του Πολυτεχνείου φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική καταστροφή, την ιδεολογική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, οπότε οι θιασώτες του Πολυτεχνείου ας δουν και τα αποτελέσματα, που σίγουρα δεν τιμούν κανένα.
Οι τότε τιμητές της δημοκρατίας κατέλαβαν τα επόμενα χρόνια καίριες δημόσιες θέσεις από την διακυβέρνηση όσο και σε επιτελικές θέσεις και το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να παρακμάσει.
Όμως το ζήτημα της επετείου του Πολυτεχνείου δεν πραγματεύεται σε αυτό το άρθρο.
Το ζήτημα και κυρίως δίλημμα είναι το εξής.
Από την μια έχεις μια αναχρονιστική εκδήλωση που δεν προσφέρει πλέον τίποτε στην ιστορική και συλλογική μνήμη και από την άλλη όσοι τάσσονται κατά του κορωνοιού, κατά της καραντίνας και των τραγελαφικών περιοριστικών μέτρων πρέπει να έχουν την ελευθερία της επιλογής;

Τελικά δικαιώνεται ο Συνταγματάρχης Γιώργος Παπαδόπουλος και η 21η Απριλίου 1967;

Εάν τολμούσε ποτέ πολιτικός στην Ελλάδα να επιβάλλει απαγορεύσεις στην συνάθροιση θα είχε εκδιωχθεί, θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση, θα είχε πέσει η κυβέρνηση.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τώρα όψιμος συνεργάτης της ΝΔ και υπουργός Δημόσιας Τάξεως επέβαλλε το εξευτελιστικό για την δημοκρατία περιορισμό της συνάθροισης, δεν επιτρέπεται άνω των 4 ατόμων.
Μα με τις πρακτικές αυτές δικαιώνεται ο συνταγματάρχης Παπαδόπουλος ο οποίος σε μια δύσκολη περίοδο για να αποτρέψει τον κίνδυνο του Κομουνισμού επέβαλλε περιοριστικά μέτρα.
Οπότε εγείρονται πολλά ζητήματα, θα έχει το θράσος η κυβέρνηση να μιλήσει για την δικτατορία και για άλλους επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967 ή και για την επέτειο του Πολυτεχνείου όταν… η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τις ίδιες πρακτικές που ακολούθησε και ο Συνταγματάρχης Παπαδόπουλος;


bankingnews.gr
Σχόλια