ΟΟΣΑ: Λιτότητα και φτώχεια μέχρι το…2060 | Οδός Δραχμής





Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνει την έκθεση-μνημόσυνο για την ελληνική οικονομία που του παραδίδει ο επίσης χαμογελαστός Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ ( Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) Άνχελ Γκουρία, σε επίσημη εκδήλωση πανηγυρικού τύπου, την Δευτέρα που μας πέρασε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η έκθεση-μηνμόσυνο, προβλέπει λιτότητα μέχρι το …2060, νέους φόρους, περικοπές δημόσιων δαπανών, αυξήσεις ορίων συναταξιοδότησης για τρία χρόνια κλπ.

Στις προβλέψεις του ο Οργανισμός αναφέρεται σε ανάκαμψη της οικονομίας με ρυθμό ανάπτυξης 2% του ΑΕΠ για φέτος (όσο προβλέπει και το ΔΝΤ) και 2,3% του ΑΕΠ από το 2019 μέχρι και το 2022 που θα υποχωρήσει ελαφρά, στο 2,2% μέχρι και το 2026 και στο 1,8% του ΑΕΠ το 2030.
Το γεγονός ότι, οι προβλέψεις του περισπούδαστου οργανισμού δεν έχουν ποτέ επαληθευθεί είναι προφανώς άνευ σημασίας.
Στην ίδια έκθεση -μνημόσυνο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει για φέτος στο 4% του ΑΕΠ και στο 3,6% το 2019 και στην συνέχεια θα μείνει στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022, ενώ στην συνέχεια θα υποχωρήσει σε μέσο επίπεδο κοντά στο 2,2% του ΑΕΠ μέχρι και το 2060.
Φυσικά όλα αυτά τα πλεονάσματα που προέρχονται από αιματηρές φοροκαταιγίδες και αναβολές πληρωμής κρατικών υποχρεώσεων, θα πάνε ολόκληρες σε τοκοφόρα δάνεια τα οποία συνεχώς αυξάνονται.Αλλά για να πληρωθούν τα χρέη, καταβάλλουμε επι πλέον 10-20% (17-35 δις) ετησίως από εκποιήσεις της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Πραγματικό ξεπούλημα-ξεκλήρισμα της χώρας δηλαδή.
Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ ( ο Θεός να τις κάνει προβλέψεις), βασίζονται σε δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι ότι η Ελλάδα δεν θα αναστρέψει καμία από τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει από το 2015 και η δεύτερη ότι θα πρέπει να πάρει και νέα μέτρα λιτότητα ειδικότερα όσον αφορά τους φόρους και τις δαπάνες, ειδικά για συντάξεις και κοινωνική προστασία.
Αυτό σημαίνει δηλ. πως, εκτός από μεγαλύτερη φτώχεια, περισσότερη λιτότητα και περιορισμό της ρευστότητας της οικονομίας, με συνέπεια τη συνέχιση της ύφεσης.Το γεγονός ότι, μελέτες ερευνητών του ίδιου του ΟΟΣΑ, αναφέρουν ότι, υπο συνθήκες ύφεσης της οικονομίας,οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα έχουν το πολύ ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 1-,1,5% ή μπορεί να επιφέρουν ακόμα και μείωση του ΑΕΠ, είναι επίσης άνευ σημασίας για τους περισπούδαστους εγκέφαλους που σκέφτονται και επιβάλλουν όλα αυτά τα δολοφονικά μέτρα.
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι πονηροί δανειστές και εμείς χαμογελάμε μπροστά στην άβυσσο. Και αναρωτιόμαστε. Είναι αυτοί οι “κουτόφραγκοι” όπως τους αποκαλούσαμε παλαιότερα, ή εμείς είμαστε οι δουλόφρονες-ηλίθιοι ;
odosdrachmis.gr
Σχόλια