Τα Ελληνικά ΜΜΕ Είναι Και Επισήμως Τα Πιο Αναξιόπιστα Του Πλανήτη

Έρευνα: Τα Ελληνικά ΜΜΕ Είναι Και Επισήμως Τα Πιο Αναξιόπιστα Του Πλανήτη Παγκόσμια διάκριση για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα που διενέργησε τον προηγούμενο Ιανουάριο το κέντρο ερευνών Phew η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας εικονοποίησε χθες, ο γραφίστας JoDi με σχετικό γράφημα. Η γραφιστική απεικόνιση της έρευνας από τον JoDi Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew, μελετά θέματα που αφορούν στην κάλυψη των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, παγκοσμίως. Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία, κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση. Για την Ελλάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση παγκοσμίως, μόνο το 18% των πολιτών, θεωρεί πως τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%. Όσον αφορά στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται με επάρκεια. Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμάινεται μεταξύ 47% και 61%. Ενώ στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται: Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα. ΠΗΓΗ



Παγκόσμια διάκριση για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα που διενέργησε τον προηγούμενο Ιανουάριο το κέντρο ερευνών Phew η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.


Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας εικονοποίησε χθες, ο γραφίστας JoDi με σχετικό γράφημα.



Η γραφιστική απεικόνιση της έρευνας από τον JoDi

Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew, μελετά θέματα που αφορούν στην κάλυψη των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, παγκοσμίως.

Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία, κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση.


Για την Ελλάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση παγκοσμίως, μόνο το 18% των πολιτών, θεωρεί πως τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%.

Όσον αφορά στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται με επάρκεια.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμάινεται μεταξύ 47% και 61%. Ενώ στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται: Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.


ΠΗΓΗ
Σχόλια