Η Αυστρία αναστέλλει την πρόνοια για τους μη γερμανούς ομιλητές αλλοδαπούς, πρόσφυγες



Η αυστριακή καγκελάριος Sebastian Kurz έχει λάβει αυστηρότερη στάση για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη ροή της μετανάστευσης στη χώρα.

Ο δεξιός συνασπισμός της Αυστρίας ανακοίνωσε τα τροποποιημένα σχέδια του να μειώσει τις παροχές για τους αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, που δεν μιλούν γερμανικά για πέντε χρόνια.

"Ο βασικός κανόνας που θα εισαγάγει είναι ότι η γερμανική θα γίνει το κλειδί για την πρόσβαση στο πλήρες ελάχιστο όφελος. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει επαρκείς γλωσσικές δεξιότητες δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το ελάχιστο όφελος », δήλωσε ο Καγκελάριος Κούρς σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η αμοιβή θα περιοριζόταν στα 563 ευρώ (656 δολάρια) ανά μήνα και θα ανερχόταν σε 863 ευρώ (1 000 δολάρια) το μήνα εάν ένα άτομο περάσει μια δοκιμασία γερμανικής γλώσσας.

"Η ελευθερία εγκατάστασης είναι η ελευθερία της εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Η ελευθερία εγκατάστασης δεν είναι η ελευθερία να αναζητήσουμε το καλύτερο σύστημα κοινωνικών παροχών και υπό αυτήν την έννοια αυτή η περίοδος αναμονής είναι κατά τη γνώμη μου ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ", ανέφερε ο κ. Kurz, αναφερόμενος στην προηγούμενη μεταρρύθμιση των παροχών της κυβέρνησης, η βασική ελάχιστη παροχή πρέπει να έχει ζήσει στην Αυστρία για πέντε από τα τελευταία έξι χρόνια, η οποία παρεμποδίστηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο τον Μάρτιο.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Kurz πρότεινε να εγκατασταθούν οι φρουροί της ΕΕ για την περιπολία στην Αφρική για να εξαλείψουν τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Ο Καγκελάριος είπε ότι ανησυχεί ότι οι ποσοστώσεις πρόσφυγας της ΕΕ για τη διανομή των μεταναστών γύρω από τα κράτη μέλη δεν ήταν ρεαλιστικές.


Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση Kurz πρότεινε αυστηρότερα μέτρα κατά των αιτούντων άσυλο, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης των τηλέφωνών τους για να ελέγξουν την ταυτότητά τους, να καταγράψουν την εγκληματικότητα και να προσδιορίσουν τη χώρα προέλευσης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ταχύτερες απελάσεις για όσους διαπράττουν εγκλήματα, ακόμα και παιδιά. οι δράστες υποτίθεται ότι στέλνονται σε κέντρα κράτησης για απέλαση μετά την εκτέλεση ποινών.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κούρτ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου μετά από άτυπη υπουργική συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ΟΑΣΕ, στο Mauerbach nar Βιέννη της Αυστρίας, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας τον Οκτώβριο του 2017, ο Kurz έθεσε τον αγώνα κατά της με αποτέλεσμα το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (OVP) να κερδίσει την υποστήριξη του 31,5% των ψηφοφόρων στις τακτικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Ο Kurz ορκίστηκε ως καγκελάριος, όταν η OVP κατέληξε σε συναίνεση με το δεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) του Heinz-Christian Strache για τη σύσταση κυβέρνησης συνασπισμού.


Σχόλια