Ο Κούρος του Απόλλωνος. Ένα γιγαντιαίο αρχαίο άγαλμα βρίσκεται σε έναν λόφο στο νησί της Νάξου για αιώνες.

Ο Κούρος του Απόλλωνος. Ένα γιγαντιαίο αρχαίο άγαλμα βρίσκεται σε έναν λόφο στο νησί της Νάξου για αιώνες. Ένα γιγαντιαίο αρχαίο άγαλμα βρίσκεται σε έναν λόφο στο νησί της Νάξου για αιώνες. Ο Κούρος του Απόλλωνα, που ονομάζεται επίσης ο Κολοσσός του Διονύσου, είναι ένα ημιτελές άγαλμα ύψους 10,7 μέτρων από ανοιχτό γκρι μάρμαρο Νάξου με βάρος περίπου 80 τόνους. Ποτέ δεν στάθηκε όρθιο όπως ήταν, αλλά έμεινε ημιτελές στον χώρου όπου βρίσκεται έως σήμερα. Η χρονολόγηση του είναι μεταξύ του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νάξου, στο γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα. Έχει μετωπική κατασκευή με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά και τους αγκώνες λυγισμένους. Επιπλέον, το αριστερό πόδι είναι μακρύτερο από το άλλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αγάλματα του Κούρου απεικονίζουν γυμνούς νεαρούς άνδρες με τα χέρια τους στις πλευρές τους. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι ο Κούρος του Απόλλωνα έπρεπε να είναι μια απεικόνιση ενός ηλικιωμένου άνδρα με γενειάδα και ότι το δεξί του χέρι θα ήταν απλωμένο μπροστά του. Οι αρχαϊκοί κούροι συνήθως ερμηνεύονταν ως απεικονίσεις του Απόλλωνα. Λόγω της γενειάδας του, ο Κούρος του Απόλλωνα ερμηνεύτηκε ως ο Έλληνας θεός Διόνυσος. Οι επιστήμονες λένε ότι οι αρχαίοι γλύπτες δεν προχώρησαν στα σχέδιά τους για τη μεταφορά αυτού και ένα μέρος του έμεινε ημιτελές. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ήταν πολύ βαρύ για μεταφορά. Υπάρχει ισχυρισμός ότι συνειδητοποιήθηκε αργά στη διαδικασία παραγωγής ότι το άγαλμα είχε αρκετές ρωγμές, ή υποτίθεται ότι οι αρχαίοι γλύπτες πίστευαν ότι μπορεί να σπάσει κατά τη διαδικασία της κοπής του από το έδαφος ή ότι το γλυπτό δεν πληρώθηκε. Πληροφορίες αντλήθηκαν από την πηγή




Ένα γιγαντιαίο αρχαίο άγαλμα βρίσκεται σε έναν λόφο στο νησί της Νάξου για αιώνες.


Ο Κούρος του Απόλλωνα, που ονομάζεται επίσης ο Κολοσσός του Διονύσου, είναι ένα ημιτελές άγαλμα ύψους 10,7 μέτρων από ανοιχτό γκρι μάρμαρο Νάξου με βάρος περίπου 80 τόνους. Ποτέ δεν στάθηκε όρθιο όπως ήταν, αλλά έμεινε ημιτελές στον χώρου όπου βρίσκεται έως σήμερα.


Η χρονολόγηση του είναι μεταξύ του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νάξου, στο γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα.

Έχει μετωπική κατασκευή με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά και τους αγκώνες λυγισμένους. Επιπλέον, το αριστερό πόδι είναι μακρύτερο από το άλλο.


Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αγάλματα του Κούρου απεικονίζουν γυμνούς νεαρούς άνδρες με τα χέρια τους στις πλευρές τους. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι ο Κούρος του Απόλλωνα έπρεπε να είναι μια απεικόνιση ενός ηλικιωμένου άνδρα με γενειάδα και ότι το δεξί του χέρι θα ήταν απλωμένο μπροστά του.


Οι αρχαϊκοί κούροι συνήθως ερμηνεύονταν ως απεικονίσεις του Απόλλωνα. Λόγω της γενειάδας του, ο Κούρος του Απόλλωνα ερμηνεύτηκε ως ο Έλληνας θεός Διόνυσος.


Οι επιστήμονες λένε ότι οι αρχαίοι γλύπτες δεν προχώρησαν στα σχέδιά τους για τη μεταφορά αυτού και ένα μέρος του έμεινε ημιτελές. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ήταν πολύ βαρύ για μεταφορά.


Υπάρχει ισχυρισμός ότι συνειδητοποιήθηκε αργά στη διαδικασία παραγωγής ότι το άγαλμα είχε αρκετές ρωγμές, ή υποτίθεται ότι οι αρχαίοι γλύπτες πίστευαν ότι μπορεί να σπάσει κατά τη διαδικασία της κοπής του από το έδαφος ή ότι το γλυπτό δεν πληρώθηκε.


elhalflashbacks.blogspot.com
Σχόλια