Τεχνητή παγίδα για τη σύλληψη μαμούθ, που έφτιαξαν αρχαίοι κυνηγοί πριν από 15.000 χρόνια, στο Μεξικό

Τεχνητή παγίδα για τη σύλληψη μαμούθ, που έφτιαξαν αρχαίοι κυνηγοί πριν από 15.000 χρόνια, στο Μεξικό Μεξικανοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στην πόλη Tultepec (περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού) την παλαιότερη τεχνητή παγίδα για τη σύλληψη μαμούθ. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ( INAH ) του λατινοαμερικανικού έθνους, ανέφερε ότι ανακάλυψαν περισσότερα από 800 απολιθωμένα οστά μαμούθ , που ανήκουν σε 14 από αυτά τα ζώα Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής εργασίας, Luis Cordoba Barradas, δήλωσε ότι αυτή η παγίδα είναι ένας τεράστιος λάκκος (με διάμετρο 25 μέτρα και βάθος 1,70 μ.) που ανακαλύφθηκε την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Τα απομεινάρια μιας καμήλας και ενός αλόγου βρέθηκαν επίσης μέσα στην αρχαία παγίδα των 300 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις των επιστημόνων, η ηλικία αυτής της ταφής είναι περίπου 14.700 χρόνια. Ήταν δυνατόν να υπολογιστεί η ηλικία από το 12-m στρώμα ηφαιστειακής τέφρας που είχε στρωματοποιηθεί σε αυτά τα μέρη. Ο αρχαιολόγος τόνισε ότι αυτό το εύρημα αποτελεί σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας του και ολόκληρου του κόσμου, αφού οι αρχαιολόγοι δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια αντικείμενα. Η ανακάλυψη έγινε στην κοινότητα San Antonio Xahuento, όπου πραγματοποιήθηκε ανασκαφή για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής. ο Cordoba είπε ότι όλα τα αντικείμενα που θα βρεθούν θα εκτίθενται στο μουσείο Tultepek Mammoth. Ο αρχαιολόγος εξήγησε ότι στην περιοχή έζησαν για εκατομμύρια χρόνια ανάμεσα σε έξι με επτά κοπάδια μαμούθ. έζησαν μαζί με άλλα είδη ζώων όπως καμήλες, βίσονες και άλογα, αν και σπάνια βρέθηκαν απομεινάρια αυτών των ζώων. Οι παγίδες αυτές θεωρούνται μοναδικές στον κόσμο, πιστεύαμε ότι τα ζώα έπεφταν μόνο σε φυσικές παγίδες όπως σε βάλτους και σε χαράδρες. Αλλά αυτή εδώ είναι ειδικά φτιαγμένη, για να πέφτουν μέσα ζώα... Το μοναδικό εύρημα δείχνει την κοινωνική οργάνωση που είχαν οι πρώτοι άποικοι της λεκάνης του Μεξικού, περίπου πριν από 15 χιλιάδες χρόνια (κατά την Πλειστοκαινική περίοδο) κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες της εποχής εκείνης έκαναν χρήση του περιβάλλοντος με αυτό τον τρόπο.


Μεξικανοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στην πόλη Tultepec (περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού) την παλαιότερη τεχνητή παγίδα για τη σύλληψη μαμούθ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ( INAH ) του λατινοαμερικανικού έθνους, ανέφερε ότι ανακάλυψαν περισσότερα από 800 απολιθωμένα οστά μαμούθ , που ανήκουν σε 14 από αυτά τα ζώα
Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής εργασίας, Luis Cordoba Barradas, δήλωσε ότι αυτή η παγίδα είναι ένας τεράστιος λάκκος (με διάμετρο 25 μέτρα και βάθος 1,70 μ.) που ανακαλύφθηκε την άνοιξη του τρέχοντος έτους.


Τα απομεινάρια μιας καμήλας και ενός αλόγου βρέθηκαν επίσης μέσα στην αρχαία παγίδα των 300 τετραγωνικών μέτρων.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις των επιστημόνων, η ηλικία αυτής της ταφής είναι περίπου 14.700 χρόνια. Ήταν δυνατόν να υπολογιστεί η ηλικία από το 12-m στρώμα ηφαιστειακής τέφρας που είχε στρωματοποιηθεί σε αυτά τα μέρη.



Ο αρχαιολόγος τόνισε ότι αυτό το εύρημα αποτελεί σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας του και ολόκληρου του κόσμου, αφού οι αρχαιολόγοι δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια αντικείμενα.

Η ανακάλυψη έγινε στην κοινότητα San Antonio Xahuento, όπου πραγματοποιήθηκε ανασκαφή για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής.
ο Cordoba είπε ότι όλα τα αντικείμενα που θα βρεθούν θα εκτίθενται στο μουσείο Tultepek Mammoth.

Ο αρχαιολόγος εξήγησε ότι στην περιοχή έζησαν για εκατομμύρια χρόνια ανάμεσα σε έξι με επτά κοπάδια μαμούθ. έζησαν μαζί με άλλα είδη ζώων όπως καμήλες, βίσονες και άλογα, αν και σπάνια βρέθηκαν απομεινάρια αυτών των ζώων.
Οι παγίδες αυτές θεωρούνται μοναδικές στον κόσμο, πιστεύαμε ότι τα ζώα έπεφταν μόνο σε φυσικές παγίδες όπως σε βάλτους και σε χαράδρες. Αλλά αυτή εδώ είναι ειδικά φτιαγμένη, για να πέφτουν μέσα ζώα...




Το μοναδικό εύρημα δείχνει την κοινωνική οργάνωση που είχαν οι πρώτοι άποικοι της λεκάνης του Μεξικού, περίπου πριν από 15 χιλιάδες χρόνια (κατά την Πλειστοκαινική περίοδο)
κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες της εποχής εκείνης
έκαναν χρήση του περιβάλλοντος με αυτό τον τρόπο.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2019/11/15000.html





Σχόλια