Οι ΗΠΑ χάκαραν περισσότερα δεδομένα του ISIS από όσα μπορούν να διαχειριστούν


Η επιχείρηση του Κέντρου Κυβερνοασφαλείας των ΗΠΑ είχε την ονομασία Operation Glowing Symphony και έφερε έναν κυκεώνα δεδομένων στους υπολογιστές των ερευνητών.

Οι ειδικοί ασφαλείας που έχουν ως κύριο στόχο τους την προστασία των υποδομών και των ευαίσθητων δεδομένων στις ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωποι με ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος δεδομένων από το hacking που γινόταν συστηματικά σε υπολογιστές που είχαν σχέση με το ISIS και τα παρακλάδια του στον κόσμο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε άρθρο του ZD Net, ο όγκος των πληροφοριών ήταν τέτοιος που οι χειριστές του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν.

Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις αυτές εκτιμάται ότι έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αλλά ο πλούτος της πληροφορίας, παρόλο που είναι σημαντικό να αναλυθεί, είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα με ευκολία. Η επιχείρηση αυτή των ΗΠΑ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και ενέπλεξε πλήθος υπηρεσιών της Αμερικής, κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο κύριος στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν να εμποδίσει τα δίκτυα μέσω των οποίων γινόταν η προπαγάνδα του ISIS, μαζί με τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό της διαδικτυακής του παρουσίας. Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ επιδόθηκαν σε ανελέητο hacking λογαριασμών στελεχών του ISIS στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο το ISIS χρησιμοποιούσε τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες μορφές online επικοινωνίας προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη για τους σκοπούς του.

Ήδη έχει παραχθεί αρκετό υλικό από τη μελέτη των μεθόδων αυτών, ενώ πρόκληση θεωρείται ότι αποτελεί ο συντονισμός της προσπάθειας ανάλυσης για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Οι ειδικοί πάντως, εκτιμούν ότι τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την εν λόγω μελέτη μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα για τον τρόπο με τον οποίο δρα στο Διαδίκτυο η τρομοκρατία και οι εγκληματίες.


naftemporiki.gr

Σχόλια