Σκοπιανή καθηγήτρια: Ο πατέρας μου πολέμησε για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας όχι για τη Βόρεια

Σκοπιανή καθηγήτρια: Ο πατέρας μου πολέμησε για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας όχι για τη Βόρεια Φεβρουάριος 16, 2019. 17:07 Η Αντιπολίτευση στη Στρούγκα είχε συνεδρίαση για να εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, με τον οποίο το VMRO-DPMNE θα κατέβει στις εκλογές. Από εκεί είναι και το στιγμιότυπο με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων. Μιλώντας στο ακροατήριο είπε ότι τις προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να τις μποϊκοτάρει το κόμμα, αλλά ότι είναι ακριβώς η ευκαιρία για να από-νομιμοποιήσουν την κυβέρνηση. Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφερόμενη στην αλλαγή της ονομασίας του κράτους είπε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου πολέμησε για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι για τη Βόρεια», εκφράζοντας την αντίθεσή της στη νέα συνταγματική ονομασία του κράτους. «Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το σημερινό μας γεωγραφικό όνομα είναι αποτέλεσμα υπαναχώρησης. Η ταυτότητα είναι στο επίθετο και αυτό πρέπει να το τονίζουμε», επεσήμανε η Σιλιάνοφσκα. Η καθηγήτρια είπε ότι πιστεύει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει περισσότερα υπουργεία από αυτά που έχει η Ελβετία και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των υπουργών και των αναπληρωτών. faktor.mk






Η Αντιπολίτευση στη Στρούγκα είχε συνεδρίαση για να εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, με τον οποίο το VMRO-DPMNE θα κατέβει στις εκλογές.


Από εκεί είναι και το στιγμιότυπο με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Μιλώντας στο ακροατήριο είπε ότι τις προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να τις μποϊκοτάρει το κόμμα, αλλά ότι είναι ακριβώς η ευκαιρία για να από-νομιμοποιήσουν την κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφερόμενη στην αλλαγή της ονομασίας του κράτους είπε χαρακτηριστικά:


«Ο πατέρας μου πολέμησε για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι για τη Βόρεια», εκφράζοντας την αντίθεσή της στη νέα συνταγματική ονομασία του κράτους.

«Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το σημερινό μας γεωγραφικό όνομα είναι αποτέλεσμα υπαναχώρησης. Η ταυτότητα είναι στο επίθετο και αυτό πρέπει να το τονίζουμε», επεσήμανε η Σιλιάνοφσκα.

Η καθηγήτρια είπε ότι πιστεύει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει περισσότερα υπουργεία από αυτά που έχει η Ελβετία και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των υπουργών και των αναπληρωτών.


faktor.mk
Σχόλια