«Εισβολή» και στα λεξιλόγιά μας: Αλλάζουν όλα ταχύτατα στην «γκρίζα» Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

«Εισβολή» και στα λεξιλόγιά μας: Αλλάζουν όλα ταχύτατα στην «γκρίζα» Ευρώπη (ΦΩΤΟ) Φτάνοντας στο 2020, ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν τον σημερινό βαθμό ισλαμοποίησης των δυτικών κοινωνιών. Μία είδηση από τα Γερμανία έρχεται να προκαλέσει ένα «επικίνδυνο τετελεσμένο» στις δυτικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα το πιο έγκυρο λεξικό της Γερμανίας Duden (με παρουσία ως συντακτικό εγχειρίδιο από το 1880) αποφάσισε να εντάξει την αραβική λέξη «Inshallah» ως…γερμανική λέξη. Καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μία κίνηση που έχει ερμηνευτεί από πολλούς ως το «αποτέλεσμα των μεταναστευτικών ροών» εδώ και αρκετές δεκαετίες στην χώρα. Δεν είναι μυστικό εξάλλου πως η Γερμανία φιλοξενεί σχεδόν 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους πολίτες, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 6% του πληθυσμού της ευρωπαϊκής χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι που κατοικούν στη Γερμανία έχουν «τουρκικές ρίζες». Ως εκ τούτου η απόφαση να ενταχθεί στο λεξικό Duden η αραβική λέξη που σημαίνει «Αν ο Αλλάχ θέλει», μοιάζει περισσότερο σαν «σημείο των καιρών», την στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. δέχονται ορδές μουσουλμανικών πληθυσμών στα εδάφη τους. Word Scream @thewordscream #Inshallah is officially considered a German word now. The Arabic word has been recognised by #Germany’s most authentic dictionary, Duden. Προβολή εικόνας στο Twitter 1:28 μ.μ. - 7 Ιαν 2020 Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Word Scream renk.Magazin @renk_Magazin Es wird ernst mit der Islamisierung. 😂Der Duden nimmt jetzt den Begriff „Inschallah“ auf. Προβολή εικόνας στο Twitter 32 5:18 μ.μ. - 4 Ιαν 2020 Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter Δείτε άλλα Tweet του χρήστη renk.Magazin Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο λεξικό είχε προηγουμένως προσθέσει επίσης την τουρκική έκφραση «oha», η οποία υποδηλώνει έκπληξη. Το Duden η αλήθεια είναι πως κάνει την αρχή, καθώς μοιραία θα ακολουθήσουν και άλλα «αξιόπιστα λεξικά ή οργανισμοί» που θα εντάξουν στο λεξιλόγιό τους λέξεις οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την γλωσσική ή ιστορική εξέλιξη της κάθε χώρας. Τα κράτη εκείνα που….φιλοξενούν και τους μεγαλύτερους (αναλογικά) μουσουλμανικούς πληθυσμούς, θα είναι και τα πρώτα που θα βιώσουν αυτού του είδους τις αλλαγές. (φωτο:unsplash)




Φτάνοντας στο 2020, ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν τον σημερινό βαθμό ισλαμοποίησης των δυτικών κοινωνιών.


Μία είδηση από τα Γερμανία έρχεται να προκαλέσει ένα «επικίνδυνο τετελεσμένο» στις δυτικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα το πιο έγκυρο λεξικό της Γερμανίας Duden (με παρουσία ως συντακτικό εγχειρίδιο από το 1880) αποφάσισε να εντάξει την αραβική λέξη «Inshallah» ως…γερμανική λέξη.


Καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μία κίνηση που έχει ερμηνευτεί από πολλούς ως το «αποτέλεσμα των μεταναστευτικών ροών» εδώ και αρκετές δεκαετίες στην χώρα.

Δεν είναι μυστικό εξάλλου πως η Γερμανία φιλοξενεί σχεδόν 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους πολίτες, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.

Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 6% του πληθυσμού της ευρωπαϊκής χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι που κατοικούν στη Γερμανία έχουν «τουρκικές ρίζες».

Ως εκ τούτου η απόφαση να ενταχθεί στο λεξικό Duden η αραβική λέξη που σημαίνει «Αν ο Αλλάχ θέλει», μοιάζει περισσότερο σαν «σημείο των καιρών», την στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. δέχονται ορδές μουσουλμανικών πληθυσμών στα εδάφη τους.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο λεξικό είχε προηγουμένως προσθέσει επίσης την τουρκική έκφραση «oha», η οποία υποδηλώνει έκπληξη.

Το Duden η αλήθεια είναι πως κάνει την αρχή, καθώς μοιραία θα ακολουθήσουν και άλλα «αξιόπιστα λεξικά ή οργανισμοί» που θα εντάξουν στο λεξιλόγιό τους λέξεις οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την γλωσσική ή ιστορική εξέλιξη της κάθε χώρας.

Τα κράτη εκείνα που….φιλοξενούν και τους μεγαλύτερους (αναλογικά) μουσουλμανικούς πληθυσμούς, θα είναι και τα πρώτα που θα βιώσουν αυτού του είδους τις αλλαγές.

(φωτο:unsplash)
Σχόλια