Απορρίμματα καφέ τώρα κοστίζουν 480% περισσότερο από κόκκους καφέ εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης στις ΗΠΑ



Αρκετά δίκτυα καφέ στην Βόρεια Αμερική προσφέρουν τώρα ένα νέο εμπορικό σήμα από το κανονικό σας φλιτζάνι Joe στα μενού τους - και βασίζεται στα αποξηραμένα απόβλητα, ένα υποπροϊόν της βιομηχανικής καφεκοπτείας.
Kristian Rouz - Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για αποξηραμένο φλοιό καφέ, γνωστή ως cascara, οδηγεί τις τιμές για όσα απορρίπτονται ως απόβλητα στην καλλιέργεια καφέ για δεκαετίες, αν όχι για αιώνες.

Αυτό αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους αγρότες καφέ στην Κεντρική Αμερική και πέρα από αυτό, καθώς τα καταστήματα καφέ αλυσίδας - κυρίως το Starbucks με έδρα το Σιάτλ και την Ουάσιγκτον - βασίζονται όλο και περισσότερο στα φασόλια καφέ παρά στα φασόλια.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για τον Καφέ, η διεθνής αγορά καφέ είναι έτοιμη να επεκταθεί στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021, ενώ η Starbucks πωλεί περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ τον χρόνο. Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ έχει μετακομίσει πρόσφατα να χρησιμοποιήσει αποξηραμένο φλοιό καφέ ως υποκατάστατο κόκκων καφέ εν μέρει ως προσπάθεια να μειώσει το υποτιθέμενο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παγκόσμιας καλλιέργειας καφέ.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος και πιο ελκυστικός για τον καταναλωτή λόγος για την αυξανόμενη χρήση αποβλήτων καφέ. Οι αγρότες του καφέ λένε ότι το cascara μπορεί να απορροφήσει γεύσεις άλλων προϊόντων, για παράδειγμα, φρούτα όπως το αβοκάντο και τα πράσινα μήλα.

Επιπλέον, η κασκάρα υποτίθεται ότι έχει μια πιο ήπια γεύση, η οποία είναι πιο ελκυστική για το ευρύτερο κοινό μαζικής κατανάλωσης σε αλυσίδες γρήγορου φαγητού, παρά για λάτρεις του καφέ.
"Ανακαλύψαμε ότι έχει μια βαθιά, πλούσια, κερασιά και γεύση ημερομηνίας", δήλωσε ο Matt Poli, διευθυντής ποτών στο Nashville, που εδρεύει στο Tennessee.
Η Starbucks εισήγαγε τα νέα της παρασκευάσματα με βάση το κασκάρα σε ολόκληρη την Αμερική και τον Καναδά πριν από αρκετούς μήνες, ενώ άλλες αλυσίδες καφέ - όπως οι Blue Coffee Coffee και οι Stumptown Coffee Roasters - έχουν προσθέσει καφέ στα απορρίμματα.

FoulsCode.com
Σχόλια