ΗΠΑ - Γαλλία: Προθεσμία 15 ημερών για τον ψηφιακό φόρο

ΗΠΑ - Γαλλία: Προθεσμία 15 ημερών για τον ψηφιακό φόροShutterstock Η Γαλλία και οι ΗΠΑ όρισαν προθεσμία δύο εβδομάδων προκειμένου να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαμάχη για τον γαλλικό φόρο στους κολοσσούς του Διαδικτύου, γνωστού και ως φόρος GAFA (τα αρχικά γράμματα των διακριτικών τίτλων των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple). Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. «Είχα μια μακρά συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για να βρούμε έναν συμβιβασμό, εντός του ΟΟΣΑ, σε ό,τι αφορά τον ‘ψηφιακό’ φόρο», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση στο Παρίσι με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν. «Δώσαμε ο ένας στον άλλο ακριβώς 15 ημέρες, έως την επόμενη συνάντησή μας, που προγραμματίζεται στο περιθώριο του Νταβός στα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στο ελβετικό θέρετρο σκι.
Shutterstock




Η Γαλλία και οι ΗΠΑ όρισαν προθεσμία δύο εβδομάδων προκειμένου να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαμάχη για τον γαλλικό φόρο στους κολοσσούς του Διαδικτύου, γνωστού και ως φόρος GAFA (τα αρχικά γράμματα των διακριτικών τίτλων των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple). Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Είχα μια μακρά συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για να βρούμε έναν συμβιβασμό, εντός του ΟΟΣΑ, σε ό,τι αφορά τον ‘ψηφιακό’ φόρο», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση στο Παρίσι με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν.

«Δώσαμε ο ένας στον άλλο ακριβώς 15 ημέρες, έως την επόμενη συνάντησή μας, που προγραμματίζεται στο περιθώριο του Νταβός στα τέλη Ιανουαρίου», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στο ελβετικό θέρετρο σκι.

economistas.gr
Σχόλια