Αποφασίζουν για την Συρία... LIVE η συνεδρίαση




LIVE η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ , για την επίθεση με χημικά (BINTEO)...
Έκκληση στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα έκανε ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Σταφάν ντι Μιστούρα, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε...
να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση.
Όπως είπε, είναι πλέον πιο επικίνδυνο από ποτέ να υπάρξει μια γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ των περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων τα συμφέροντα των οποίων συγκρούονται στην περιοχή.

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση:




Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εκπόνηση ενός σχεδίου ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται η δημιουργία ενός «νέου μηχανισμού ανεξάρτητης έρευνας των Ηνωμένων Εθνών» για την καταφυγή στα χημικά όπλα στη Συρία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ο νέος μηχανισμός έρευνας θα έχει αρχικά εντολή ενός έτους, η οποία θα είναι ανανεώσιμη.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, ο ΟΗΕ δεν διαθέτει οργανισμό έρευνας για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία μετά τη διάλυση στα τέλη του 2017 της JIM, καθώς δεν ανανεώθηκε η θητεία της εξαιτίας ρωσικών αντιδράσεων (υπό τη μορφή βέτο).

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός 24 έως 48 ωρών, τονίζοντας για την επίθεση στη Συρία ότι «ήταν φρικτό, τρομακτικό...» καθώς και ότι «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό»..

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους, διευκρινίζοντας ότι «θα υπάρξουν συνέπειες γι΄αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα». Επίσης, ανέφερε ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα της χημικής επίθεσης αντιστοιχούν σε παράγοντα που προκαλεί ασφυξία ή σε νευροτοξικό παράγοντα.

Παράλληλα, ο Γάλλος γιατρός Ραφαέλ Πιτί υποστήριξε ότι ένα επιπλέον συστατικό προστέθηκε στο χλώριο στην επίθεση με χημικά όπλα στη Γούτα της Συρίας, πιθανότατα αέριο σαρίν, προκειμένου να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους.

«Περί τις 16.30 πραγματοποιήθηκε μία πρώτη χημική επίθεση, με χλώριο, με θύματα όπως μπορούμε να τα περιμένουμε από τέτοιου είδους επιθέσεις, πολλά θύματα από ασφυξία, αλλά μικρός αριθμός νεκρών», δήλωσε ο γιατρός, στέλεχος της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Union des Organisations de Secours et Soins Medicaux (UOSSM).
nonews-news.blogspot.gr
Σχόλια