Τέλος οι μετανάστες στην Ιταλία – Κάθετος ο Τζ. Κόντε για το μεταναστευτικό: «Ή τους μοιράζετε στην Ευρώπη ή δεν βγαίνουν στην ξηρά»

Παράδειγμα πατριωτισμού και υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων δίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παραμένοντας κάθετος στην τακτική αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Την ώρα που η Ιταλική κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα το καλό της χώρα, η Αθήνα ετοιμάζεται να δεχθεί επαναπροωθήσεις από την Γερμανία. Με τι αντάλλαγμα; Η πάγια πλέον τακτική των Ιταλών θα πρέπει να παραδειγματίσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διαμηνύει ότι οι 450 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν στ’ ανοιχτά της Σικελίας δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση δεκτοί στη χώρα του και απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία τονίζει ότι «η Ιταλία δεν είναι διατεθειμένη, πλέον, να σηκώσει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Είτε θα μοιραστούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ή δεν θα βγουν στην ξηρά», τόνισε ο ίδιος. Ο Τζ. Κόντε είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τρία είναι τα σενάρια που εξετάστηκαν: 1. Άμεση κατανομή των 450 σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 2. Να γίνουν επαφές με τη Λιβύη για την επαναπροώθησή τους από εκεί όπου ξεκίνησαν. 3. Να παραμείνουν στα πλοία, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους και θα εξεταστούν τα αιτήματα τους. Θυμίζουμε ότι οι 450 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα το πρωί όταν το αλιευτικό με το οποίο είχαν σαλπάρει από τη Λιβύη κινδύνευε να βυθιστεί και έκτοτε βρίσκονται εν πλω σε δύο στρατιωτικά πλοία, νότια της Σικελίας. Η θέση του Ματέο Σαλβίνι είναι σαφέστατα κατά της Μάλτας, η οποία δεν αλλάζει απόφαση υποστηρίζοντας ότι επικοινώνησε το κέντρο της Ρώμης μαζί της όταν το σκάφος ήταν 53 ναυτικά μίλια από τη Λαμπεντούζα και σε διπλάσια απόσταση από τη Μάλτα και ενώ οι μετανάστες είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να πάνε στη Λαμπεντούζα. Επομένως η Μάλτα θεωρεί ότι είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Την ελληνική Κυβέρνηση ξεφτιλίζει ο Μ. Σαλβίνι. ‘Ετσι λοιπόν, από δύο πλευρές θα δέχεται πλέον παράνομους μετανάστες η Ελλάδα: Από τη μια η Τουρκία και από την άλλη η Γερμανία, χωρίς πλέον να μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη, καθώς όταν θα εντοπίζονται θα επιστρέφονται πάλι πίσω. «Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους «πρόσφυγες» που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος», ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters. Τι είπε ο Σαλβίνι Η Ιταλία δεν θα κλείσει συμφωνία σε διμερές επίπεδο, προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλάβει δράση για να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορά της και αρχίσει να μοιράζεται δικαιότερα το βάρος των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι, του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ο Σαλβίνι τόνισε πως οι όροι που θέτει πρέπει να ικανοποιηθούν «πριν δεχθούμε έστω έναν μετανάστη στην Ιταλία».



Παράδειγμα πατριωτισμού και υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων δίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παραμένοντας κάθετος στην τακτική αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Την ώρα που η Ιταλική κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα το καλό της χώρα, η Αθήνα ετοιμάζεται να δεχθεί επαναπροωθήσεις από την Γερμανία. Με τι αντάλλαγμα; Η πάγια πλέον τακτική των Ιταλών θα πρέπει να παραδειγματίσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διαμηνύει ότι οι 450 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν στ’ ανοιχτά της Σικελίας δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση δεκτοί στη χώρα του και απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία τονίζει ότι «η Ιταλία δεν είναι διατεθειμένη, πλέον, να σηκώσει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είτε θα μοιραστούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ή δεν θα βγουν στην ξηρά», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τζ. Κόντε είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τρία είναι τα σενάρια που εξετάστηκαν:

1. Άμεση κατανομή των 450 σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.



2. Να γίνουν επαφές με τη Λιβύη για την επαναπροώθησή τους από εκεί όπου ξεκίνησαν.

3. Να παραμείνουν στα πλοία, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους και θα εξεταστούν τα αιτήματα τους.

Θυμίζουμε ότι οι 450 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα το πρωί όταν το αλιευτικό με το οποίο είχαν σαλπάρει από τη Λιβύη κινδύνευε να βυθιστεί και έκτοτε βρίσκονται εν πλω σε δύο στρατιωτικά πλοία, νότια της Σικελίας.

Η θέση του Ματέο Σαλβίνι είναι σαφέστατα κατά της Μάλτας, η οποία δεν αλλάζει απόφαση υποστηρίζοντας ότι επικοινώνησε το κέντρο της Ρώμης μαζί της όταν το σκάφος ήταν 53 ναυτικά μίλια από τη Λαμπεντούζα και σε διπλάσια απόσταση από τη Μάλτα και ενώ οι μετανάστες είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να πάνε στη Λαμπεντούζα.

Επομένως η Μάλτα θεωρεί ότι είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Την ελληνική Κυβέρνηση ξεφτιλίζει ο Μ. Σαλβίνι. ‘Ετσι λοιπόν, από δύο πλευρές θα δέχεται πλέον παράνομους μετανάστες η Ελλάδα: Από τη μια η Τουρκία και από την άλλη η Γερμανία, χωρίς πλέον να μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη, καθώς όταν θα εντοπίζονται θα επιστρέφονται πάλι πίσω.

«Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους «πρόσφυγες» που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος», ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τι είπε ο Σαλβίνι

Η Ιταλία δεν θα κλείσει συμφωνία σε διμερές επίπεδο, προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλάβει δράση για να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορά της και αρχίσει να μοιράζεται δικαιότερα το βάρος των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι, του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ο Σαλβίνι τόνισε πως οι όροι που θέτει πρέπει να ικανοποιηθούν «πριν δεχθούμε έστω έναν μετανάστη στην Ιταλία».
pentapostagma.gr]
Σχόλια