Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου αποκάλυψε το ένα πράγμα που τον κάνει δυστυχισμένο



Ο 72ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΑΧΌΣ ΑΠΌ ΤΟ ΘΙΒΈΤ ΞΈΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΎΜΕΝΟΙ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ





Ο Matthieu Ricard, ένας βουδιστής μοναχός από το Θιβέτ, λέγεται πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ακόμα και εκείνον τον κάνει δυστυχισμένο. Επιστήμονες έδωσαν στον 72χρονο τον τίτλο, αφού πήρε μέρος σε μία 12χρονη έρευνα σχετικά με τον διαλογισμό και την συμπόνια στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin. Αλλά ο Ricard, που προέρχεται από την Γαλλία και μένει σε ένα μοναστήρι στο Νεπάλ, είχε δηλώσει στο GQ πως βρίσκει τον τίτλο "παράλογο".

"Ξέρω πιο ευτυχισμένους μοναχούς," είπε ο βουδιστής που μπορεί να κάνει διαλογισμό για μέρες κάθε φορά. "Πραγματικά ξέρω. Είναι παράλογο," συμπλήρωσε. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την προσοχή που έλαβε όταν δημοσιεύθηκε η έρευνα, ρώτησε τον Δαλάι Λάμα αν θα μπορούσε να εξαφανιστεί σε ένα άσυλο. Αλλά εκείνος είπε στον Ricard πως ο κόσμος χρειαζόταν την καθοδήγησή του. "Αν θέλουν να είσαι εσύ ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, τότε ας είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος," είπε.

Για να φτάσει στο συμπέρασμα πως ο Ricard είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου, ο νευροεπιστήμονας Richard Davidson έβαλε στον μοναχό 256 αισθητήρες όσο εκείνος έκανε διαλογισμό πάνω στη συμπόνια. O Davidson ανακάλυψε πως ο εγκέφαλος του Ricard παρήγαγε ένα επίπεδο κυμμάτων γάμμα -που είναι συνδεδεμένα με τη συνείδηση, τη προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη- που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην επιστημονική λογοτεχνία.
"Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης μία υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δεξί, επιτρέποντάς του να έχει μία ασυνήθιστα μεγάλη χωρητικότητα για ευτυχία και μία μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα," έγραψε τότε ο Davidson.
Όταν ρωτήθηκε πως εμείς μπορούμε να βρούμε την ευτυχία, ο Ricard είχε πει στο Business Insider πως το κλειδί είναι η καλοσύνη και ο αλτρουΐσμός. Το να γυμνάζουμε το μυαλό μας σκεφτόμενοι χαρούμενες σκέψεις συνεχώς για 15 λεπτά τη μέρα επίσης βοηθάει. Η επιστήμη μπορεί να υποστηρίξει τις ιδέες του, αφού η έρευνα του Davidson δείχνει πως 20 λεπτά διαλογισμού μπορεί να κάνει κάποιον να νιώθει πιο χαρούμενος. Μιλώντας στο GQ, είπε πως το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους είναι επίσης επιβλαβές. "Η σύγκριση είναι ο δολοφόνος της ευτυχίας," είπε.
jenny
Σχόλια