Kiwix: Μία offline βιβλιοθήκη με την γνώση όλης της ανθρωπότητας

Το Kiwix είναι μία εφαρμογή που λειτουργεί σαν μία εκτός σύνδεσης διαδικτυακή βιβλιοθήκη, δίνοντάς σας την δυνατότητα πρόσβαση από κινητό και υπολογιστή -ακόμα και offline- σε μία σωρεία άρθρων, βιβλίων και βίντεο, από διάφορες εκπαιδευτικές πηγές. O τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά απλός. Θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή ( Kiwix Reader), η οποία αποτελεί τον αναγνώστη των αρχείων της βιβλιοθήκης, τα οποία βρίσκονται υπό την μορφή .zim*, και στη συνέχεια να κατεβάσουμε το πακέτο βιβλιοθήκης που θέλουμε όπως τα: Wikipedia, Wikτionary, Wikibooks, Wikisource, Wikiversity και Wikivoyage. Υπόψη, πως υπάρχουν και οι ελληνικές εκδοχές των Wiki's. To Κiwix παίρνει το υλικό του από πολλές γνωστές σελίδες εγκυκλοπαιδικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την Wikipedia, το Project Gutenberg, το TEDx και άλλα πολλά. Η ομάδα πίσω από το Kiwix τονίζει επίσης πως το υλικό της δεν πρόκειται ποτέ να λογοκριθεί από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις που ασκούν την επιρροή τους όλο και πιο συχνά στο διαδίκτυο. *Tα αρχεία τύπου .zim δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπιεσμένα αρχεία κειμένου για εκτός σύνδεσης χρήση που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες Wiki του διαδικτύου, αλλά περιέχουν παράλληλα και το πλήρες φάσμα των ιδιοτήτων ενός άρθρο της εκάστοτε Wiki, π.χ. αναζήτηση κειμένου. Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Linux, Mac, Αndroid v 4.0, iOS 11 ή μεταγενέστερα Κατασκευαστής: Kiwix Team Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος Download (WikiReader) Download (Πακέτα βιβλιοθηκών)


Το Kiwix είναι μία εφαρμογή που λειτουργεί σαν μία εκτός σύνδεσης διαδικτυακή βιβλιοθήκη, δίνοντάς σας την δυνατότητα πρόσβαση από κινητό και υπολογιστή -ακόμα και offline- σε μία σωρεία άρθρων, βιβλίων και βίντεο, από διάφορες εκπαιδευτικές πηγές.


O τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά απλός. Θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή ( Kiwix Reader), η οποία αποτελεί τον αναγνώστη των αρχείων της βιβλιοθήκης, τα οποία βρίσκονται υπό την μορφή .zim*, και στη συνέχεια να κατεβάσουμε το πακέτο βιβλιοθήκης που θέλουμε όπως τα: Wikipedia, Wikτionary, Wikibooks, Wikisource, Wikiversity και Wikivoyage. Υπόψη, πως υπάρχουν και οι ελληνικές εκδοχές των Wiki's.

To Κiwix παίρνει το υλικό του από πολλές γνωστές σελίδες εγκυκλοπαιδικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την Wikipedia, το Project Gutenberg, το TEDx και άλλα πολλά.


Η ομάδα πίσω από το Kiwix τονίζει επίσης πως το υλικό της δεν πρόκειται ποτέ να λογοκριθεί από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις που ασκούν την επιρροή τους όλο και πιο συχνά στο διαδίκτυο.



*Tα αρχεία τύπου .zim δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπιεσμένα αρχεία κειμένου για εκτός σύνδεσης χρήση που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες Wiki του διαδικτύου, αλλά περιέχουν παράλληλα και το πλήρες φάσμα των ιδιοτήτων ενός άρθρο της εκάστοτε Wiki, π.χ. αναζήτηση κειμένου.


Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Linux, Mac, Αndroid v 4.0, iOS 11 ή μεταγενέστερα
Κατασκευαστής: Kiwix Team
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Download (WikiReader)
Download (Πακέτα βιβλιοθηκών)




Σχόλια
Comment Poster
Καλό και ηθικό ταυτόχρονα, είναι να βάζεις «μέρος» του άρθρου στο site σου και το link να οδηγεί στην πλήρη περιγραφή.