Πραξικόπημα Ερντογάν με την «Λύκαινα» να ομολογεί: «Μοιράζει όπλα σε πολίτες, μας πάει για εμφύλιο»




Καζάνι που βράζει ήδη η Τουρκία με τον εκτός ελέγχου Ρ.Τ.Ερντογάν να προχωρά στο πρώτο πραξικόπημα! Ηδη όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το κλίμα στην Τουρκία μυρίζει μπαρούτι με τον Ερντογάν αποφασισμένο να επικρατήσει με κάθε κόστος.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χτες έριξε τα πρώτα πυρά λέγοντας πως η τουρκική αντιπολίτευση υποστηρίζεται και συνεργάζεται με τον Τ.Σόρος!

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Ανέφερε πως έχουν την υποστήριξη εξωτερικών δυνάμεων που έχουν στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης του και της προεδρίς του στις εκλογές του Ιουνίου.


Με μια πρωτοφανή κίνηση, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγό Χ.Ακάρ, στον Α.Γκιουλ, για να του αλλάξει γνώμη και να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές!

Κοινώς, του «κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο» !

Με «απεσταλμένο» τον Τούρκο ΑΓΕΕΔΔ και απειλές κατά της ζωής του ο πρώην πρόεδρος Γκιούλ «πείστηκε» τελικά να μην κατέλθει του εκλογικού στίβου και να θέσει σε εν αμφιβόλω την «σίγουρη» προειλημμένη εκλογή του Ερντογάν που κάνει τα πάντα για να βγει πρόεδρος της χώρας.



«Δεν θα είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου»δήλωσε ο τέως Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προφανώς έχοντας τα » όπλα» στραμμένα επάνω του και ψελλίζοντας δικαιολογίες ότι…δήθεν οι επαφές που είχε με τον αρχηγό του Κόμματος Ευδαιμονίας τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία και επομένως δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του. .

«Αυτό αντιπροσωπεύει το όγδοο πραξικόπημα στην ιστορία της Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

«Ο κ Πρόεδρος και επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης (Ερντογαν) και Ανάπτυξης, μπορεί να απογοητεύθηκε από την άρνηση τελικά του Γκιουλ για την προεδρία , αλλά αυτή η παρέμβαση του ήταν τρομερή για τη δημοκρατία» , δήλωσε ο Engin Altay.

«Πάντα λέω ότι είχαμε επτά παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας που έχουν συμβεί στις 27 Μαΐου (1960), στις 12 Μαρ. (1971), στις 12 Σεπτ. (1980), στις 28 Φεβ. (1997), στις 27 Απρ. (2007), στις 15 Ιουλ. (2016) και το πολιτικό πραξικόπημα στις 20 Ιουλ. (2016) , με αυτή να είναι το όγδοο πραξικόπημα», τόνισε ο ίδιος .

Ο Altay είπε ότι είχε σαφή πληροφόρηση ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Hulusi Akar είχε προσγειωθεί στον κήπο Αμπντουλάχ Γκιούλ με το ελικόπτερο του , γεγονός που καθιστά ακόμη σαφέστερο ότι επρόκειτο να εκφοβίσει τον πρώην Τούρκο πρόεδρο.

«Αυτό είναι ένα σαφές μνημόνιο», ανέφερε, σε σχέση με προηγούμενες προσπάθειες του στρατού να καθορίσει τους κανόνες για την πολιτική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην επίσκεψή Akar στον Γκιούλ λέγεται ότι έχει «πειστεί» από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα που εργάζεται να αποσιωπήσει το γεγονός .

Ο συντάκτης του Internet Barış Erkaya ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ανέφερε η αντιπολιτική εφημερίδα Cumhuriyet.

Οι «προσωπικοί λόγοι» είναι προφανείς ποιοι ακριβώς είναι όμως.

Πρόκειται σαφώς για μεθόδους δικτατορικές και φασιστικές ενώ η όλη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια τις δηλώσεις Ακσενέρ για σχέδιο ανωμαλίας εφόσον δεν βρεθούν οι ψήφοι για να βγει ο Ερντογάν ξανά τον Ιούνιο.

Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener ισχυρίζεται εδώ και μήνες ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, ενόψει των επικείμενων εκλογών οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Αν δεν βρεθούν τα » εκλογικά κουκιά» για τον Ερντογάν όλα τα σενάρια είναι πιθανά …ακόμη και ένας εμφύλιος.

Δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, προβλέπουν επικράτηση του Ερντογάν από τον α’ γύρο με ποσοστά από 43,2% έως 46,4%.

Και αυτά τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έκανε λόγο την Πέμπτη για ποσοστά πάνω από 55% βασιζόμενη σε δικές της δημοσκοπήσεις, όμως χωρίς να δώσει πλήρη στοιχεία.


Όσο για τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παίρνει ποσοστό 12,7% με την «υπόθεση» ενός άλλου αρχηγού στο κεμαλικό κόμμα να αγγίζει το ποσοστό του 24,0%.


Το μεγάλο ζητούμενο είναι η επικεφαλής του «καλού κόμματος i», Μεράλ Ακσενέρ που εμφανίζεται στις σφυγμομετρήσεις με ποσοστό από 12,7% έως 18,2%.

Υπάρχουν φόβοι ότι αν η εν λόγω πολιτικός και επονομαζόμενη «λύκαινα» τεθεί αντιμέτωπη του «σουλτάνου» στον β’ γύρο, τότε ο Ερντογάν θα καταφέρει να νικήσει με ισχνή διαφορά.

Υπάρχει δημοσκόπηση που οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν 50,5% και 49,5% με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να προσπαθεί, ενδεχομένως για αυτόν τον λόγο, να την αποκλείσει με νομικά τερτίπια από την εκλογική διαδικασία.

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός πιθανού εσωτερικού εμφυλίου πολέμου αν υλοποιηθούν και άλλα τέτοια » πραξικοπήματα».

Γι αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα , έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στην χώρα τους.

Η ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener δήλωσε ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά.

«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Konya. Πρέπει να διερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μοιραστούν μαζί μας», ανέφερε η Akşener σε συνέντευξή της .

Η ίδια είπε ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα , τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος , το ΑΚΡ προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Παρόλο που είπε η ίδια ότι εξακολουθούν όλα αυτά να διερευνώνται, η Akşener προειδοποίησε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα από τώρα, πριν αρχίσει η εκλογική περίοδο.

«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδιωτική αμυντική εταιρεία » SADAT «, δήλωσε η Akşener.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν, ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.

Γι αυτό και έγκυρες πληροφορίες φέρουν την δημιουργία ανάλογου σώματος με αυτών των Φρουρών της επανάστασης στο Ιράν και των ες ες στην Γερμανία το 1933. Όλοι οι δικτάτορες άλλωστε θέλουν τον δικό τους ιδιωτικό στρατό και δεν εμπιστεύονται θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή και για πρωτοφανή αύξηση ειδικών δρακόντειων μέτρων ασφάλειας με την χρήση του γνωστού ιδιωτικού στρατού, με το όνομα SΑDAT.

Αν σε αυτό το «καυτό» σκηνικό βάλει και το «χεράκι της » η δύση μπορούμε να φανταστούμε τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια.
pentapostagma.gr
Σχόλια