Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των προσφύγων που περνάνε τα σύνορα !
Αίφνης η κυβέρνηση “εξαφάνισε” με μαγικό τρόπο τους εκατοντάδες πρόσφυγες που περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας.
Σχολιάζοντας μάλιστα τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι αυτά αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση.
Νομίζω πως πέραν των μικροπολιτικών αντιδράσεων και των συναισθηματικών εξάρσεων κανένας δεν έχει πάρει το ζήτημα στα σοβαρά.
Πόσους μετανάστες μαθητές μπορεί να αντέξει μια δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία της;
Η λύση που ακούστηκε για την απορρόφηση από την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία από οικονομικής άποψης είναι …αστεία.
Η λογική “φέρτε τους και βλέπουμε…” είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς…
Τούτο είναι ένα από τα προβλήματα που επωάζονται το οποίο δεν φαίνεται πως έχει κάποια ρεαλιστική λύση…
Τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχουν ειδήσεις για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερη τύχη στο κράτος των νεκρών (βλέπε Μνημείο!) της ΕΡΤ.
Ο ίδιος, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για το προσφυγικό Φιλίπο Γκράντι, μίλησε την Πέμπτη στη Βουλή των Ελλήνων και μίλησε για δραματικές συνέπειες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μας.
«Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γκράντι παραδέχθηκε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και την παραμονή μεγάλου πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων είναι ασφυκτικές για τις τοπικές κοινωνίες.
Δηλαδή, θα αποτύχουν!
Η τοποθέτηση του κατέξοχήν αρμοδίου προκάλεσε πανικό την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της Τουρκίας να διχοτομήσει το Αιγαίο.
Ο Ερντογάν προχώρησε αθόρυβα σε συμφωνία με τη Λιβύη σαν απάντηση του αχρείαστου θορύβου που έκανε η ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Με λίγα λόγια τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας τη στιγμή που ενδείξεις θέλουν την παγκόσμια οικονομία να οδηγείται σε ύφεση.
Ο Κώστας Στούπας στο σημερινό του άρθρο στο Capital.gr θα γράψει για το τι σημαίνει για την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων το προσφυγικό κύμα:
Στον μικρό μας δήμο πρόσφατα ήρθαν τα πάνω κάτω όταν έγινε γνωστό πως η κλειστή πτέρυγα ενός τοπικού νοσοκομείου επελέγη για να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες (ή έστω μετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες ή έστω ενήλικους που παριστάνουν τους ανήλικους…).
Η κοινωνία σχεδόν τριχοτομήθηκε στην πτέρυγα των ακροαριστερών που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα είναι ιδεολογικό και άλλες υποκριτικές ασυναρτησίες*, την πτέρυγα που υποστήριζε τις απόψεις της κυβέρνησης περί ανθρωπισμού, διεθνών υποχρεώσεων και κατανομής του φορτίου σε όλη την επικράτεια με στόχο την ενσωμάτωση αλλά και μια πλειοψηφία που φοβάται και απειλεί…
Οι διηγήσεις κάποιων γειτόνων που τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στη Χίο, πως φυλάνε τα σπίτια και τις μπουγάδες με βάρδιες και δίκανα, διαδόθηκαν και έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά…
Στις τελευταίες εκλογές η ΝΔ στο δήμο μας πήρε περί το 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ περί το 25%. Στις επόμενες θεωρώ αρκετά πιθανό και οι δύο μαζί να φτάσουν το 50% αν στη πόλη κυκλοφορούν και λιάζονται καμιά 500αριά “ανήλικοι” και ανήλικοι (γιατί οι 100 εύκολα θα γίνουν 500 καθώς θα τους επισκέπτονται και οι φίλοι τους).
Στο σούπερ-μάρκετ που βρίσκεται 100 μέτρα από τον υποψήφιο χώρο φιλοξενίας, περιμένοντας στην ουρά για τον κρεοπώλη άκουγα την ηλικιωμένη κυρία μπροστά μου την ώρα που εξυπηρετούνταν να λέει στο υπάλληλο, πως όταν έρθουν οι “ισλαμιστές” θα σταματήσει να έρχεται να ψωνίζει γιατί θα φοβάται να κυκλοφορεί στη περιοχή.
Ανάλογους προβληματισμούς άκουσα και από νέους (κυρίως κορίτσια) που ως είθισται κυκλοφορούν και αργά τα βράδια.
Δεν τους αδικώ, μάλλον θα υπάρξουν προβλήματα…
Παρατηρώ καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα κυρίως (ο τύπος φοβάται να πάρει θέση…) πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων τοπικών κοινωνιών όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Αν η ανάγκη διασποράς 40-50.000 ατόμων δημιουργεί αυτό το κλίμα, τι θα συμβεί αν ο αριθμός θα αυξηθεί σε 400- 500.000;
Στην Τουρκία υπάρχουν 3-4 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πληθυσμιακές μελέτες της ευρύτερης περιοχής από το κέρας της Αφρικής μέχρι τα βάθη της ισλαμικής κεντρικής Ασίας μιλάνε για ένα πληθυσμό μερικών εκατοντάδων εκατ. που θα θελήσει να μετακινηθεί προς την Ευρώπη τα επόμενα 20-30 χρόνια.
Συγκεκριμένα ο πληθυσμός των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Μόνο η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Αίγυπτος, το Κονγκό, η Κένυα και η Τανζανία αθροίζουν έναν πληθυσμό περί τα 600 εκατ.
Μόνο σε αυτές τις χώρες θα προστεθούν άλλα 600 εκατ. ένα μεγάλο μέρος προκειμένου να επιβιώσει θα ρισκάρει να μετακινηθεί προς περιοχές όπως η Ευρώπη. Αν προσθέσετε και τις χώρες τη Β. Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας ο “συνωστισμός” αναμένεται μεγαλύτερος.
Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα των 10 εκατ. ανθρώπων και πόσους η Ευρώπη των 400 εκατομμυρίων;
Το πρόβλημα του τεράστιου παγκοσμίου χρέους είναι ένα πολύ μικρό πρόβλημα σε σχέση με το πρόβλημα της μετανάστευσης τις επόμενες δεκαετίες και η Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του προβλήματος. Αν η Ευρώπη βρίσκεται στο πυρήνα η Ελλάδα αποτελεί το χαλάκι της εισόδου στο “παράδεισο”.
Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Μπογδάνος έγινε στόχος επικρίσεων ακόμη και από πλευρές της παράταξής του επειδή ανέφερε πως μια λύση θα ήταν η μεταφορά λαθρομεταναστών σε ακατοίκητα νησιά.
Η φιλοξενία σε ακατοίκητα νησιά προς το παρόν μοιάζει μια διέξοδος καθώς η δημοσιοποίηση της λύσης αυτής θα έχει αποτρεπτική ισχύ στην συνέχιση των εισροών.
Ας μην έχουμε αυταπάτες όμως πως αποτελεί λύση. Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που η σίτιση σε ένα ερημονήσι θα μοιάζει ελκυστικότερη διέξοδος βιοπορισμού από την παραμονή σε μια χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τις απαραίτητες θερμίδες για την επιβίωση…
Σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος σημαίνει μια μελέτη πόσους “μετανάστες” μπορεί να αντέξει μια χώρα 10 εκατ.
Σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φοιτούν περίπου 1,3 εκατ. μαθητές με μέσο όρο 20 μαθητές ανά τμήμα. Πόσοι μπορούν να προστεθούν για να μην υποβαθμιστεί το ήδη χαμηλό επίπεδο; 10, 100 ή 200 χιλ.;
Στα 124 δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν περί τις 45.000 κλίνες.
Όποιος έχει πάει σε νοσοκομείο που σίγουρα έχει εντοπίσει την οξύτητα του προβλήματος. Βλέπεις συχνά γιατρούς να αναζητούν κάποιον που να μιλάει παστούν (ή άλλες απίθανες διαλέκτους…) προκειμένου να κάνουν διάγνωση.
Άλλοτε καταλαβαίνεις πως κάποιοι προσπαθούν να εισαχθούν στα νοσοκομεία μόνο για ζεστασιά και φαγητό. Προσθέστε και την κακή οργάνωση της δημόσιας υγείας και το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό…
Πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία χωρίς να υποστούν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις οι ανειδίκευτοι και χαμηλόμισθοι Έλληνες και αρχίσουν να προσχωρούν και να ψηφίσουν σε ακραίες ιδεολογίες;
Το πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι το μικρό μέγεθος των κτημάτων και των μονάδων που δεν επιτρέπει εκμηχάνιση και την δημιουργία οικονομιών κλίμακας προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η απόδοση.
Με τσοπάνηδες και χειρώνακτες από τα βουνά του Αφγανιστάν και του Άτλαντα στην Αφρική διαιωνίζουμε το αδιέξοδο, δεν δίνουμε λύση.
Πόσους λοιπόν μπορεί να αφομοιώσει πολιτισμικά μια κοινωνία 10 εκατ. η οποία ψάχνει η ίδια για ταυτότητα στις οθόνες των κινητών;
Το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά από το σήμερα, αντί μερικές δεκάδες τη μέρα θα φτάνουν στη ελληνική επικράτεια μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες.
Τούτο σημαίνει πως τις καταστάσεις που έζησαν τα τελευταία 2-3 χρόνια κάποια ακριτικά νησιά οι μετανάστες να είναι περισσότεροι από τους κατοίκους θα το ζήσουν αρκετές πόλεις της χώρας.
Τότε τι θα κάνουμε;
Θα αφήσουμε τους κατοίκους να τους κυνηγάνε με τα δίκανα. Θα δώσουμε εντολή στο λιμενικούς να τους αναποδογυρίζουν τις βάρκες για να πνιγούν.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ποιο είναι το σχέδιο αν αυξηθεί η πίεση και αντί για 50-60.000 άτομα η χώρα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα κύμα εκατοντάδων χιλιάδων…
Υπάρχουν και οι διεθνείς συνθήκες που δεν επιτρέπουν τις απάνθρωπες πρακτικές απώθησης. Οι συνθήκες αυτές γράφτηκαν πριν πολλές δεκαετίες όταν δεν υπήρχε το πρόβλημα της μεγαλύτερης μετακίνησης πληθυσμών στην ιστορία του πλανήτη.
Μαζί με το δημογραφικό που επιτείνεται από τη φυγή των νέων λόγω αναξιοκρατίας και φορολογικής δουλείας, αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση του ελληνισμού να επιβιώσει στην μακρά του ιστορία…
*Χαρακτηρίζω τις απόψεις της αριστεράς ασυναρτησίες γιατί οι αιτιάσεις για τα αίτια και τις συνέπειες είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Η αριστερά θεωρεί σαν αίτια των μετακινήσεων την αποικιοκρατία και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τα αίτια είναι καθαρό πως είναι η αύξηση του πληθυσμού η οποία αύξηση κατά ένα μέρος οφείλεται και στο ανθρωπιστικό πνεύμα της Δύσης που εκφράζεται με φάρμακα και τρόφιμα.
Οι περισσότεροι πόλεμοι που γίνονται στην Αφρική αφορούν εμφύλιες διαμάχες που έχουν στόχο την εξουσία και εκμετάλλευση των πληθυσμών.
Εκτός πληθυσμιακής έκρηξης η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να αποτελεί εντεινόμενης αιτία μετακίνησης αλλά οι συνέπειες αφορούν το σύνολο του πλανήτη.
Οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα αφορούν πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες.
H Κίνα, η Ινδία και Ρωσία ευθύνονται για το 40% των εκπομπών ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ για το 24%.Ιωάννης Καποδίστριας
https://odysseiatv.blogspot.com/2019/12/blog-post_122.html
Κατηγορίες:
Σχόλια