Όταν οι «ξένοι» αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από «κάποιους» Έλληνες




Του Γιώργου Φαρμάκη


Οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα τους σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Η «αρρώστια» των Ελλήνων είναι το πάθος που έχουν να μεταδίδουν την γνώση που έχουν. Αυτή την «αρρώστια» όμως κάποιοι δεν την εκτιμάνε.


Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι Έλληνες, αρνήθηκαν την Ιστορία τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, είδαμε ανθρώπους να μην σέβονται τους Έλληνες οι οποίοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της χώρας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Συνδικαλιστής της ΔΕΗ, ο οποίος πάτησε στην κυριολεξία το κενοτάφιο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.


Είναι βέβαιο, ότι την πράξη αυτού του ανθρώπου την αποδοκίμασαν οι περισσότεροι αλλά υπήρξαν αρκετοί οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν, καθώς κανένας δεν σταμάτησε τον Συνδικαλιστή, κανένας δεν του ζήτησε τον λόγο.


Μια μερίδα του κόσμου, δεν δείχνει σεβασμό στον Ελληνικό Πολιτισμό αλλά και στην Ιστορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το εξής γεγονός:


Υπάρχουν πολίτες σε αυτή την χώρα, οι οποίοι επιθυμούν να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας.


Μα θα πει κανείς, αυτοί είναι λίγοι και μπορεί να μην είναι καν Έλληνες, αφού οι περισσότεροι αγαπάνε τον Ελληνικό πολιτισμό. Το ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν μιλάνε κατά της χώρας τους όμως δεν είναι αρκετό. Κανένας πολίτης δεν…διαδήλωσε για την «δολοφονία» της Ελληνικής γλώσσας, κανένας δεν διαδήλωσε για την μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών. Μέχρι πρόσφατα, οι Έλληνες δεν είχαν βγει στον δρόμο για τα Εθνικά θέματα αλλά έβγαιναν να παραπονεθούν μόνο για τα Οικονομικά θέματα (Αγανακτισμένοι κλπ).


Το ευτυχές γεγονός είναι ότι στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Την ίδια ώρα λοιπόν που οι Έλληνες πολίτες δεν βγήκαν να «διαδηλώσουν» για τα Εθνικά θέματα (με εξαίρεση τα Συλλαλητήρια, όπως διαβάσατε παραπάνω), οι «ξένοι» βγήκαν και διαδήλωσαν για να μην σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.


Όπως διαβάσατε στο el, στο Βέλγιο έγινε διαδήλωση μαθητών και καθηγητών, με αίτημα τη συνέχιση της διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στα φλαμανδικά σχολεία.


«Μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία ακόμα κι αν είναι νεκρή» επισημαινει η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard», με αφορμή ένα συλλαλητήριο μαθητών και καθηγητών που πραγματοποιείται σήμερα στη Γάνδη, με αίτημα τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας.


Οι οργανωτές εκτιμούν ότι περίπου 1.000 μαθητές και περισσότεροι απο 100 καθηγητές λαμβάνουν μέρος στη συγκέντρωση.


[Πηγή] el.gr
Σχόλια