Οι πολυεθνικές του τζόγου και ο έλεγχος του Παγκόσμιου Αθλητισμού.
Οι πολυεθνικές του τζόγου και ο έλεγχος του Παγκόσμιου Αθλητισμού.
Ο Φρειδερίκος Νίτσε έγραφε «Δεν υπάρχουν ωραίες επιφάνειες χωρίς τρομακτικό βάθος».
Πέντε είναι τα εμπορεύματα με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη και όλα τα ελέγχουν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας μέσω πολυεθνικών εταιρειών.
Τα Ναρκωτικά: Τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν θα καταπολεμηθούν αλλά θα εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο γιατί οι μεγαλύτεροι έμποροι είναι από βασιλικές οικογένειες μέχρι Πρόεδροι των Η.Π.Α. Οι μεγαλύτεροι διακινητές είναι η CIA και η DEA (οι οποίες ελέγχουν απόλυτα τις υπηρεσίες ασφάλειας των περισσότερων χωρών στον πλανήτη).
Τα όπλα: Οι κολοσσιαίες Βιομηχανίες κατασκευής όπλων που δημιουργούν τις «τεχνητές» διαφορές μεταξύ των κρατών και δημιουργούν τις εστίες των τοπικών πολέμων.
Οι πολυεθνικές εταιρείες ενέργειας που βρίσκονται πάνω από κάθε κρατική εξουσία και ελέγχουν τεράστιες γεωγραφικές περιοχές και πολλές κυβερνήσεις.
Οι δύο πιο πάνω κατηγορίες πολυεθνικών (μαζί με τις τράπεζες) ήταν από τους βασικούς συντελεστές των δύο Παγκόσμιων Πολέμων αλλά έστησαν και το «παραμύθι» του
Ψυχρού Πολέμου τρομοκρατώντας τους λαούς και εκτοξεύοντας την εξουσία και τα κέρδη τους.
Οι πολυεθνικές των τροφίμων και των φαρμάκων, μέσω των τροποποιημένων γενετικά τροφίμων και φαρμάκων ελέγχουν τις κοινωνίες και τον πληθυσμό της γης. Έχουν επιβάλλει τον «Κώδικα Αλιμεντάριους». Ο Fritz ter Meer πρόεδρος της IG Farben AGroup τελειοποίησε ένα σύστημα ελέγχου των κοινωνιών μέσω των τροφίμων, τον «Κώδικα Αλιμεντάριους» που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το 2014.
Όποιος έχει πηγάδι πρέπει να πληρώνει φόρο 3.000 €. Όποιος χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει ένα απλό κρυολόγημα τσάι ή χαμομήλι είναι παράνομο αν δεν έχει άδεια από Φαρμακευτική Εταιρεία.
Οι διάφορες ξενόδουλες Κυβερνήσεις έκλεισαν τα «Ινστιτούτα» σπόρων ώστε οι αγρότες να εφοδιάζονται σπόρους μόνο από πολυεθνικές εταιρείες (Monsando κ.λπ.)
Ο Αθλητισμός μέσω του οποίου ξεπλένονται τα «μαύρα κεφάλαια» από όλες τις πιο πάνω πολυεθνικές εταιρείες. (Με τον όρο πολυεθνικές εννοούμε τους Μετόχους των πολυεθνικών εταιρειών). Μέσω του Αθλητισμού τα Κέντρα Εξουσίας χειραγωγούν τεράστιες μάζες πολιτών ενώ κερδοσκοπούν εις βάρος τους μέσω του τζόγου.
Το μητρικό κεφάλαιο των πολυεθνικών του τζόγου είναι τα Τραπεζικά Κεφάλαια. Τεράστιες Τράπεζες όπως J.P. Morgan, Morgan Stanley, Chase Manhattan Bank κ.λπ. κερδίζουν τεράστια ποσά μέσω του τζόγου.
Ο τζόγος είναι ένα ναρκωτικό που «εθίζει» δισεκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο και φυσικά τους πιο φτωχούς αφού είναι η μόνη διέξοδος από την φτώχεια.
Έτσι πιστεύουν οι φτωχοί όμως αυτή η πίστη είναι απατηλή.
Το 2007 η Ελληνική Κοινωνία ξόδεψε 10 δις ΕΥΡΩ ή 4% του ΑΕΠ για τυχερά παιχνίδια.
Μόνο ο τζίρος του «Πάμε Στοίχημα» ήταν 2,14 δις ΕΥΡΩ.
Ο ΟΠΑΠ με μερίδιο τζόγου 56% χρηματοδότησε την τριετία 2008 – 2011 τις ομάδες της Super League 250 Εκατομμύρια Ευρώ.
Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο παρατραπεζικό κύκλωμα του πλανήτη στα πλαίσια του «Καζινο-καπιταλισμού» που παράγει τεράστια κέρδη χωρίς παραγωγικές διαδικασίες (τουλάχιστον νόμιμες) μόνο από «φούσκες».
Οι παγκόσμιες εταιρείες τζόγου (οι τράπεζες είναι «αφανείς» μέτοχοι σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τον βασικό μέτοχο) ελέγχουν πλήρως τον χώρο του ποδοσφαίρου – σιγά να μην άφηναν οι πολυεθνικές τα τεράστια κεφάλαια στα χέρια των παικτών του τζόγου – «στήνοντας» παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες που υπάρχει «ποντάρισμα» στο ποδόσφαιρο (και σε όλα τα αθλήματα, από το χόκεϊ έως το μπριτζ).
Οι πολυεθνικές απαιτούν πίστη, υποταγή, λατρεία και μυστικές συνθηματικές κινήσεις (σε κάποιο στημένο παιχνίδι το χρώμα στις κάλτσες των ομάδων ήταν «μήνυμα» για τους μυημένους).
Η διαφθορά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ποδοσφαιρικού (αθλητικού) τζόγου. Στο κύκλωμα συμμετέχουν όλες οι Μαφίες παγκοσμίως. Από τις Κινέζικες «τριάδες» (έχουν σήμα το τρίγωνο που συμβολίζει τον Ουρανό, τη Γη και τον Άνθρωπο και έχουν στρατιωτική δομή με βαθμούς – τίγρεις κ.λπ.) που ελέγχουν κατόπιν εντολής των κινέζων δισεκατομμυριούχων τα «κέντρα» τζόγου στην Άπω Ανατολή (Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη κ.λπ) μέχρι την Αμερικάνικη Μαφία (η Αμερικάνικη Μαφία δημιούργησε τους διάφορους φορολογικούς παραδείσους στον πλανήτη τις δεκαετίες 1970 – 1940 του μεσοπολέμου, εκτελώντας εντολές των Μεγάλων Πολυεθνικών).
Οι διάφορες μαφίες φυσικά δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις όπως διαδίδουν τα συστημικά κέντρα πληροφόρησης (ΜΜΕ κ.λπ) αλλά θυγατρικές πολυεθνικών που «αποσύρουν από την κυκλοφορία» τους ανταγωνιστές τους, τους «ενοχλητικούς» και τους ανεξάρτητους «εμπόρους».
Σε παγκόσμια κλίμακα το ποδόσφαιρο ελέγχεται πλήρως από τις πολυεθνικές του τζόγου.
Το 1994 το Παγκόσμιο Κύπελλο το Οργάνωσαν οι Η.Π.Α.
Στις 17 Ιουλίου 1994 στο στάδιο Ρόουζ Μπόουλ διεξάγεται ο τελικός ανάμεσα στην Ιταλία και την Βραζιλία.
Το τηλεοπτικό κοινό ξεπερνούσε τα 2 δις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Στα θεωρεία των επισήμων κάθονται ο Πέλε, κ Αλ Γκορ (Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.), ο Χένρι Κίσιγκιρ και ανάμεσά τους ο πιο διάσημος Ρώσος Αρχιμαφιόζος. Ο Ρώσος Αρχιμαφιόζος έχει δημιουργήσει την Οργάνωση «Ένωση του 21ου Αιώνα» η οποία παρέχει προστασία σε όλες τις άλλες «τοπικές» Μαφίες στη Ρωσία.
Το FBI παρακολουθούσε τον Ρώσο για ένα σωρό ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων και φόνοι.
Στο κέντρο του θεωρείου καθόταν ο Βραζιλιάνος τότε Πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαλεβάνζε.
Το 1994 ένας Βραζιλιάνος Εισαγγελέας καταγγέλλει τον Χαλεβάνζε για τις σχέσεις του με τον πιο διαβόητο Μαφιόζο της Βραζιλίας. Επικεφαλής του μεγαλύτερου παρανόμως δικτύου τζόγου με ετήσιο τζίρο γύρω στα 2,6 δις δολάρια. Πολύ κοντά του κάθεται ο Βιατσέσλαβ Κολόσκοβ τότε Πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης που σχετιζόταν με «συμβόλαια θανάτου» της Ρωσικής Μαφίας.
Από την υπέροχη αυτή παρέα έλειπε ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας Χουάν Χοσέ Μαζίνι λόγω της δολοφονίας του διεθνούς Κολομβιανού αμυντικού Αντρές Εσκομπάρ (τι ειρωνία) στις 2 Ιουλίου 1994. Ο Δολοφόνος τον εκτέλεσε με 12 σφαίρες φωνάζοντας «γκοοολ».
Η FIFA (δυστυχώς) είναι η Ομοσπονδία που διοικεί το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και όλοι οι παραπάνω ήταν μέλη της ή προσκεκλημένοι της.
Η FIFA έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για διαφθορά όμως όλες οι έρευνες έχουν σταματήσει στη μέση. Η FIFA είναι ένα πείραμα «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» που έχουν επιβάλλει οι 25 οικογένειες που κυβερνούν τον πλανήτη.
Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ένας χώρος «Κοινωνικών» πειραμάτων όπου τα αποτελέσματα εφαρμόζονται στις κοινωνίες. (Ο Αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί «πειραματικά» μεγάλη ομάδα στην Αγγλία για να βελτιώσει τις επιδόσεις των ειδικών δυνάμεων). Το 1989 οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης ίδρυσαν ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι δύο κυβερνήσεις χρηματοδότησαν την προσπάθεια χτίζοντας νέα γήπεδα, υπογράφηκαν τηλεοπτικά συμβόλαια, επιτράπηκε στις ομάδες να φέρνουν ξένους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό.
Το πρωτάθλημα ήταν τόσο δημοφιλές που σε πολλούς αγώνες οι θεατές ξεπερνούσαν τις 50.000. Το ενδιαφέρον όμως για το στοίχημα ήταν μεγαλύτερο.
Μπήκαν μέσα στο χώρο τα «κοράκια» των πολυεθνικών του τζόγου.
Το 1994 υπολογιζόταν ότι το 80% των αγώνων ήταν στημένοι. Καμία έρευνα όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει και μάλιστα όταν πλησίαζε μια από τις Βασιλικές Οικογένειες της Μαλαισίας.
Τα Κέντρα Τζόγου της Νοτιοανατολικής Ασίας τα ελέγχουν οι τριάδες (Κινέζικη Μαφία).
Οι Τίγρεις (οι στρατηγοί στην Ιεραρχία) των τριάδων έχουν αναλάβει τον έλεγχο του στοιχήματος με δωροδοκίες, απειλές, φόνους, απαγωγές και άλλους τρόπους πίεσης ελέγχουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.
Έλεγαν «πάρτε 50.000 δολάρια και θα χάσετε. Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα μοιράσετε τα λεφτά, πρέπει να χάσετε». Φυσικά οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι και οι ομόλογοί του (Ρώσοι Ολιγάρχες, Αμερικάνοι Κρίσοι κ.λπ) σε όλον τον κόσμο κέρδιζαν τεράστια ποσά.
Ο τζόγος είναι μια από τις κύριες μεθόδους μεταφοράς κεφαλαίων από τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους πολίτες στις διάφορες ελίτ.
Όμως οι εύπορες μεσαίες τάξεις βρίσκονται στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε το 1945. Οι πολυεθνικές εταιρείες επιβάλλουν την εξουσία τους μέσω της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται. Είναι η «χρυσή εποχή» της ανάπτυξης.
Ο μεγαλύτερος ατζέντης ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο (μεταξύ των οποίων ο τερματοφύλακας Σίλβιο Πρότον) υπήρξε συνεργάτης του πρώην αρχηγού της Βέλγικης Μαφίας Καρμέλο Μπουτζιόρνο. Ο Ατζέντης κατέχει ειδική άδεια της FIFA που έχει εκδοθεί στο τόγκο.
Είναι επίσης συνεργάτης του Γε Ζιούν. Ο Γε Ζιούν εκατομμυριούχος Κινέζος είχε σαν αποστολή να διαφθείρει το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Ήταν ένας «μοντέρνος εγκληματίας». Ο Γε Ζιούν προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διαιτητή σε έναν ημιτελικό του Κυπέλλου Ουέφα μεταξύ της Άντερλεχτ και της Νόττινχαμ Φόρεστ με 200.000 δολάρια.
Στην υπόθεση ήταν ανακατεμένος ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Άντερλεχτ, Ράιμον Ντε Ντέκεν και ένας άνθρωπος του Βέλγικου υποκόσμου ο Ζαν Έλστ. Ο Διαιτητής ακύρωσε καθαρό γκολ της Νότιγχαμ και η Άντερλεχτ πέρασε στον τελικό. Σε γνωστό ξενοδοχείο του Βελγίου τσακώθηκαν οι εμπλεκόμενοι για τα χρήματα. Έγινε ντόρος αλλά η Άντερλεχτ «κουκούλωσε» την υπόθεση. Ο Γε Ζιούν έδρασε στο Βέλγιο από τον Νοέμβριο 2004 μέχρι τον Νοέμβριο του 2005 και ήρθε σε «επαφή» με 14 ομάδες του Βέλγικου Πρωταθλήματος. Καμία όμως ομάδα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό. Όταν η Βελγική ασφάλεια άρχισε έρευνα για τα στημένα ο Γε Ζιούν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όπως ακριβώς είχε εμφανισθεί. Φυσικά η έρευνα δεν απέδωσε τίποτα. Οι πολυεθνικές τζόγου «σκανάρουν» τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και εφορμούν 6 Φεβρουαρίου 1958 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του. Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ είναι νεκροί ενώ 2 δεν μπορούν να αγωνισθούν ποτέ ξανά. Μέσα στους επιζώντες είναι ο τερματοφύλακας Χάρι Γκρεγκ.
Ο Γκρεγκ σώζει από τα φλεγόμενα συντρίμμια 2 παίκτες τον Μπόμπυ Τσάρλτον και τον Ντένις Βάιλετ. Επίσης σώζει μια μητέρα και το μικρό της.
Η τραγωδία διέλυσε την ομάδα η οποία έπρεπε να ξανακτισθεί από την αρχή με βάση τους διασωθέντες ποδοσφαιριστές.
Νέοι ποδοσφαιριστές προστέθηκαν και το έμβλημα της ομάδας ήταν ένας μικρός φοίνικας που αναγεννιόταν από τις φλόγες.
Ο Χάρι Γκρεγκ στο βιβλίο του «το παιχνίδι του Χάρι» υποστηρίζει ότι τον πλησίασαν μερικά αποβράσματα ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ και του πρότειναν να στήσουν παιχνίδια από τον παράνομο τζόγο. Ο Γκρεγκ πήγε στον προπονητή του Ματ Μπάσμπι και εκείνος άρχισε να φωνάζει «το ‘ξερα γαμώτο».
Όταν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστησαν το παιχνίδι.
Το 1915 (η ημερομηνία δεν είναι ακριβής) η κομπίνα στήθηκε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Εκείνη την εποχή πολλοί ποδοσφαιριστές μιλούσαν για διεφθαρμένο Αγγλικό Πρωτάθλημα όπως οι Μπράιαν Κλαφ, Χάρι Γκρεγκ, ο Τρεβορ Φορντ και ο Κεν Τσισχλομ. Ο Φορντ ισχυρίστηκε ότι το «στήσιμο» ήταν μια γάγγραινα πολύ διαδεδομένη στις Αγγλικές ομάδες.
Τον Δεκέμβριο του 1962 οι ποδοσφαιριστές της Σεφίλντ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Πέιν, Πήτερ Σουάν και Τόνυ Κέι «στήνουν» των αγώνα κατά της αδύναμης Ίπσουιτς και «πιάνονται στα πράσα».
Ο τζόγος εκείνης της εποχής είχε δύο πρόσωπα. Νόμιμος και παράνομος τζόγος. Στον παράνομο τζόγο τα κεφάλαια τα οποία παίζονταν ήταν πολλαπλάσια του νομίμου τζόγου. Οι μεγάλες εταιρείες όπως η William Hill και Ladbrokes αντέδρασαν και απαίτησαν να σταματήσει το φαινόμενο του παράνομου τζόγου. Οι ποδοσφαιριστές (μόνοι τους ή ελεγχόμενοι από τις εταιρείες τζόγου) άρχισαν μια απεργία διαρκείας μέχρι την δεκαετία του 1990 που η υπόθεση Μπόσμαν εξισορρόπησε τα πράγματα.
Ερώτημα:
Για να αγωνισθεί ένας ποδοσφαιριστής από τρίτες χώρες – Αφρική, Ασία κ.λπ. – στο Αγγλικό Πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσει υποταγή και πίστη στις πολυεθνικές του τζόγου;
Στο Αγγλικό Πρωτάθλημα υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση «Κεφαλαίων» για να αποσπάσουν κολοσσιαία κέρδη. Από τι άραγε; Οι πρίγκιπες της Χαζαρικής Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν «προσωπικούς» αγωγούς πετρελαίου και συγκεντρώνουν τεράστια «μαύρα» κεφάλαια. Συμπληρωματικά είναι και βασικοί μέτοχοι της Μάντσεστερ Σίτυ.
Οι Ρώσοι Ολιγάρχες που «ξεφύτρωσαν»¨μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και έγιναν δισεκατομμυριούχοι όπως ο Ρώσο-Εβραίος Ρομάν Αμπράμοβιτς βασικός μέτοχος της Τσέλσι.
Οι Γκλέιτζερς Αμερικάνοι δισεκατομμυριούχοι και κύριοι μέτοχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Αγγλικές ομάδες είναι εισαγμένες στο Αγγλικό Χρηματιστήριο και η μετοχή τους «παίζει».
Ο Ταϊλανδός Βισάι Ρακαριάσκομ Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε σε πτώση του ελικοπτέρου του (δολοφονία ή ατύχημα) ήταν βασικός μέτοχος της Λέστερ.
Όταν η Λέστερ πήρε πρόπερσι το πρωτάθλημα ο Βισάι κέρδισε πακτωλό χρημάτων ενώ κάποιοι «άλλοι» έχασαν τεράστια ποσά. Το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι η βιτρίνα του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και ο «Παράδεισος» του τζόγου.
Οι Αγγλικές ομάδες παίζουν ένα γρήγορο ποδόσφαιρο που μοιάζει με το παιχνίδι Play Station.
Ο πρώτος κανόνας της διαφήμισης είναι ότι «πρέπει να απευθύνεσαι στους καταναλωτές σαν να είναι μικρά παιδιά».
Έτσι όπως τα παιδιά «μαγνητίζονται» όταν παίζουν Play Station έτσι και οι παίκτες του Παγκόσμιου Τζόγου ορκίζονται στο «πεντακάθαρο» Αγγλικό πρωτάθλημα με τις πολλές εκπλήξεις (τυχαίες εκπλήξεις;).
Τα παγκόσμια κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα είναι τουλάχιστον 1 αιώνα πιο μπροστά από τον απλό παίκτη του τζόγου. Τελικά το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο αγνό πρωτάθλημα ή ο ιστός των πολυεθνικών που έχουν πιάσει και απομυζούν δισεκατομμύρια παίκτες του τζόγου;
Για να καταλάβετε πώς τα κεφάλαια του τζόγου ελέγχουν τον παγκόσμιο αθλητισμό θα αναφερθεί ένα «ζωντανό» παράδειγμα.
Στις αρχές του 1970 τα κεφάλαια του τζόγου στοχοποιούν το Ιταλικό Πρωτάθλημα. Πρώτα απ’ όλα «σκανάρουν» το πρωτάθλημα Ιταλίας. Γνωρίζουν απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας του, έχουν καταγραφεί οι «πρόθυμες ομάδες», οι «ευάλωτοι παίκτες» και οι «συνεργάσιμοι παράγοντες» τόσο στις ομάδες όσο και στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Ύστερα γίνεται η «διείσδυση». Πολλά εκατομμύρια επενδύονται στο Ιταλικό ποδόσφαιρο ενώ χειραγωγούνται κορυφαίες ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Την ίδια εποχή μέσω των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) το Ιταλικό Πρωτάθλημα διαφημίζεται ως το καλύτερο και πιο ποιοτικό του κόσμου ενώ μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου το πλαισιώνουν. Το θέαμα γίνεται ελκυστικό (το καλύτερο τυράκι) και η φάκα κλείνει.
Εκατομμύρια τζογαδόροι σε όλο τον κόσμο ποντάρουν τα χρήματά τους στο πιο «ποιοτικό» πρωτάθλημα. Δισεκατομμύρια φιλάθλων έχουν «πειστεί» μέσω των ΜΜΕ και λόγω του ελκυστικού θεάματος για την ποιότητα και την «καθαρότητα» του Ιταλικού πρωταθλήματος.
Οι επενδυτές μέσω των «στημένων» αγώνων κερδίζουν κολοσσιαία ποσά πολλαπλάσια των επενδύσεών τους.
Οι Ανταγωνιστικές Εταιρείες του στοιχήματος φροντίζουν να σπάσουν την «φούσκα».
Στις 23 Μαρτίου 1980 σκάει το σκάνδαλο «τοτονέρο» το πρώτο μεγάλο οργανωμένο σκάνδαλο που αφορούσε παράνομο στοιχηματισμό και διαμόρφωση αποτελεσμάτων σε πολλούς αγώνες της Serie A.
33 ποδοσφαιριστές συλλαμβάνονται (μεταξύ τους και ο Πάολο Ρόσι) και ακόμα 5 άτομα («αυτοφοράκηδες») κανένα όμως στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου. Ο πρόεδρος της Μίλαν Φελίπες Κολόμπο αποβλήθηκε δια παντός από τα γήπεδα.
Η Μίλαν (πρωταθλήτρια του 1974) μαζί με την Λάτσιο υποβιβάσθηκαν στην Serie B.
Στις Αβελίνο, Μπολόνια, Περούτζια αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί.
Φυσικά η Μίλαν και η Λάτσιο ήταν ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Η Μίλαν συμμετείχε και στον «στημένο» τελικό του 1994 του Champions League όπου έχασε από την Μάρσεϊγ 1 – 0 όπου έσπασαν τα προγνωστικά και έστειλε εκατομμύρια τζογαδόρους στον «κουβά» φυσικά κανένα πρωτάθλημα δεν ξεφεύγει από τον ιστό των πολυεθνικών του τζόγου έτσι το 2006 σκάει πάλι στο Ιταλικό πρωτάθλημα το σκάνδαλο Calciopoli που αφορούσε την επικοινωνία πολλών παραγόντων με διαιτητές για «στήσιμο» παιχνιδιών και ευνοϊκή μεταχείριση.
Εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλάπηκαν.
Επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο γενικός Διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι.
Η Γιουβέντους υποβιβάσθηκε στην Serie B και της αφαιρέθηκαν και οι 2 τελευταίοι τίτλοι που είχε κατακτήσει. Η Γιουβέντους είναι ομάδα «υπεράνω πάσης υποψίας».
Φυσικά η ζημιά στο Ιταλικό Ποδόσφαιρο «αποκαταστάθηκε» με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 από την Ιταλία ενώ πάλι κανένα στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου δεν πειράχθηκε. Ποιοι όμως έχασαν από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις;
Οι παίκτες του τζόγου.
Και ποιοι κέρδισαν κολοσσιαία ποσά;
Οι πολυεθνικές του τζόγου.
Αμέσως μετά το σκάνδαλο στην ηγεσία της Γιουβέντους Επανήλθε ο Τζιάνι Ανιέλι. Ο Τζιάνι Ανιέλι είναι ένα βασικότατο μέλος και ανήκει στους σκληροπυρηνικούς της Λέσχης Μπίλντεργκ. Η FIAT της οικογένειας Ανιέλι έγινε πανίσχυρη κατά την διακυβέρνηση της Ιταλίας από τον Μουσολίνι. Ο Τζιάνι Ανιέλι μπορεί να προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροπλάνο σε όποιο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ γουστάρει. Έχει παίξει βασικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας μέσω της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ όπως στην 21η Απριλίου του 1967, στο Πολυτεχνείο, στην διχοτόμηση της Κύπρου, οργάνωση 17 Νοέμβρη – θυγατρική της CIA από το 1970 κ.α.
Θα μπορούσα να γράφω εκατοντάδες σελίδες για τον έλεγχο των πολυεθνικών στον Αθλητισμό σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις χώρες.
Η FIFA και η UEFA που διοικούν το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο έχουν κατηγορηθεί δεκάδες φορές (αποδεδειγμένα) για διαφθορά). Η κορυφή είναι διεφθαρμένη ενώ τα μέλη – ομοσπονδίες και ομάδες – είναι πεντακάθαρα και αγνά;
Η FIFA και η UEFA έχουν συντάξει ένα σύστημα δικαίου με τα δικά τους δικαστήρια (GAS κ.λπ.) και δικάζουν χώρες και ομάδες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Ενώ οι πηγές χρηματοδότησής τους είναι αμφισβητήσιμες.
Παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία στο Κύπελλο Εθνών του 1992 που αποκλείσθηκε για πολιτικούς λόγους.
Τα «πειράματα» της FIFA τα αντέγραψαν οι Παγκόσμιες Πολυεθνικές με την συμφωνία ΤΤΙΠ.
Στην συμφωνία το δίκαιο των Πολυεθνικών υπερέχει του Εθνικού δικαίου των χωρών. Αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια Πολυεθνική και μια χώρα η διαφορά δικάζεται στο «εσωτερικό δικαστήριο» της Πολυεθνικής και μετά επιβάλλεται στην χώρα. Ακριβώς όπως η FIFA και η UEFA δικάζουν τις ομοσπονδίες και τις ομάδες.
Η UEFA και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν την Ελλάδα και την Κύπρο ανάμεσα στις 6 κορυφαίες χώρες που η διαφθορά στο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα. Μόνο ερωτήματα καλόπιστα χωρίς κανένα υπονοούμενο μπορούν να διατυπωθούν.
Υπήρχε κάποια εποχή που κάποιοι κέρδιζαν μεγάλα ποσά παίζοντας ΠΡΟ-ΠΟ και «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» μετά την λήξη των αγώνων ενώ τα δελτία εμφανίζοντας ότι είχαν παιχθεί πριν;
Βουλευτίνα του ΚΚΕ είχε κάνει επερώτηση στην Βουλή παρουσιάζοντας καταλόγους παιγμένων δελτίων μετά την λήξη των αγώνων και ονομάτων που κέρδισαν μεγάλα ποσά; Η ίδια βουλευτίνα τα είχε καταγγείλει σε ραδιοφωνικές εκπομπές;
Έγινε Εισαγγελική έρευνα και βρέθηκαν μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας που κέρδισαν από τα παραπάνω δελτία;
Τι γνώριζαν οι διοικήσεις του ΟΠΑΠ;
Η έρευνα σταμάτησε ξαφνικά ύστερα από εντολή ποιών προσώπων;
Η δικαιοσύνη χειραγωγείται;
Υπήρχε «παράγκα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και υπάρχει δίκη σε εξέλιξη για «εγκληματική οργάνωση» που έστηνε παιχνίδια και ρύθμιζαν το πρωτάθλημα;
Γιατί η δίκη δεν προχωράει;
Στην δικογραφία βρίσκονται όλα τα μέλη που έστηναν παιχνίδια και ρύθμιζαν όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο ή οι εγκέφαλοι δεν αναφέρονται πουθενά;
Η Παράγκα συνεδρίαζε τακτικά σε κτήριο στην Λεωφόρο Αθηνών και ποια μέλη της έχουν λογαριασμούς εκατομμυρίων;
Στον ηλεκτρονικό τζόγο αυτός που ελέγχει το λογισμικό ελέγχει και τις κληρώσεις;
Ο μεγάλος Νίκος Τσιφόρος έγραφε «στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που τα παίρνουν και αυτοί που τα δίνουν». Δυστυχώς το 99.5% τα δίνει και το 0,5% τα παίρνει.
Ο Φρειδερίκος Νίτσε έγραφε «Δεν υπάρχουν ωραίες επιφάνειες χωρίς τρομακτικό βάθος».
Πέντε είναι τα εμπορεύματα με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη και όλα τα ελέγχουν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας μέσω πολυεθνικών εταιρειών.
Τα Ναρκωτικά: Τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν θα καταπολεμηθούν αλλά θα εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο γιατί οι μεγαλύτεροι έμποροι είναι από βασιλικές οικογένειες μέχρι Πρόεδροι των Η.Π.Α. Οι μεγαλύτεροι διακινητές είναι η CIA και η DEA (οι οποίες ελέγχουν απόλυτα τις υπηρεσίες ασφάλειας των περισσότερων χωρών στον πλανήτη).
Τα όπλα: Οι κολοσσιαίες Βιομηχανίες κατασκευής όπλων που δημιουργούν τις «τεχνητές» διαφορές μεταξύ των κρατών και δημιουργούν τις εστίες των τοπικών πολέμων.
Οι πολυεθνικές εταιρείες ενέργειας που βρίσκονται πάνω από κάθε κρατική εξουσία και ελέγχουν τεράστιες γεωγραφικές περιοχές και πολλές κυβερνήσεις.
Οι δύο πιο πάνω κατηγορίες πολυεθνικών (μαζί με τις τράπεζες) ήταν από τους βασικούς συντελεστές των δύο Παγκόσμιων Πολέμων αλλά έστησαν και το «παραμύθι» του
Ψυχρού Πολέμου τρομοκρατώντας τους λαούς και εκτοξεύοντας την εξουσία και τα κέρδη τους.
Οι πολυεθνικές των τροφίμων και των φαρμάκων, μέσω των τροποποιημένων γενετικά τροφίμων και φαρμάκων ελέγχουν τις κοινωνίες και τον πληθυσμό της γης. Έχουν επιβάλλει τον «Κώδικα Αλιμεντάριους». Ο Fritz ter Meer πρόεδρος της IG Farben AGroup τελειοποίησε ένα σύστημα ελέγχου των κοινωνιών μέσω των τροφίμων, τον «Κώδικα Αλιμεντάριους» που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το 2014.
Όποιος έχει πηγάδι πρέπει να πληρώνει φόρο 3.000 €. Όποιος χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει ένα απλό κρυολόγημα τσάι ή χαμομήλι είναι παράνομο αν δεν έχει άδεια από Φαρμακευτική Εταιρεία.
Οι διάφορες ξενόδουλες Κυβερνήσεις έκλεισαν τα «Ινστιτούτα» σπόρων ώστε οι αγρότες να εφοδιάζονται σπόρους μόνο από πολυεθνικές εταιρείες (Monsando κ.λπ.)
Ο Αθλητισμός μέσω του οποίου ξεπλένονται τα «μαύρα κεφάλαια» από όλες τις πιο πάνω πολυεθνικές εταιρείες. (Με τον όρο πολυεθνικές εννοούμε τους Μετόχους των πολυεθνικών εταιρειών). Μέσω του Αθλητισμού τα Κέντρα Εξουσίας χειραγωγούν τεράστιες μάζες πολιτών ενώ κερδοσκοπούν εις βάρος τους μέσω του τζόγου.
Το μητρικό κεφάλαιο των πολυεθνικών του τζόγου είναι τα Τραπεζικά Κεφάλαια. Τεράστιες Τράπεζες όπως J.P. Morgan, Morgan Stanley, Chase Manhattan Bank κ.λπ. κερδίζουν τεράστια ποσά μέσω του τζόγου.
Ο τζόγος είναι ένα ναρκωτικό που «εθίζει» δισεκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο και φυσικά τους πιο φτωχούς αφού είναι η μόνη διέξοδος από την φτώχεια.
Έτσι πιστεύουν οι φτωχοί όμως αυτή η πίστη είναι απατηλή.
Το 2007 η Ελληνική Κοινωνία ξόδεψε 10 δις ΕΥΡΩ ή 4% του ΑΕΠ για τυχερά παιχνίδια.
Μόνο ο τζίρος του «Πάμε Στοίχημα» ήταν 2,14 δις ΕΥΡΩ.
Ο ΟΠΑΠ με μερίδιο τζόγου 56% χρηματοδότησε την τριετία 2008 – 2011 τις ομάδες της Super League 250 Εκατομμύρια Ευρώ.
Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο παρατραπεζικό κύκλωμα του πλανήτη στα πλαίσια του «Καζινο-καπιταλισμού» που παράγει τεράστια κέρδη χωρίς παραγωγικές διαδικασίες (τουλάχιστον νόμιμες) μόνο από «φούσκες».
Οι παγκόσμιες εταιρείες τζόγου (οι τράπεζες είναι «αφανείς» μέτοχοι σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τον βασικό μέτοχο) ελέγχουν πλήρως τον χώρο του ποδοσφαίρου – σιγά να μην άφηναν οι πολυεθνικές τα τεράστια κεφάλαια στα χέρια των παικτών του τζόγου – «στήνοντας» παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες που υπάρχει «ποντάρισμα» στο ποδόσφαιρο (και σε όλα τα αθλήματα, από το χόκεϊ έως το μπριτζ).
Οι πολυεθνικές απαιτούν πίστη, υποταγή, λατρεία και μυστικές συνθηματικές κινήσεις (σε κάποιο στημένο παιχνίδι το χρώμα στις κάλτσες των ομάδων ήταν «μήνυμα» για τους μυημένους).
Η διαφθορά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ποδοσφαιρικού (αθλητικού) τζόγου. Στο κύκλωμα συμμετέχουν όλες οι Μαφίες παγκοσμίως. Από τις Κινέζικες «τριάδες» (έχουν σήμα το τρίγωνο που συμβολίζει τον Ουρανό, τη Γη και τον Άνθρωπο και έχουν στρατιωτική δομή με βαθμούς – τίγρεις κ.λπ.) που ελέγχουν κατόπιν εντολής των κινέζων δισεκατομμυριούχων τα «κέντρα» τζόγου στην Άπω Ανατολή (Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη κ.λπ) μέχρι την Αμερικάνικη Μαφία (η Αμερικάνικη Μαφία δημιούργησε τους διάφορους φορολογικούς παραδείσους στον πλανήτη τις δεκαετίες 1970 – 1940 του μεσοπολέμου, εκτελώντας εντολές των Μεγάλων Πολυεθνικών).
Οι διάφορες μαφίες φυσικά δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις όπως διαδίδουν τα συστημικά κέντρα πληροφόρησης (ΜΜΕ κ.λπ) αλλά θυγατρικές πολυεθνικών που «αποσύρουν από την κυκλοφορία» τους ανταγωνιστές τους, τους «ενοχλητικούς» και τους ανεξάρτητους «εμπόρους».
Σε παγκόσμια κλίμακα το ποδόσφαιρο ελέγχεται πλήρως από τις πολυεθνικές του τζόγου.
Το 1994 το Παγκόσμιο Κύπελλο το Οργάνωσαν οι Η.Π.Α.
Στις 17 Ιουλίου 1994 στο στάδιο Ρόουζ Μπόουλ διεξάγεται ο τελικός ανάμεσα στην Ιταλία και την Βραζιλία.
Το τηλεοπτικό κοινό ξεπερνούσε τα 2 δις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Στα θεωρεία των επισήμων κάθονται ο Πέλε, κ Αλ Γκορ (Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.), ο Χένρι Κίσιγκιρ και ανάμεσά τους ο πιο διάσημος Ρώσος Αρχιμαφιόζος. Ο Ρώσος Αρχιμαφιόζος έχει δημιουργήσει την Οργάνωση «Ένωση του 21ου Αιώνα» η οποία παρέχει προστασία σε όλες τις άλλες «τοπικές» Μαφίες στη Ρωσία.
Το FBI παρακολουθούσε τον Ρώσο για ένα σωρό ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων και φόνοι.
Στο κέντρο του θεωρείου καθόταν ο Βραζιλιάνος τότε Πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαλεβάνζε.
Το 1994 ένας Βραζιλιάνος Εισαγγελέας καταγγέλλει τον Χαλεβάνζε για τις σχέσεις του με τον πιο διαβόητο Μαφιόζο της Βραζιλίας. Επικεφαλής του μεγαλύτερου παρανόμως δικτύου τζόγου με ετήσιο τζίρο γύρω στα 2,6 δις δολάρια. Πολύ κοντά του κάθεται ο Βιατσέσλαβ Κολόσκοβ τότε Πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης που σχετιζόταν με «συμβόλαια θανάτου» της Ρωσικής Μαφίας.
Από την υπέροχη αυτή παρέα έλειπε ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας Χουάν Χοσέ Μαζίνι λόγω της δολοφονίας του διεθνούς Κολομβιανού αμυντικού Αντρές Εσκομπάρ (τι ειρωνία) στις 2 Ιουλίου 1994. Ο Δολοφόνος τον εκτέλεσε με 12 σφαίρες φωνάζοντας «γκοοολ».
Η FIFA (δυστυχώς) είναι η Ομοσπονδία που διοικεί το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και όλοι οι παραπάνω ήταν μέλη της ή προσκεκλημένοι της.
Η FIFA έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για διαφθορά όμως όλες οι έρευνες έχουν σταματήσει στη μέση. Η FIFA είναι ένα πείραμα «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» που έχουν επιβάλλει οι 25 οικογένειες που κυβερνούν τον πλανήτη.
Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ένας χώρος «Κοινωνικών» πειραμάτων όπου τα αποτελέσματα εφαρμόζονται στις κοινωνίες. (Ο Αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί «πειραματικά» μεγάλη ομάδα στην Αγγλία για να βελτιώσει τις επιδόσεις των ειδικών δυνάμεων). Το 1989 οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης ίδρυσαν ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι δύο κυβερνήσεις χρηματοδότησαν την προσπάθεια χτίζοντας νέα γήπεδα, υπογράφηκαν τηλεοπτικά συμβόλαια, επιτράπηκε στις ομάδες να φέρνουν ξένους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό.
Το πρωτάθλημα ήταν τόσο δημοφιλές που σε πολλούς αγώνες οι θεατές ξεπερνούσαν τις 50.000. Το ενδιαφέρον όμως για το στοίχημα ήταν μεγαλύτερο.
Μπήκαν μέσα στο χώρο τα «κοράκια» των πολυεθνικών του τζόγου.
Το 1994 υπολογιζόταν ότι το 80% των αγώνων ήταν στημένοι. Καμία έρευνα όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει και μάλιστα όταν πλησίαζε μια από τις Βασιλικές Οικογένειες της Μαλαισίας.
Τα Κέντρα Τζόγου της Νοτιοανατολικής Ασίας τα ελέγχουν οι τριάδες (Κινέζικη Μαφία).
Οι Τίγρεις (οι στρατηγοί στην Ιεραρχία) των τριάδων έχουν αναλάβει τον έλεγχο του στοιχήματος με δωροδοκίες, απειλές, φόνους, απαγωγές και άλλους τρόπους πίεσης ελέγχουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.
Έλεγαν «πάρτε 50.000 δολάρια και θα χάσετε. Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα μοιράσετε τα λεφτά, πρέπει να χάσετε». Φυσικά οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι και οι ομόλογοί του (Ρώσοι Ολιγάρχες, Αμερικάνοι Κρίσοι κ.λπ) σε όλον τον κόσμο κέρδιζαν τεράστια ποσά.
Ο τζόγος είναι μια από τις κύριες μεθόδους μεταφοράς κεφαλαίων από τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους πολίτες στις διάφορες ελίτ.
Όμως οι εύπορες μεσαίες τάξεις βρίσκονται στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε το 1945. Οι πολυεθνικές εταιρείες επιβάλλουν την εξουσία τους μέσω της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται. Είναι η «χρυσή εποχή» της ανάπτυξης.
Ο μεγαλύτερος ατζέντης ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο (μεταξύ των οποίων ο τερματοφύλακας Σίλβιο Πρότον) υπήρξε συνεργάτης του πρώην αρχηγού της Βέλγικης Μαφίας Καρμέλο Μπουτζιόρνο. Ο Ατζέντης κατέχει ειδική άδεια της FIFA που έχει εκδοθεί στο τόγκο.
Είναι επίσης συνεργάτης του Γε Ζιούν. Ο Γε Ζιούν εκατομμυριούχος Κινέζος είχε σαν αποστολή να διαφθείρει το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Ήταν ένας «μοντέρνος εγκληματίας». Ο Γε Ζιούν προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διαιτητή σε έναν ημιτελικό του Κυπέλλου Ουέφα μεταξύ της Άντερλεχτ και της Νόττινχαμ Φόρεστ με 200.000 δολάρια.
Στην υπόθεση ήταν ανακατεμένος ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Άντερλεχτ, Ράιμον Ντε Ντέκεν και ένας άνθρωπος του Βέλγικου υποκόσμου ο Ζαν Έλστ. Ο Διαιτητής ακύρωσε καθαρό γκολ της Νότιγχαμ και η Άντερλεχτ πέρασε στον τελικό. Σε γνωστό ξενοδοχείο του Βελγίου τσακώθηκαν οι εμπλεκόμενοι για τα χρήματα. Έγινε ντόρος αλλά η Άντερλεχτ «κουκούλωσε» την υπόθεση. Ο Γε Ζιούν έδρασε στο Βέλγιο από τον Νοέμβριο 2004 μέχρι τον Νοέμβριο του 2005 και ήρθε σε «επαφή» με 14 ομάδες του Βέλγικου Πρωταθλήματος. Καμία όμως ομάδα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό. Όταν η Βελγική ασφάλεια άρχισε έρευνα για τα στημένα ο Γε Ζιούν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όπως ακριβώς είχε εμφανισθεί. Φυσικά η έρευνα δεν απέδωσε τίποτα. Οι πολυεθνικές τζόγου «σκανάρουν» τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και εφορμούν 6 Φεβρουαρίου 1958 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του. Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ είναι νεκροί ενώ 2 δεν μπορούν να αγωνισθούν ποτέ ξανά. Μέσα στους επιζώντες είναι ο τερματοφύλακας Χάρι Γκρεγκ.
Ο Γκρεγκ σώζει από τα φλεγόμενα συντρίμμια 2 παίκτες τον Μπόμπυ Τσάρλτον και τον Ντένις Βάιλετ. Επίσης σώζει μια μητέρα και το μικρό της.
Η τραγωδία διέλυσε την ομάδα η οποία έπρεπε να ξανακτισθεί από την αρχή με βάση τους διασωθέντες ποδοσφαιριστές.
Νέοι ποδοσφαιριστές προστέθηκαν και το έμβλημα της ομάδας ήταν ένας μικρός φοίνικας που αναγεννιόταν από τις φλόγες.
Ο Χάρι Γκρεγκ στο βιβλίο του «το παιχνίδι του Χάρι» υποστηρίζει ότι τον πλησίασαν μερικά αποβράσματα ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ και του πρότειναν να στήσουν παιχνίδια από τον παράνομο τζόγο. Ο Γκρεγκ πήγε στον προπονητή του Ματ Μπάσμπι και εκείνος άρχισε να φωνάζει «το ‘ξερα γαμώτο».
Όταν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστησαν το παιχνίδι.
Το 1915 (η ημερομηνία δεν είναι ακριβής) η κομπίνα στήθηκε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Εκείνη την εποχή πολλοί ποδοσφαιριστές μιλούσαν για διεφθαρμένο Αγγλικό Πρωτάθλημα όπως οι Μπράιαν Κλαφ, Χάρι Γκρεγκ, ο Τρεβορ Φορντ και ο Κεν Τσισχλομ. Ο Φορντ ισχυρίστηκε ότι το «στήσιμο» ήταν μια γάγγραινα πολύ διαδεδομένη στις Αγγλικές ομάδες.
Τον Δεκέμβριο του 1962 οι ποδοσφαιριστές της Σεφίλντ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Πέιν, Πήτερ Σουάν και Τόνυ Κέι «στήνουν» των αγώνα κατά της αδύναμης Ίπσουιτς και «πιάνονται στα πράσα».
Ο τζόγος εκείνης της εποχής είχε δύο πρόσωπα. Νόμιμος και παράνομος τζόγος. Στον παράνομο τζόγο τα κεφάλαια τα οποία παίζονταν ήταν πολλαπλάσια του νομίμου τζόγου. Οι μεγάλες εταιρείες όπως η William Hill και Ladbrokes αντέδρασαν και απαίτησαν να σταματήσει το φαινόμενο του παράνομου τζόγου. Οι ποδοσφαιριστές (μόνοι τους ή ελεγχόμενοι από τις εταιρείες τζόγου) άρχισαν μια απεργία διαρκείας μέχρι την δεκαετία του 1990 που η υπόθεση Μπόσμαν εξισορρόπησε τα πράγματα.
Ερώτημα:
Για να αγωνισθεί ένας ποδοσφαιριστής από τρίτες χώρες – Αφρική, Ασία κ.λπ. – στο Αγγλικό Πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσει υποταγή και πίστη στις πολυεθνικές του τζόγου;
Στο Αγγλικό Πρωτάθλημα υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση «Κεφαλαίων» για να αποσπάσουν κολοσσιαία κέρδη. Από τι άραγε; Οι πρίγκιπες της Χαζαρικής Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν «προσωπικούς» αγωγούς πετρελαίου και συγκεντρώνουν τεράστια «μαύρα» κεφάλαια. Συμπληρωματικά είναι και βασικοί μέτοχοι της Μάντσεστερ Σίτυ.
Οι Ρώσοι Ολιγάρχες που «ξεφύτρωσαν»¨μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και έγιναν δισεκατομμυριούχοι όπως ο Ρώσο-Εβραίος Ρομάν Αμπράμοβιτς βασικός μέτοχος της Τσέλσι.
Οι Γκλέιτζερς Αμερικάνοι δισεκατομμυριούχοι και κύριοι μέτοχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Αγγλικές ομάδες είναι εισαγμένες στο Αγγλικό Χρηματιστήριο και η μετοχή τους «παίζει».
Ο Ταϊλανδός Βισάι Ρακαριάσκομ Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε σε πτώση του ελικοπτέρου του (δολοφονία ή ατύχημα) ήταν βασικός μέτοχος της Λέστερ.
Όταν η Λέστερ πήρε πρόπερσι το πρωτάθλημα ο Βισάι κέρδισε πακτωλό χρημάτων ενώ κάποιοι «άλλοι» έχασαν τεράστια ποσά. Το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι η βιτρίνα του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και ο «Παράδεισος» του τζόγου.
Οι Αγγλικές ομάδες παίζουν ένα γρήγορο ποδόσφαιρο που μοιάζει με το παιχνίδι Play Station.
Ο πρώτος κανόνας της διαφήμισης είναι ότι «πρέπει να απευθύνεσαι στους καταναλωτές σαν να είναι μικρά παιδιά».
Έτσι όπως τα παιδιά «μαγνητίζονται» όταν παίζουν Play Station έτσι και οι παίκτες του Παγκόσμιου Τζόγου ορκίζονται στο «πεντακάθαρο» Αγγλικό πρωτάθλημα με τις πολλές εκπλήξεις (τυχαίες εκπλήξεις;).
Τα παγκόσμια κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα είναι τουλάχιστον 1 αιώνα πιο μπροστά από τον απλό παίκτη του τζόγου. Τελικά το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο αγνό πρωτάθλημα ή ο ιστός των πολυεθνικών που έχουν πιάσει και απομυζούν δισεκατομμύρια παίκτες του τζόγου;
Για να καταλάβετε πώς τα κεφάλαια του τζόγου ελέγχουν τον παγκόσμιο αθλητισμό θα αναφερθεί ένα «ζωντανό» παράδειγμα.
Στις αρχές του 1970 τα κεφάλαια του τζόγου στοχοποιούν το Ιταλικό Πρωτάθλημα. Πρώτα απ’ όλα «σκανάρουν» το πρωτάθλημα Ιταλίας. Γνωρίζουν απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας του, έχουν καταγραφεί οι «πρόθυμες ομάδες», οι «ευάλωτοι παίκτες» και οι «συνεργάσιμοι παράγοντες» τόσο στις ομάδες όσο και στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Ύστερα γίνεται η «διείσδυση». Πολλά εκατομμύρια επενδύονται στο Ιταλικό ποδόσφαιρο ενώ χειραγωγούνται κορυφαίες ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Την ίδια εποχή μέσω των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) το Ιταλικό Πρωτάθλημα διαφημίζεται ως το καλύτερο και πιο ποιοτικό του κόσμου ενώ μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου το πλαισιώνουν. Το θέαμα γίνεται ελκυστικό (το καλύτερο τυράκι) και η φάκα κλείνει.
Εκατομμύρια τζογαδόροι σε όλο τον κόσμο ποντάρουν τα χρήματά τους στο πιο «ποιοτικό» πρωτάθλημα. Δισεκατομμύρια φιλάθλων έχουν «πειστεί» μέσω των ΜΜΕ και λόγω του ελκυστικού θεάματος για την ποιότητα και την «καθαρότητα» του Ιταλικού πρωταθλήματος.
Οι επενδυτές μέσω των «στημένων» αγώνων κερδίζουν κολοσσιαία ποσά πολλαπλάσια των επενδύσεών τους.
Οι Ανταγωνιστικές Εταιρείες του στοιχήματος φροντίζουν να σπάσουν την «φούσκα».
Στις 23 Μαρτίου 1980 σκάει το σκάνδαλο «τοτονέρο» το πρώτο μεγάλο οργανωμένο σκάνδαλο που αφορούσε παράνομο στοιχηματισμό και διαμόρφωση αποτελεσμάτων σε πολλούς αγώνες της Serie A.
33 ποδοσφαιριστές συλλαμβάνονται (μεταξύ τους και ο Πάολο Ρόσι) και ακόμα 5 άτομα («αυτοφοράκηδες») κανένα όμως στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου. Ο πρόεδρος της Μίλαν Φελίπες Κολόμπο αποβλήθηκε δια παντός από τα γήπεδα.
Η Μίλαν (πρωταθλήτρια του 1974) μαζί με την Λάτσιο υποβιβάσθηκαν στην Serie B.
Στις Αβελίνο, Μπολόνια, Περούτζια αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί.
Φυσικά η Μίλαν και η Λάτσιο ήταν ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Η Μίλαν συμμετείχε και στον «στημένο» τελικό του 1994 του Champions League όπου έχασε από την Μάρσεϊγ 1 – 0 όπου έσπασαν τα προγνωστικά και έστειλε εκατομμύρια τζογαδόρους στον «κουβά» φυσικά κανένα πρωτάθλημα δεν ξεφεύγει από τον ιστό των πολυεθνικών του τζόγου έτσι το 2006 σκάει πάλι στο Ιταλικό πρωτάθλημα το σκάνδαλο Calciopoli που αφορούσε την επικοινωνία πολλών παραγόντων με διαιτητές για «στήσιμο» παιχνιδιών και ευνοϊκή μεταχείριση.
Εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλάπηκαν.
Επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο γενικός Διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι.
Η Γιουβέντους υποβιβάσθηκε στην Serie B και της αφαιρέθηκαν και οι 2 τελευταίοι τίτλοι που είχε κατακτήσει. Η Γιουβέντους είναι ομάδα «υπεράνω πάσης υποψίας».
Φυσικά η ζημιά στο Ιταλικό Ποδόσφαιρο «αποκαταστάθηκε» με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 από την Ιταλία ενώ πάλι κανένα στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου δεν πειράχθηκε. Ποιοι όμως έχασαν από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις;
Οι παίκτες του τζόγου.
Και ποιοι κέρδισαν κολοσσιαία ποσά;
Οι πολυεθνικές του τζόγου.
Αμέσως μετά το σκάνδαλο στην ηγεσία της Γιουβέντους Επανήλθε ο Τζιάνι Ανιέλι. Ο Τζιάνι Ανιέλι είναι ένα βασικότατο μέλος και ανήκει στους σκληροπυρηνικούς της Λέσχης Μπίλντεργκ. Η FIAT της οικογένειας Ανιέλι έγινε πανίσχυρη κατά την διακυβέρνηση της Ιταλίας από τον Μουσολίνι. Ο Τζιάνι Ανιέλι μπορεί να προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροπλάνο σε όποιο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ γουστάρει. Έχει παίξει βασικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας μέσω της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ όπως στην 21η Απριλίου του 1967, στο Πολυτεχνείο, στην διχοτόμηση της Κύπρου, οργάνωση 17 Νοέμβρη – θυγατρική της CIA από το 1970 κ.α.
Θα μπορούσα να γράφω εκατοντάδες σελίδες για τον έλεγχο των πολυεθνικών στον Αθλητισμό σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις χώρες.
Η FIFA και η UEFA που διοικούν το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο έχουν κατηγορηθεί δεκάδες φορές (αποδεδειγμένα) για διαφθορά). Η κορυφή είναι διεφθαρμένη ενώ τα μέλη – ομοσπονδίες και ομάδες – είναι πεντακάθαρα και αγνά;
Η FIFA και η UEFA έχουν συντάξει ένα σύστημα δικαίου με τα δικά τους δικαστήρια (GAS κ.λπ.) και δικάζουν χώρες και ομάδες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Ενώ οι πηγές χρηματοδότησής τους είναι αμφισβητήσιμες.
Παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία στο Κύπελλο Εθνών του 1992 που αποκλείσθηκε για πολιτικούς λόγους.
Τα «πειράματα» της FIFA τα αντέγραψαν οι Παγκόσμιες Πολυεθνικές με την συμφωνία ΤΤΙΠ.
Στην συμφωνία το δίκαιο των Πολυεθνικών υπερέχει του Εθνικού δικαίου των χωρών. Αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια Πολυεθνική και μια χώρα η διαφορά δικάζεται στο «εσωτερικό δικαστήριο» της Πολυεθνικής και μετά επιβάλλεται στην χώρα. Ακριβώς όπως η FIFA και η UEFA δικάζουν τις ομοσπονδίες και τις ομάδες.
Η UEFA και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν την Ελλάδα και την Κύπρο ανάμεσα στις 6 κορυφαίες χώρες που η διαφθορά στο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα. Μόνο ερωτήματα καλόπιστα χωρίς κανένα υπονοούμενο μπορούν να διατυπωθούν.
Υπήρχε κάποια εποχή που κάποιοι κέρδιζαν μεγάλα ποσά παίζοντας ΠΡΟ-ΠΟ και «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» μετά την λήξη των αγώνων ενώ τα δελτία εμφανίζοντας ότι είχαν παιχθεί πριν;
Βουλευτίνα του ΚΚΕ είχε κάνει επερώτηση στην Βουλή παρουσιάζοντας καταλόγους παιγμένων δελτίων μετά την λήξη των αγώνων και ονομάτων που κέρδισαν μεγάλα ποσά; Η ίδια βουλευτίνα τα είχε καταγγείλει σε ραδιοφωνικές εκπομπές;
Έγινε Εισαγγελική έρευνα και βρέθηκαν μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας που κέρδισαν από τα παραπάνω δελτία;
Τι γνώριζαν οι διοικήσεις του ΟΠΑΠ;
Η έρευνα σταμάτησε ξαφνικά ύστερα από εντολή ποιών προσώπων;
Η δικαιοσύνη χειραγωγείται;
Υπήρχε «παράγκα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και υπάρχει δίκη σε εξέλιξη για «εγκληματική οργάνωση» που έστηνε παιχνίδια και ρύθμιζαν το πρωτάθλημα;
Γιατί η δίκη δεν προχωράει;
Στην δικογραφία βρίσκονται όλα τα μέλη που έστηναν παιχνίδια και ρύθμιζαν όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο ή οι εγκέφαλοι δεν αναφέρονται πουθενά;
Η Παράγκα συνεδρίαζε τακτικά σε κτήριο στην Λεωφόρο Αθηνών και ποια μέλη της έχουν λογαριασμούς εκατομμυρίων;
Στον ηλεκτρονικό τζόγο αυτός που ελέγχει το λογισμικό ελέγχει και τις κληρώσεις;
Ο μεγάλος Νίκος Τσιφόρος έγραφε «στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που τα παίρνουν και αυτοί που τα δίνουν». Δυστυχώς το 99.5% τα δίνει και το 0,5% τα παίρνει.
Τραπεζικός
Πέντε είναι τα εμπορεύματα με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη και όλα τα ελέγχουν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας μέσω πολυεθνικών εταιρειών.
Τα Ναρκωτικά: Τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν θα καταπολεμηθούν αλλά θα εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο γιατί οι μεγαλύτεροι έμποροι είναι από βασιλικές οικογένειες μέχρι Πρόεδροι των Η.Π.Α. Οι μεγαλύτεροι διακινητές είναι η CIA και η DEA (οι οποίες ελέγχουν απόλυτα τις υπηρεσίες ασφάλειας των περισσότερων χωρών στον πλανήτη).
Τα όπλα: Οι κολοσσιαίες Βιομηχανίες κατασκευής όπλων που δημιουργούν τις «τεχνητές» διαφορές μεταξύ των κρατών και δημιουργούν τις εστίες των τοπικών πολέμων.
Οι πολυεθνικές εταιρείες ενέργειας που βρίσκονται πάνω από κάθε κρατική εξουσία και ελέγχουν τεράστιες γεωγραφικές περιοχές και πολλές κυβερνήσεις.
Οι δύο πιο πάνω κατηγορίες πολυεθνικών (μαζί με τις τράπεζες) ήταν από τους βασικούς συντελεστές των δύο Παγκόσμιων Πολέμων αλλά έστησαν και το «παραμύθι» του
Ψυχρού Πολέμου τρομοκρατώντας τους λαούς και εκτοξεύοντας την εξουσία και τα κέρδη τους.
Οι πολυεθνικές των τροφίμων και των φαρμάκων, μέσω των τροποποιημένων γενετικά τροφίμων και φαρμάκων ελέγχουν τις κοινωνίες και τον πληθυσμό της γης. Έχουν επιβάλλει τον «Κώδικα Αλιμεντάριους». Ο Fritz ter Meer πρόεδρος της IG Farben AGroup τελειοποίησε ένα σύστημα ελέγχου των κοινωνιών μέσω των τροφίμων, τον «Κώδικα Αλιμεντάριους» που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το 2014.
Όποιος έχει πηγάδι πρέπει να πληρώνει φόρο 3.000 €. Όποιος χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει ένα απλό κρυολόγημα τσάι ή χαμομήλι είναι παράνομο αν δεν έχει άδεια από Φαρμακευτική Εταιρεία.
Οι διάφορες ξενόδουλες Κυβερνήσεις έκλεισαν τα «Ινστιτούτα» σπόρων ώστε οι αγρότες να εφοδιάζονται σπόρους μόνο από πολυεθνικές εταιρείες (Monsando κ.λπ.)
Ο Αθλητισμός μέσω του οποίου ξεπλένονται τα «μαύρα κεφάλαια» από όλες τις πιο πάνω πολυεθνικές εταιρείες. (Με τον όρο πολυεθνικές εννοούμε τους Μετόχους των πολυεθνικών εταιρειών). Μέσω του Αθλητισμού τα Κέντρα Εξουσίας χειραγωγούν τεράστιες μάζες πολιτών ενώ κερδοσκοπούν εις βάρος τους μέσω του τζόγου.
Το μητρικό κεφάλαιο των πολυεθνικών του τζόγου είναι τα Τραπεζικά Κεφάλαια. Τεράστιες Τράπεζες όπως J.P. Morgan, Morgan Stanley, Chase Manhattan Bank κ.λπ. κερδίζουν τεράστια ποσά μέσω του τζόγου.
Ο τζόγος είναι ένα ναρκωτικό που «εθίζει» δισεκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο και φυσικά τους πιο φτωχούς αφού είναι η μόνη διέξοδος από την φτώχεια.
Έτσι πιστεύουν οι φτωχοί όμως αυτή η πίστη είναι απατηλή.
Το 2007 η Ελληνική Κοινωνία ξόδεψε 10 δις ΕΥΡΩ ή 4% του ΑΕΠ για τυχερά παιχνίδια.
Μόνο ο τζίρος του «Πάμε Στοίχημα» ήταν 2,14 δις ΕΥΡΩ.
Ο ΟΠΑΠ με μερίδιο τζόγου 56% χρηματοδότησε την τριετία 2008 – 2011 τις ομάδες της Super League 250 Εκατομμύρια Ευρώ.
Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο παρατραπεζικό κύκλωμα του πλανήτη στα πλαίσια του «Καζινο-καπιταλισμού» που παράγει τεράστια κέρδη χωρίς παραγωγικές διαδικασίες (τουλάχιστον νόμιμες) μόνο από «φούσκες».
Οι παγκόσμιες εταιρείες τζόγου (οι τράπεζες είναι «αφανείς» μέτοχοι σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τον βασικό μέτοχο) ελέγχουν πλήρως τον χώρο του ποδοσφαίρου – σιγά να μην άφηναν οι πολυεθνικές τα τεράστια κεφάλαια στα χέρια των παικτών του τζόγου – «στήνοντας» παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες που υπάρχει «ποντάρισμα» στο ποδόσφαιρο (και σε όλα τα αθλήματα, από το χόκεϊ έως το μπριτζ).
Οι πολυεθνικές απαιτούν πίστη, υποταγή, λατρεία και μυστικές συνθηματικές κινήσεις (σε κάποιο στημένο παιχνίδι το χρώμα στις κάλτσες των ομάδων ήταν «μήνυμα» για τους μυημένους).
Η διαφθορά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ποδοσφαιρικού (αθλητικού) τζόγου. Στο κύκλωμα συμμετέχουν όλες οι Μαφίες παγκοσμίως. Από τις Κινέζικες «τριάδες» (έχουν σήμα το τρίγωνο που συμβολίζει τον Ουρανό, τη Γη και τον Άνθρωπο και έχουν στρατιωτική δομή με βαθμούς – τίγρεις κ.λπ.) που ελέγχουν κατόπιν εντολής των κινέζων δισεκατομμυριούχων τα «κέντρα» τζόγου στην Άπω Ανατολή (Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη κ.λπ) μέχρι την Αμερικάνικη Μαφία (η Αμερικάνικη Μαφία δημιούργησε τους διάφορους φορολογικούς παραδείσους στον πλανήτη τις δεκαετίες 1970 – 1940 του μεσοπολέμου, εκτελώντας εντολές των Μεγάλων Πολυεθνικών).
Οι διάφορες μαφίες φυσικά δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις όπως διαδίδουν τα συστημικά κέντρα πληροφόρησης (ΜΜΕ κ.λπ) αλλά θυγατρικές πολυεθνικών που «αποσύρουν από την κυκλοφορία» τους ανταγωνιστές τους, τους «ενοχλητικούς» και τους ανεξάρτητους «εμπόρους».
Σε παγκόσμια κλίμακα το ποδόσφαιρο ελέγχεται πλήρως από τις πολυεθνικές του τζόγου.
Το 1994 το Παγκόσμιο Κύπελλο το Οργάνωσαν οι Η.Π.Α.
Στις 17 Ιουλίου 1994 στο στάδιο Ρόουζ Μπόουλ διεξάγεται ο τελικός ανάμεσα στην Ιταλία και την Βραζιλία.
Το τηλεοπτικό κοινό ξεπερνούσε τα 2 δις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Στα θεωρεία των επισήμων κάθονται ο Πέλε, κ Αλ Γκορ (Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.), ο Χένρι Κίσιγκιρ και ανάμεσά τους ο πιο διάσημος Ρώσος Αρχιμαφιόζος. Ο Ρώσος Αρχιμαφιόζος έχει δημιουργήσει την Οργάνωση «Ένωση του 21ου Αιώνα» η οποία παρέχει προστασία σε όλες τις άλλες «τοπικές» Μαφίες στη Ρωσία.
Το FBI παρακολουθούσε τον Ρώσο για ένα σωρό ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων και φόνοι.
Στο κέντρο του θεωρείου καθόταν ο Βραζιλιάνος τότε Πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαλεβάνζε.
Το 1994 ένας Βραζιλιάνος Εισαγγελέας καταγγέλλει τον Χαλεβάνζε για τις σχέσεις του με τον πιο διαβόητο Μαφιόζο της Βραζιλίας. Επικεφαλής του μεγαλύτερου παρανόμως δικτύου τζόγου με ετήσιο τζίρο γύρω στα 2,6 δις δολάρια. Πολύ κοντά του κάθεται ο Βιατσέσλαβ Κολόσκοβ τότε Πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης που σχετιζόταν με «συμβόλαια θανάτου» της Ρωσικής Μαφίας.
Από την υπέροχη αυτή παρέα έλειπε ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας Χουάν Χοσέ Μαζίνι λόγω της δολοφονίας του διεθνούς Κολομβιανού αμυντικού Αντρές Εσκομπάρ (τι ειρωνία) στις 2 Ιουλίου 1994. Ο Δολοφόνος τον εκτέλεσε με 12 σφαίρες φωνάζοντας «γκοοολ».
Η FIFA (δυστυχώς) είναι η Ομοσπονδία που διοικεί το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και όλοι οι παραπάνω ήταν μέλη της ή προσκεκλημένοι της.
Η FIFA έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για διαφθορά όμως όλες οι έρευνες έχουν σταματήσει στη μέση. Η FIFA είναι ένα πείραμα «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» που έχουν επιβάλλει οι 25 οικογένειες που κυβερνούν τον πλανήτη.
Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ένας χώρος «Κοινωνικών» πειραμάτων όπου τα αποτελέσματα εφαρμόζονται στις κοινωνίες. (Ο Αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί «πειραματικά» μεγάλη ομάδα στην Αγγλία για να βελτιώσει τις επιδόσεις των ειδικών δυνάμεων). Το 1989 οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης ίδρυσαν ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι δύο κυβερνήσεις χρηματοδότησαν την προσπάθεια χτίζοντας νέα γήπεδα, υπογράφηκαν τηλεοπτικά συμβόλαια, επιτράπηκε στις ομάδες να φέρνουν ξένους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό.
Το πρωτάθλημα ήταν τόσο δημοφιλές που σε πολλούς αγώνες οι θεατές ξεπερνούσαν τις 50.000. Το ενδιαφέρον όμως για το στοίχημα ήταν μεγαλύτερο.
Μπήκαν μέσα στο χώρο τα «κοράκια» των πολυεθνικών του τζόγου.
Το 1994 υπολογιζόταν ότι το 80% των αγώνων ήταν στημένοι. Καμία έρευνα όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει και μάλιστα όταν πλησίαζε μια από τις Βασιλικές Οικογένειες της Μαλαισίας.
Τα Κέντρα Τζόγου της Νοτιοανατολικής Ασίας τα ελέγχουν οι τριάδες (Κινέζικη Μαφία).
Οι Τίγρεις (οι στρατηγοί στην Ιεραρχία) των τριάδων έχουν αναλάβει τον έλεγχο του στοιχήματος με δωροδοκίες, απειλές, φόνους, απαγωγές και άλλους τρόπους πίεσης ελέγχουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.
Έλεγαν «πάρτε 50.000 δολάρια και θα χάσετε. Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα μοιράσετε τα λεφτά, πρέπει να χάσετε». Φυσικά οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι και οι ομόλογοί του (Ρώσοι Ολιγάρχες, Αμερικάνοι Κρίσοι κ.λπ) σε όλον τον κόσμο κέρδιζαν τεράστια ποσά.
Ο τζόγος είναι μια από τις κύριες μεθόδους μεταφοράς κεφαλαίων από τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους πολίτες στις διάφορες ελίτ.
Όμως οι εύπορες μεσαίες τάξεις βρίσκονται στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε το 1945. Οι πολυεθνικές εταιρείες επιβάλλουν την εξουσία τους μέσω της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται. Είναι η «χρυσή εποχή» της ανάπτυξης.
Ο μεγαλύτερος ατζέντης ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο (μεταξύ των οποίων ο τερματοφύλακας Σίλβιο Πρότον) υπήρξε συνεργάτης του πρώην αρχηγού της Βέλγικης Μαφίας Καρμέλο Μπουτζιόρνο. Ο Ατζέντης κατέχει ειδική άδεια της FIFA που έχει εκδοθεί στο τόγκο.
Είναι επίσης συνεργάτης του Γε Ζιούν. Ο Γε Ζιούν εκατομμυριούχος Κινέζος είχε σαν αποστολή να διαφθείρει το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Ήταν ένας «μοντέρνος εγκληματίας». Ο Γε Ζιούν προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διαιτητή σε έναν ημιτελικό του Κυπέλλου Ουέφα μεταξύ της Άντερλεχτ και της Νόττινχαμ Φόρεστ με 200.000 δολάρια.
Στην υπόθεση ήταν ανακατεμένος ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Άντερλεχτ, Ράιμον Ντε Ντέκεν και ένας άνθρωπος του Βέλγικου υποκόσμου ο Ζαν Έλστ. Ο Διαιτητής ακύρωσε καθαρό γκολ της Νότιγχαμ και η Άντερλεχτ πέρασε στον τελικό. Σε γνωστό ξενοδοχείο του Βελγίου τσακώθηκαν οι εμπλεκόμενοι για τα χρήματα. Έγινε ντόρος αλλά η Άντερλεχτ «κουκούλωσε» την υπόθεση. Ο Γε Ζιούν έδρασε στο Βέλγιο από τον Νοέμβριο 2004 μέχρι τον Νοέμβριο του 2005 και ήρθε σε «επαφή» με 14 ομάδες του Βέλγικου Πρωταθλήματος. Καμία όμως ομάδα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό. Όταν η Βελγική ασφάλεια άρχισε έρευνα για τα στημένα ο Γε Ζιούν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όπως ακριβώς είχε εμφανισθεί. Φυσικά η έρευνα δεν απέδωσε τίποτα. Οι πολυεθνικές τζόγου «σκανάρουν» τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και εφορμούν 6 Φεβρουαρίου 1958 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του. Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ είναι νεκροί ενώ 2 δεν μπορούν να αγωνισθούν ποτέ ξανά. Μέσα στους επιζώντες είναι ο τερματοφύλακας Χάρι Γκρεγκ.
Ο Γκρεγκ σώζει από τα φλεγόμενα συντρίμμια 2 παίκτες τον Μπόμπυ Τσάρλτον και τον Ντένις Βάιλετ. Επίσης σώζει μια μητέρα και το μικρό της.
Η τραγωδία διέλυσε την ομάδα η οποία έπρεπε να ξανακτισθεί από την αρχή με βάση τους διασωθέντες ποδοσφαιριστές.
Νέοι ποδοσφαιριστές προστέθηκαν και το έμβλημα της ομάδας ήταν ένας μικρός φοίνικας που αναγεννιόταν από τις φλόγες.
Ο Χάρι Γκρεγκ στο βιβλίο του «το παιχνίδι του Χάρι» υποστηρίζει ότι τον πλησίασαν μερικά αποβράσματα ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ και του πρότειναν να στήσουν παιχνίδια από τον παράνομο τζόγο. Ο Γκρεγκ πήγε στον προπονητή του Ματ Μπάσμπι και εκείνος άρχισε να φωνάζει «το ‘ξερα γαμώτο».
Όταν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστησαν το παιχνίδι.
Το 1915 (η ημερομηνία δεν είναι ακριβής) η κομπίνα στήθηκε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Εκείνη την εποχή πολλοί ποδοσφαιριστές μιλούσαν για διεφθαρμένο Αγγλικό Πρωτάθλημα όπως οι Μπράιαν Κλαφ, Χάρι Γκρεγκ, ο Τρεβορ Φορντ και ο Κεν Τσισχλομ. Ο Φορντ ισχυρίστηκε ότι το «στήσιμο» ήταν μια γάγγραινα πολύ διαδεδομένη στις Αγγλικές ομάδες.
Τον Δεκέμβριο του 1962 οι ποδοσφαιριστές της Σεφίλντ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Πέιν, Πήτερ Σουάν και Τόνυ Κέι «στήνουν» των αγώνα κατά της αδύναμης Ίπσουιτς και «πιάνονται στα πράσα».
Ο τζόγος εκείνης της εποχής είχε δύο πρόσωπα. Νόμιμος και παράνομος τζόγος. Στον παράνομο τζόγο τα κεφάλαια τα οποία παίζονταν ήταν πολλαπλάσια του νομίμου τζόγου. Οι μεγάλες εταιρείες όπως η William Hill και Ladbrokes αντέδρασαν και απαίτησαν να σταματήσει το φαινόμενο του παράνομου τζόγου. Οι ποδοσφαιριστές (μόνοι τους ή ελεγχόμενοι από τις εταιρείες τζόγου) άρχισαν μια απεργία διαρκείας μέχρι την δεκαετία του 1990 που η υπόθεση Μπόσμαν εξισορρόπησε τα πράγματα.
Ερώτημα:
Για να αγωνισθεί ένας ποδοσφαιριστής από τρίτες χώρες – Αφρική, Ασία κ.λπ. – στο Αγγλικό Πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσει υποταγή και πίστη στις πολυεθνικές του τζόγου;
Στο Αγγλικό Πρωτάθλημα υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση «Κεφαλαίων» για να αποσπάσουν κολοσσιαία κέρδη. Από τι άραγε; Οι πρίγκιπες της Χαζαρικής Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν «προσωπικούς» αγωγούς πετρελαίου και συγκεντρώνουν τεράστια «μαύρα» κεφάλαια. Συμπληρωματικά είναι και βασικοί μέτοχοι της Μάντσεστερ Σίτυ.
Οι Ρώσοι Ολιγάρχες που «ξεφύτρωσαν»¨μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και έγιναν δισεκατομμυριούχοι όπως ο Ρώσο-Εβραίος Ρομάν Αμπράμοβιτς βασικός μέτοχος της Τσέλσι.
Οι Γκλέιτζερς Αμερικάνοι δισεκατομμυριούχοι και κύριοι μέτοχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Αγγλικές ομάδες είναι εισαγμένες στο Αγγλικό Χρηματιστήριο και η μετοχή τους «παίζει».
Ο Ταϊλανδός Βισάι Ρακαριάσκομ Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε σε πτώση του ελικοπτέρου του (δολοφονία ή ατύχημα) ήταν βασικός μέτοχος της Λέστερ.
Όταν η Λέστερ πήρε πρόπερσι το πρωτάθλημα ο Βισάι κέρδισε πακτωλό χρημάτων ενώ κάποιοι «άλλοι» έχασαν τεράστια ποσά. Το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι η βιτρίνα του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και ο «Παράδεισος» του τζόγου.
Οι Αγγλικές ομάδες παίζουν ένα γρήγορο ποδόσφαιρο που μοιάζει με το παιχνίδι Play Station.
Ο πρώτος κανόνας της διαφήμισης είναι ότι «πρέπει να απευθύνεσαι στους καταναλωτές σαν να είναι μικρά παιδιά».
Έτσι όπως τα παιδιά «μαγνητίζονται» όταν παίζουν Play Station έτσι και οι παίκτες του Παγκόσμιου Τζόγου ορκίζονται στο «πεντακάθαρο» Αγγλικό πρωτάθλημα με τις πολλές εκπλήξεις (τυχαίες εκπλήξεις;).
Τα παγκόσμια κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα είναι τουλάχιστον 1 αιώνα πιο μπροστά από τον απλό παίκτη του τζόγου. Τελικά το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο αγνό πρωτάθλημα ή ο ιστός των πολυεθνικών που έχουν πιάσει και απομυζούν δισεκατομμύρια παίκτες του τζόγου;
Για να καταλάβετε πώς τα κεφάλαια του τζόγου ελέγχουν τον παγκόσμιο αθλητισμό θα αναφερθεί ένα «ζωντανό» παράδειγμα.
Στις αρχές του 1970 τα κεφάλαια του τζόγου στοχοποιούν το Ιταλικό Πρωτάθλημα. Πρώτα απ’ όλα «σκανάρουν» το πρωτάθλημα Ιταλίας. Γνωρίζουν απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας του, έχουν καταγραφεί οι «πρόθυμες ομάδες», οι «ευάλωτοι παίκτες» και οι «συνεργάσιμοι παράγοντες» τόσο στις ομάδες όσο και στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Ύστερα γίνεται η «διείσδυση». Πολλά εκατομμύρια επενδύονται στο Ιταλικό ποδόσφαιρο ενώ χειραγωγούνται κορυφαίες ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Την ίδια εποχή μέσω των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) το Ιταλικό Πρωτάθλημα διαφημίζεται ως το καλύτερο και πιο ποιοτικό του κόσμου ενώ μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου το πλαισιώνουν. Το θέαμα γίνεται ελκυστικό (το καλύτερο τυράκι) και η φάκα κλείνει.
Εκατομμύρια τζογαδόροι σε όλο τον κόσμο ποντάρουν τα χρήματά τους στο πιο «ποιοτικό» πρωτάθλημα. Δισεκατομμύρια φιλάθλων έχουν «πειστεί» μέσω των ΜΜΕ και λόγω του ελκυστικού θεάματος για την ποιότητα και την «καθαρότητα» του Ιταλικού πρωταθλήματος.
Οι επενδυτές μέσω των «στημένων» αγώνων κερδίζουν κολοσσιαία ποσά πολλαπλάσια των επενδύσεών τους.
Οι Ανταγωνιστικές Εταιρείες του στοιχήματος φροντίζουν να σπάσουν την «φούσκα».
Στις 23 Μαρτίου 1980 σκάει το σκάνδαλο «τοτονέρο» το πρώτο μεγάλο οργανωμένο σκάνδαλο που αφορούσε παράνομο στοιχηματισμό και διαμόρφωση αποτελεσμάτων σε πολλούς αγώνες της Serie A.
33 ποδοσφαιριστές συλλαμβάνονται (μεταξύ τους και ο Πάολο Ρόσι) και ακόμα 5 άτομα («αυτοφοράκηδες») κανένα όμως στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου. Ο πρόεδρος της Μίλαν Φελίπες Κολόμπο αποβλήθηκε δια παντός από τα γήπεδα.
Η Μίλαν (πρωταθλήτρια του 1974) μαζί με την Λάτσιο υποβιβάσθηκαν στην Serie B.
Στις Αβελίνο, Μπολόνια, Περούτζια αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί.
Φυσικά η Μίλαν και η Λάτσιο ήταν ομάδες «υπεράνω πάσης υποψίας». Η Μίλαν συμμετείχε και στον «στημένο» τελικό του 1994 του Champions League όπου έχασε από την Μάρσεϊγ 1 – 0 όπου έσπασαν τα προγνωστικά και έστειλε εκατομμύρια τζογαδόρους στον «κουβά» φυσικά κανένα πρωτάθλημα δεν ξεφεύγει από τον ιστό των πολυεθνικών του τζόγου έτσι το 2006 σκάει πάλι στο Ιταλικό πρωτάθλημα το σκάνδαλο Calciopoli που αφορούσε την επικοινωνία πολλών παραγόντων με διαιτητές για «στήσιμο» παιχνιδιών και ευνοϊκή μεταχείριση.
Εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλάπηκαν.
Επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο γενικός Διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι.
Η Γιουβέντους υποβιβάσθηκε στην Serie B και της αφαιρέθηκαν και οι 2 τελευταίοι τίτλοι που είχε κατακτήσει. Η Γιουβέντους είναι ομάδα «υπεράνω πάσης υποψίας».
Φυσικά η ζημιά στο Ιταλικό Ποδόσφαιρο «αποκαταστάθηκε» με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 από την Ιταλία ενώ πάλι κανένα στέλεχος των πολυεθνικών του τζόγου δεν πειράχθηκε. Ποιοι όμως έχασαν από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις;
Οι παίκτες του τζόγου.
Και ποιοι κέρδισαν κολοσσιαία ποσά;
Οι πολυεθνικές του τζόγου.
Αμέσως μετά το σκάνδαλο στην ηγεσία της Γιουβέντους Επανήλθε ο Τζιάνι Ανιέλι. Ο Τζιάνι Ανιέλι είναι ένα βασικότατο μέλος και ανήκει στους σκληροπυρηνικούς της Λέσχης Μπίλντεργκ. Η FIAT της οικογένειας Ανιέλι έγινε πανίσχυρη κατά την διακυβέρνηση της Ιταλίας από τον Μουσολίνι. Ο Τζιάνι Ανιέλι μπορεί να προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροπλάνο σε όποιο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ γουστάρει. Έχει παίξει βασικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας μέσω της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ όπως στην 21η Απριλίου του 1967, στο Πολυτεχνείο, στην διχοτόμηση της Κύπρου, οργάνωση 17 Νοέμβρη – θυγατρική της CIA από το 1970 κ.α.
Θα μπορούσα να γράφω εκατοντάδες σελίδες για τον έλεγχο των πολυεθνικών στον Αθλητισμό σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις χώρες.
Η FIFA και η UEFA που διοικούν το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο έχουν κατηγορηθεί δεκάδες φορές (αποδεδειγμένα) για διαφθορά). Η κορυφή είναι διεφθαρμένη ενώ τα μέλη – ομοσπονδίες και ομάδες – είναι πεντακάθαρα και αγνά;
Η FIFA και η UEFA έχουν συντάξει ένα σύστημα δικαίου με τα δικά τους δικαστήρια (GAS κ.λπ.) και δικάζουν χώρες και ομάδες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Ενώ οι πηγές χρηματοδότησής τους είναι αμφισβητήσιμες.
Παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία στο Κύπελλο Εθνών του 1992 που αποκλείσθηκε για πολιτικούς λόγους.
Τα «πειράματα» της FIFA τα αντέγραψαν οι Παγκόσμιες Πολυεθνικές με την συμφωνία ΤΤΙΠ.
Στην συμφωνία το δίκαιο των Πολυεθνικών υπερέχει του Εθνικού δικαίου των χωρών. Αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια Πολυεθνική και μια χώρα η διαφορά δικάζεται στο «εσωτερικό δικαστήριο» της Πολυεθνικής και μετά επιβάλλεται στην χώρα. Ακριβώς όπως η FIFA και η UEFA δικάζουν τις ομοσπονδίες και τις ομάδες.
Η UEFA και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν την Ελλάδα και την Κύπρο ανάμεσα στις 6 κορυφαίες χώρες που η διαφθορά στο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα. Μόνο ερωτήματα καλόπιστα χωρίς κανένα υπονοούμενο μπορούν να διατυπωθούν.
Υπήρχε κάποια εποχή που κάποιοι κέρδιζαν μεγάλα ποσά παίζοντας ΠΡΟ-ΠΟ και «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» μετά την λήξη των αγώνων ενώ τα δελτία εμφανίζοντας ότι είχαν παιχθεί πριν;
Βουλευτίνα του ΚΚΕ είχε κάνει επερώτηση στην Βουλή παρουσιάζοντας καταλόγους παιγμένων δελτίων μετά την λήξη των αγώνων και ονομάτων που κέρδισαν μεγάλα ποσά; Η ίδια βουλευτίνα τα είχε καταγγείλει σε ραδιοφωνικές εκπομπές;
Έγινε Εισαγγελική έρευνα και βρέθηκαν μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας που κέρδισαν από τα παραπάνω δελτία;
Τι γνώριζαν οι διοικήσεις του ΟΠΑΠ;
Η έρευνα σταμάτησε ξαφνικά ύστερα από εντολή ποιών προσώπων;
Η δικαιοσύνη χειραγωγείται;
Υπήρχε «παράγκα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και υπάρχει δίκη σε εξέλιξη για «εγκληματική οργάνωση» που έστηνε παιχνίδια και ρύθμιζαν το πρωτάθλημα;
Γιατί η δίκη δεν προχωράει;
Στην δικογραφία βρίσκονται όλα τα μέλη που έστηναν παιχνίδια και ρύθμιζαν όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο ή οι εγκέφαλοι δεν αναφέρονται πουθενά;
Η Παράγκα συνεδρίαζε τακτικά σε κτήριο στην Λεωφόρο Αθηνών και ποια μέλη της έχουν λογαριασμούς εκατομμυρίων;
Στον ηλεκτρονικό τζόγο αυτός που ελέγχει το λογισμικό ελέγχει και τις κληρώσεις;
Ο μεγάλος Νίκος Τσιφόρος έγραφε «στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που τα παίρνουν και αυτοί που τα δίνουν». Δυστυχώς το 99.5% τα δίνει και το 0,5% τα παίρνει.
Τραπεζικός
Κατηγορίες:
Σχόλια