ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟ ΣΩΜΑ!



Ο Αμερικανός ερευνητής Cleve Backster, ο οποίος πέρασε 36 χρόνια μελετώντας την επικοινωνία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των κυττάρων των ζωντανών οργανισμών όλων των βαθμίδων, έδειξε πως οι σκέψεις και η ανθρώπινη συνείδηση επηρεάζουν δραστικά τα ανθρώπινα κύτταρα. Έτσι, στο βιβλίο του «Primary Perception» (C. Backster, Primary Perception: Biocommunication with plants, living foods, and human cells, White Rose Millennium Press, 2003) περιγράφει πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.



Η έρευνά του ξεκίνησε το 1966, όταν άρχισε να παρακολουθεί ένα φυτό του είδους «Δράκαινα» στο εργαστήριό του χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους. Σκεπτόμενος με ποιούς τρόπους θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα ηλεκτρικής δραστηριότητας στο φυτό, το οποίο το είχε συνδέσει με τα σχετικά ηλεκτρόδια, κάποια στιγμή φαντάστηκε το φυτό που ήταν συνδεδεμένο να καίγεται και τότε παρατήρησε ότι η βελόνα του ανιχνευτή εκτοξεύτηκε στα ύψη, δείχνοντας ιδιαίτερα έντονη αντίδραση από την πλευρά του φυτού. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, τον εξέπληξε ιδιαίτερα και πήγε στο διπλανό δωμάτιο για να πάρει τα σπίρτα, έχοντας κατά νου ότι μπορεί το φυτό να ανιχνεύσει με κάποιο τρόπο τη δύναμη της ανθρώπινης πρόθεσης. Όταν επέστρεψε με τα σπίρτα το φυτό εξακολουθούσε να δείχνει την ίδια έντονη αντίδραση και αυτή τη φορά η επιστροφή του προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές στο γράφημα. Ο Backster αποφάσισε να σταματήσει με τη σκέψη να εκφράζει κάποια απειλή επιστρέφοντας τα σπίρτα στο διπλανό δωμάτιο και τότε το γράφημα άρχισε να πέφτει, αφού το φυτό φάνηκε ότι ηρέμησε, λόγω προφανώς της απόσυρσης της απειλής. Όταν ο Backster υποκρίθηκε ότι θα επαναλάβει το ίδιο και θα πάει να κάψει το φυτό, αυτό δεν έδειξε καμία αντίδραση και έτσι φάνηκε σα να κατάλαβε τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική και τη ψεύτικη πρόθεση. Μετά απ’ όλα αυτά στο τέλος ανακάλυψε ότι τα φυτά «συντονίζονται συναισθηματικά» με εκείνον που τα φροντίζει ανταποκρινόμενα ανάλογα τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά του συναισθήματα, ακόμη κι’ αν μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα απουσίας. Επίσης, τα αποτελέσματα των γραφικών παραστάσεων, με τις επιρροές που δέχονταν τα φυτά, έδειξαν ότι τα φυτά δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματα εκείνων που τα φροντίζουν σε αντιδιαστολή με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων που βρίσκονται γύρω.
Μετά από αυτά τα πειράματα στα φυτά, ο Backster επέκτεινε τις έρευνές του σε ανθρώπινα κύτταρα με στόχο να ανιχνεύσει την παρουσία συνείδησης. Πήρε, λοιπόν, λευκά αιμοσφαίρια από διάφορους ανθρώπους και κατέγραψε τις αντιδράσεις των κυττάρων καθώς οι άνθρωποι αυτοί βίωναν διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις. Έτσι, κατ’ αρχάς ανακάλυψε ότι τα ειλικρινά συναισθήματα ήσαν εκείνα που επηρέαζαν τα υπό εξέταση κύτταρα. Επίσης, παρατήρησε ότι τα συναισθήματα μπορούσαν να επηρεάσουν τα κύτταρα από μακριά και η απόσταση δεν έπαιξε απολύτως κανένα ρόλο, ενώ οι γραφικές παραστάσεις των μετρήσεων στα κύτταρα ακολουθούσαν ακριβώς τις ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις των υπό εξέταση ατόμων. Τα πειράματα αυτά επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά το φαινόμενο της «κβαντικής διεμπλοκής», κατά την οποία δύο υλικά σωματίδια που έχουν έρθει σε κάποιου είδους αλληλεπίδραση εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι συνδεδεμένα ακόμη κι’ αν τα χωρίζει τεράστια απόσταση. Προφανώς, αυτό το φαινόμενο υποδεικνύει ότι όλα υπάρχουν σε μία ενιαία ενότητα και όλα παντού και πάντα είναι αλληλοεξαρτώμενα. Το πολύ σημαντικό, όμως, που προκύπτει από τις παραπάνω έρευνες είναι ότι οι σκέψεις μας και η πρόθεσή μας έχει πολύ μεγάλη δύναμη στο να επηρεάζει αναλόγως τα κύτταρά μας και συνεπώς στο να μπορεί να θεραπεύσει το σώμα μας, αρκεί να εστιάζουμε σωστά τη σκέψη μας και να στέλνουμε έτσι τα κατάλληλα μηνύματα θεραπείας και αποκατάστασης κατ’ ευθείαν στα κύτταρά μας.

viosyn.gr
Σχόλια