ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟ 1479 μ.Χ.
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟ 1479 μ.Χ.
Το Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon, μία ανθολογία του Conrad Wolffhart (1518-1561), είναι ένα από τα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία της Αναγέννησης που απεικονίζουν τη μεσαιωνική δεισιδαιμονία. Στη σελίδα 494, ένα σχέδιο δείχνει αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως ένα διαστημόπλοιο μέσα στα σύννεφα (συγκεκριμένα αυτά της Αραβίας το 1479 μ.Χ.) .
Το βιβλίο γράφτηκε το 1557 μ.Χ., και περιέχει μια αναλυτική ανθολογία της ιστορίας περίεργων, θαυμάσιων και τρομακτικών γεγονότων και πλασμάτων, ξεκινώντας από τον Αδάμ και την Εύα, και καταλήγοντας μέχρι την εποχή του συγγραφέα. Η ανθολογία περιλαμβάνει, επίσης, παρατηρήσεις του κομήτη του Halley, πληγές ακριδών, παραμορφωμένα ζώα, βροχές μετεωριτών, θαλάσσια τέρατα, πυρκαγιές, πλημμύρες, λιμούς και το παράξενο διαστημόπλοιο, που ομοιάζει με διαστημικό πύραυλο του σήμερα, αλλά ερμηνεύεται ως διερχόμενος κομήτης.
Σήμερα, το βιβλίο εκτίθεται στη Βιβλιοθήκη του Αυστραλιανού Μουσείο Ερευνών. Η εικόνα της σελίδας 494 είναι ακόμα δημοφιλής μεταξύ των θαυμαστών των UFOs, αφού σε άλλες σελίδες του βιβλίου οι κομήτες ομοιάζουν με κομήτες, οδηγώντας τους ιστοριογράφους και τους σκεπτικιστές σε αδιέξοδο.
Για την ιστορία το λατινικό κείμενο της σελίδας, γράφει τα εξής: «In Arabia cometa in modum trabis acutissimae, acuarijs quasi punctis distinctae, cum falce phoenaria uisus est. Eodem anno totam Carinthiã uastarut Turce. Cruciferi cõtra Polonos bellum pararunt. In Vngaria foedus inter Mathiam ac Vladislaum renouatum. In Creta insula (ut a Coccio Sabellico lib.i.”)».Σε ελεύθερη μετάφραση: «Στην Αραβία, ένας κομήτης φαίνεται στον ουρανό, με ξεχωριστά σημεία όπως φαίνεται αν δεις. Την ίδια χρονιά, πάνω από το σύνολο της Κορινθίας στα τουρκικά εδάφη. Οι φέροντες τον Σταυρό, οι Πολωνοί, πολεμούν για τον εαυτό τους. Το σύμφωνο μεταξύ της Ουγγαρίας και του Matthias Vladislaum ανανεώνεται. Στο νησί της Κρήτης.(όπως το Coccio Sabellicus βιβλ.I. )».
ufotruth-gr
Κατηγορίες:
Σχόλια